یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

مقاله کشت و تولید پسته

اختصاصی از یارا فایل مقاله کشت و تولید پسته دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

مقاله کشت و تولید پسته


مقاله کشت و تولید پسته

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:58

فهرست مطالب:

مقدمه ای برکشت و تولید پسته: 2

مقدمه: 3

نیازهای اکولوژیکی درخت پسته: 4

تنش شوری و علل ایجاد آن: 6

نمکهای موجود در آب آبیاری: 7

چگونه گیاهان به شوری عکس العمل نشان می دهند؟ 10

اثرات اسمزی: 10

تحمل شوری در هالوفتیها 11

تحمل به شوری در گیاهان زراعتی: 12

مسمومیت برخی از یونها: 13

مسمومیت با سدیم: 14

کلرید: 15

تنش شوری در پسته: 16

اثر شوری بر رشد و نمو: 19

اثر شوری بر روی فتوسنتز و روابط آبی: 27

اثرات تنش شوری بر روی کربوهیدرات ها، اسیدهای آلی، پرولین: 33

اثر شوری پرجذب و انتقال عناصر غذایی: 34

اثر شور بر جذب و انتقال عناصر غذایی در پسته: 35

مسمومیت عنصر بر و مقاومت گیاه: 40

عنصر بر چگونه در گیاه جذب و حرکت می کند؟ 41

تحمل در برابر مسمومیت عنصر بر: 41

اثرات ترکیبی شوری و عنصر بر: 42

اثرات زیادی عنصر بر در آب آبیاری بر روی پسته: 47

راهنمای تفسیر کیفیت آب آبیاری فائو (1990): 54

گزارشی از یک پایان نامه: 54

منابع: 58

 

 

مقدمه ای برکشت و تولید پسته:

  • نیازهای اکولوژیکی درخت پسته
  • تنش شوری و علل ایجاد آن
  • نمکهای موجود در آب آبیاری
  • منشا شوری
  • چگونه گیاهان به شوری عکس العمل نشان می دهند؟
  • اثرات اسمزی
  • تحمل به شوری در هالوفیتها
  • تحمل به شوری در گیاهان زراعتی
  • مسمومیت برخی از یونها

10-ارتباط بین شوری خاک و عملکرد گیاه

11- مسمومیت برخی از یونها

12- مسمومیت بایدیم

13- مسمومیت با کلرید

14- تنش شوری در پسته

15- اثرات تنش شوری بر رشد و نمو برخی شاخصهای فیزیولوژیکی گیاه پسته

16- اثرات تنش شوری بر روی جوانه زدن بذر و گرده

17- اثر شوری بر رشد و نمو

18- اثر شوری بر روی فتوسنتز و روابط آبی

19- اثرات تنش شوری بر روی کربوهیدراتها – اسیدهای آلی، پرولین

20- اثر شوری بر جذب و انتقال عناصر غذایی در پسته

21- مسمومیت عنصر بر و مقاومت گیاه

22- عنصر بر چگونه در گیاه جذب و حرکت می کند؟

23- تحمل در مقابل مسمومیت عنصر بر

24- اثرات ترکیبی شوری و عنصر بر

25- اثرات زیادی عنصر بر در آب آبیاری بر روی پسته

مقدمه:

یکی از ویژگیهای مناطق پسته خیز کشور شور بودن آب و خاک است. دربیشتر مناطق به علت بالا بودن غلظت نمک، قشری از املاح، سطح خاک و یا لایه های زیرین را فرا گرفته با هر بار آبیاری در این مناطق حتی با شیرین ترین آبها مقداری نمک به خاک افزوده می شود که مقدار نمک اضافه شده به میزان اب داده شده به خاک و غلظت نمک موجود در آن بستگی دارد. موقعی که آب از خاک با تبخیر و تعرق گرفته شد غلظت نمک موجود در محلول خاک ظرف 3 تا 7 روز پس از آبیاری ممکن است به 4 تا 10 برابر غلظت نمک اب آبیاری برسد. لذا ضروری به نظر می رسد که در آبیاری با آب شور برای احداث باغ های پسته و یا درختان بارور در فصلهای گرم فواصل بین آبیاری را حتی المقدور کم نموده و در فصلهای سرد مقدار آب آبیاری برسد. لذا ضروری به نظر می رسد که در آبیاری را جهت ابشوی افزایش دهیم. گفتنی است که عناصر تشکیل دهنده ابهای شور نیز از عوامل حائز اهمیت می باشد. گاهی اوقات دو آب با یک میزان شوری به علت متفاوت بودن عناصر تشکیل دهنده اثر کاملا متفاوتی بر روی نهال یا درختان پسته دارند به طوری که یکی از انها قابل استفاده و دیگری به هیچ عنوان مناسب ابیاری باغ پسته نمی باشد.

 

نیازهای اکولوژیکی درخت پسته:

پسته برای تولید مطلوب کمی و کیفی محصول نیازمند شرایط محیطی مناسب است. از نظر شرایط اب و هوایی درخت پسته در مناطقی که دارای زمستان خیلی سرد و تابستان خیلی گرم و طولانی باشد به خوبی رشد می کند. ارتفاع مناسب کشت پسته 1200 تا 1600 متر از سطح دریا می باشد در بیشتر مناطق ایران درخت پسته درعرض جغرافیایی بین 28 تا 32 درجه به عمل می اید. درخت پسته در تابستان ها تا 45 درجه سانتیگراد و در زمستان تا20- درجه را تحمل می نماید.

