فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:34
فهرست مطالب:
مقدمه
شرح کار:
1- قسمت شیردوشی:
روش کار
- برنامه کنترل گاوهای خشک
مزیت
2- قسمت بیمارستان:
3- کار در مزرعه:
4- قسمت آخورها و پخش علوفه:
فرمول های کنسانتره برای گاوهای پر تولید- کم تولید- خشک و زایشگاه:
الف) گاوهای پر تولید:
ب) گاوهای کم تولید:
ج) گاوهای خشک:
د) گاوهای زایشگاه:
جوش شیرین -
1- فرم زایش:
2- دفتر زایش:
3- فرم فحل یابی:
- تلقیح مصنوعی:
4- گزارش تلقیح:
5- دفتر تلقیح:
دفتر تلقیح
برنامه اجرایی در رابطه با فحلی های طولانی:
گزارش کشیک 24 ساعته گاوداری:
مقدمه
حمد و سپاس خدا را که توانستم دروسی را که به صورت نظری و در کلاس فرا گرفتم، به صورت عملی نیز مورد مطالعه قرار داده و تجربیاتی کسب نمایم .
بدین جهت گزارش کارآموزی خود را ارائه می نمایم. امید است که مورد توجه قرار گیرد.
شرح کار:
گاوداری که من کارآموزی خود را در آن گذراندم، مربوط به گاوداری آقای نیازی می باشد. که واقع در شهریار جاده کهن کیلومتر 12 شهرک ویره گاوداری نیازی می باشد. این گاوداری جمعاً دارای 200 رأس گاو می باشد که 80 رأس آن گاوهای ماده شیری بوده و سه بار در روز دوشیده می شوند.
برای بهتر بودن گزارش به قسمت های مختلف گاوداری به صورت جداگانه اشاره می گردد تا مشخص تر باشد.
1- قسمت شیردوشی: همانطور که گفتیم در این گاوداری گاوها روزی سه بار دوشیده می شوند: (صبح- عصر و شب).
تأسیساتی که در هر سالن شیردوشی باید باشد به شرح زیر است:
الف) جایگاه های مخصوص ایستادن گاوها جهت دوشش که در هر بار شیردوشی 15 گاو در هر طرف جایگاه دوشش می ایستند. یعنی جمعاً 30 رأس گاو (مطابق شکل زیر)
ب) دستگاه مکش (ایجاد کننده خلاء)
ج) پولساتورها.
د) خرچنگی ها یا پستانک ها که به پستان وصل می شود.
هـ) لوله های حاوی حمل کننده شیر
و) مخزن جمع آوری شیر
ز) تشتک های حاوی محلول ضد عفونی کننده (هایژن)
ح) محلول (Teat Gard) که در پایان عمل شیردوشی گاوها به پستان زده می شود جهت جلوگیری از میکروبی شدن پستان ها و ورم پستان.
روش کار
در ابتدا قبل از اینکه گاوها را برای دوشش به سالن بیاورند، دستگاه های شیردوشی اعم از مخزن، پستانک ها و غیره را در حدود 20 دقیقه8 با آب ولرم شستشو می دهند تا کاملاً اثرات سود و اسیدی که در شب گذشته در پایان شیردوشی باقی مانده و اجرام و چربی ها کاملاً برطرف گردیده و هیچگونه اثری باقی نماند. بعد از آماده سازی دستگاه های شیردوشی گاوها را تا تکمیل شدن ظرفیت سالن به داخل قسمت های مربوطه هدایت نموده و ابتدا با آب ناحیه پستان و سر پستانک ها را شستشو داده و کارگر شیردوش آن ها را خوب با دست تمیز می نماید تا عاری از هر گونه کثافات گردد.
پستانک ها موجب تحریک پستان شده و عمل شیرآوری را زیاد می کند.
نکاتی که درسالن شیردوشی مشاهده گردید، به شرح زیر است:
1) فشار مکش یا خلاء روی 42 سانتیمتر جیوه بود.
2) تعداد پالس توسط پولساتور 120 بار در دقیقه بود.
3) طریقه گذاشتن خرچنگی ها طوری است که ما آزادی عمل داشته باشیم. یعنی ابتدا
سرپستانک های عقبی و بعد سرپستانک های جلو را می گذاریم. اگر ابتداعاً
سرپستانک های جلو را بگذاریم برای گذاشتن خرچنگی به پستانک های عقبی دچار مشکل می شویم.
در هنگام گذاشتن، دکمه یا پیچ مربوط به خلاء را فشار داده و آن را گرفته تا خلاء در سرپستانک ها از بین برود (از طریق خرچنگی ها) در غیر این صورت خرچنگی ها
می افتد و همچنین در هنگام برداشتن خرچنگی ها توسط دکمه مربوط با رها کردن آن خلاء قطع شده و خرچنگی ها را بیرون می کشیم.
4- قبل از گذاشتن خرچنگی ها در سر جای خود آن ها را در محلول ضد عفونی کننده مثلاً هایژن فرو برده و در می آوریم تا در موقع اتصال به گاوهای دیگر از لحاظ بهداشتی مسئله ای پیش نیاید.
5- در هنگامی که با یک سرپستانک کور برخورد می کنیم (یعنی شیر ندارد) خرچنگی را به جسم پلاستیکی مخروطی شکل سفیدی که حالت خود پستانک را دارد و ته آن بسته است، وصل می نماییم.
6- در سالن شیردوشی مشاهده گردید که گاوهای شیر را آزاد نمی کند یعنی از پستان او شیر خارج نمی شود که با تزریق یک سی سی اکسی توسین به صورت وریدی پس از چند لحظه به خاطر عمل انقباض این گاو شیر را رها نمود.