فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:43
فهرست مطالب:
موضوع صفحه
مقدمه 1
کشت و پرورش توت فرنگی 3
راهنمای کشت توت فرنگی 11
توت فرنگی، قلب میوهها 15
برای تهیه کمپوت توتفرنگی... 16
توت فرنگی میوه بچگی 18
نحوه استفاده 21
اثر توت فرنگی در پیشگیری از بیماری های قلبی 26
خواص تغذیه ای توت فرنگی و اثر آن در سلامتی انسان 27
ارزش تغذیه ای یک لیوان(149گرم) توت فرنگی 31
مقایسه توت فرنگی با چند میوه دیگر از نظر بعضی مواد مغذی 33
اثرات توت فرنگی بر روی پوست 35
مقدمه
توت فرنگی گیاهی است با نام علمی FRAGARIA VESCA از خانواده گل سرخ ROSACACEAE که دو نوع ساقه راست و خوابیده دارد. گلهای آن منظم و به رنگ سفید میباشد.
قسمت مورد استفاده خوراکی توت فرنگی در حقیقت نهنج گل آن است که به تدریج بزرگ شده و به اصطلاح به عنوان میوه توت فرنگی معروف است.
توت فرنگی به حالت خودرو در بعضی نواحی شمالی ایران وجود دارد و بعضی اوقات به دلیل خوش طعمی، میوه آن را به طور مصنوعی پرورش میدهند. از دیرباز همه قسمتهای این گیاه مصرف دارویی داشته است و از برگ و ریشه آن که حاوی مقدار قابل ملاحظهای تانن است به عنوان ضد اسهال و ادرارآور استفاده میشده است.
توت فرنگی، میوه ای شبیه توت است ولی کمی درشت تر، رنگش قرمز و طعم آن ترش و مطبوع است. بوته اش کوتاه و دارای برگهایی درشت و ساقه هایی باریک و خزنده است که روی زمین می خوابد و ریشه میدواند.
قسمت هایی که از بوته توت فرنگی مورد استفاده قرار می گیرند، عبارتند از: میوه ، برگ و ریشه .
از دیر باز همه قسمت های این گیاه مصرف دارویی داشته است و از برگ و ریشه آن که حاوی مقدار قابل ملاحظه ای تانن است به عنوان ضد اسهال وادرارآور استفاده می شده است. توت فرنگی به صورت های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد: خام، جوشانده، مربا، شربت و بستنی.
کشت و پرورش توت فرنگی
توت فرنگی از جنس فراگاریا (Fragaria) و گونه رژا (Resea) بوده که امروزه از گونههای شیلنسیس (Chilensis) و ویرجینیا (Virginia) و هیبرید بین این دو یعنی اناناس (ananasae) استفاده زراعی میشود.
در قرن چهاردهم در فرانسه، توت فرنگی وحشی از جنگل به زمین زراعتی منتقل شد و از آن به بعد به عنوان یک گیاه اهلی مورد استفاده قرار گرفت. در جنگلهای شمال ایران توتفرنگی وحشی فراوان یافت میشود. بنظر میرسد که اولین رقم اصلاح شده توت فرنگی، در زمان صدارت اتابک، از فرانسه به ایران آمد و به نام اتابکی خوانده شد.
● مشخصات گیاه شناسی توت فرنگی از جنس فراگاریا (Fragaria) و گونه رژا (Resea) بوده که امروزه از گونههای شیلنسیس (Chilensis) و ویرجینیا (Virginia) و هیبرید بین این دو یعنی اناناس (ananasae) استفاده زراعی میشود.
عموما گیاهانی علفی باساقههای رونده هستند. برگها مشتمل بر سه برگچه خشن و کرک دار به رنگ سبز تیرهاند که در برخی از ارقام شفاف هستند. ساختمان گل شامل ۵ گلبرگ سفید است که در قسمت تحتانی خود به یک زائده کوچک متصل است و کاسه گل شامل ۵ کاسبرگ سبز رنگ است که در قسمت تحتانی تقریبا به یکدیگر جوش خوردهاند. تعداد کاسبرگها در برخی از ارقام زراعتی ممکن است بیش از ۵ عدد باشد. پرچمها به تعداد ۲۰ عدد یا کمی بیشتر یا کمتر است. مادگی به تعداد زیاد و به صورت مارپیچی بر روی نهنج قرار گرفته است و در مجموع و همراه با نهنج فرم نسبتا کشیدهای را تشکیل میدهد. مادگی از فندقههای جدا از یکدیگر که هر کدام دارای تخمدان با شکل راست و کوتاه است، تشکیل شده است. در هر تخمدان یک تخمک وجود دارد و در واقع بذر به تعداد فندقهها تولید میشود. گل پس از تلقیح گلبرگها ریزش کرده و نهنج به تدریج رشد میکند و گوشتی شکل میگیرد. میوه به مرور زمان آبدار شده و از حالت اسیدی به قندی تبدیل میشود. اگر لقاح ناقص باشد، تعداد فندقهها محدود است و چه بسا تقارن میوه حفظ نمیشود. ارقام توت فرنگی به گروه ارقام بهاره یعنی بوتههایی که در سال یکبار میوه میدهند و ارقام چهار فصله که در سال بیش از یکبار میوه میدهند، تقسیم میشوند. مهمترین ارقام بهاره عبارتند از گورلا، آلیسو، تیوگو، رد گانتلت، اسیتا، کاتس کیل، فرسنا.