از نظر رطوبت نسبی هوا و خاک پسته به زیادی رطوب هوا و خاک حساس می باشد چرا که با بالا رفتن رطوبت نسبی بیشتر از 35 درصد بیماریهای قارچی شدت یافته و باعث مرگ تدریجی درخت می گردد از طرف دیگر رطوبت نسبی بالای محیط باعث اختلال در گرده افشانی و تشدید فعالیت قارچ و رتیسیلیوم می گردد.

از دیگر ویژگیهای پسته مقاوم بودن این درخت در مقابل خشکی و کم ابی است و در مناطقی که میزان بارندگی سالیانه کمتر از 150 میلیمتر نباشد می تواند بدون ابیاری به رشد خود ادامه دهد. پسته جهت بارآوری و میوه دادن به 1000 ساعت سرمای بین   7-0 درجه سانتیگراد نیازمند می باشد. در غیر این صورت محصول دهی آن غیر ممکن خواهد بود. همچنین ارقامی که در بهار زود گل می دهند بر اثر سرمای بهاره دچار سرمازدگی می گردند از نظر شرایط خاک، در هر نوع خاک زراعی قابل کشت است ولی بیشتر طالب خاکهای لیمونی سبک و عمیق می باشد. در خاکهای سنگین به علت افزایش رطوبت در منطقه فعال ریشه احتمال ابتلا به بیماری گموزا افزایش می یابد. در خاکهای سنگین رشد درخت پسته کند خواهد بود. از نظر شوری خاک و آب پسته تا حدودی به شوری مقاوم است و لیکن نمک دوست نبوده و در شوریهای بالای خاک و آب رشد و عملکرد آن تحت تاثیر قرار می گیرد.

تنش شوری و علل ایجاد آن:

به طور کلی خاک است که غلظت نمک در ناحیه رشد ریشه به میزانی بالاتر از حد متعارف رشد گیاه برسد در این حالت باید آبیاری طوری مدیریت شود تا تعادل شوری در ناحیه ریشه از حد متعارف گیاه بالاتر باشد توزان مطلوب موقعی به وجود می آید که میزان شسته شدن نمک و خروج آن از ناحیه ریشه تقریبا برابر با ورود و در آن به ناحیه ریشه باشد. بدون توازن صحیح نمکها خاک شور خواهد شد.

تمام آبهایی که جهت آبیاری استفاده می شوند دارای مقداری نمکهای معدنی محلول اند اما غلظت و ترکیب این نمکها با توجه به منبع آب از یک فصل رشد به فصل دیگر متغیر است.

 

نمکهای موجود در آب آبیاری:

نمکهای محلول در آب آبیاری به صورت یون در می آیند مهمترین یونها سدیم، کلسیم و منیزیم همگی دارای بار مثبت بوده و کاتیون نامیده شده و یونهای کلرید، سولفات و بی کربناتها دارای بار منفی بوده و آنیون نامیده می شوند. ممکن است پتاسیم هم وجود داشته باشد ولی غلظت آن به خاطر اثر متقابل با برخی از ذرات خاک (به خصوص ذرات رس) در حد پائین باقی می ماند. یون کربنات معمولا تا وقتی که PH آب آبیاری بیش از 8 نباشد به عنوان جزء اصلی محسوب نمی شود. عنصر بر نیز ممکن است در آب آبیاری یافت شود و مخصوصا در آبهای زیرزمینی در غلظتهای بالایی مشاهده می شود. اما به ندرت در آبهای سطحی در غلظت بالا دیده می شود. عنصر بر یک ریزمغزی ضروری برای گیاهان است که در غلظتهای کمی بالاتر از نیاز واقعی مخصوصا در گیاهان حساس می تواند برای گیاه سمی و مضر باشد.

منشاء شوری:

وجود نمکها در اب آبیاری به طور عمده ناشی از هوا دیدگی شیمیایی مواد معدنی زمین صخره ها و خاکها است. بیشتر نمکهای موجود در آب آبیاری طی میلیونها سال و از طریق حل شدن نمکهای سطح زمین به وجود امده و به وسیله آب آبیاری گسترش یافته است این نمکها به اقیانوسها و یا حوضه های رودها ختم میشوند و در انجا در اثر عمل تخریب غلیظ تر می شوند. بقیه آب شیرین درزمین نفوذ کرده و نمکهای سرراه خود را از مواد معدنی زمین به صورت محلول در می اورد اگر چه اکثر نمکهایی که به طور زمین شناختی تشکیل شده اند محلولند ولی مقداری از ان به راه خود ادامه داده و آب رودخانه ها و آب زیرزمینی را شور می نماید تشکیل ژئولوژیکی نمکها از سنگهای رسوبی دریاها از مهمترین عوامل شوری هستند. پس نمکهایی که در ناحیه ریشه های گیاهان تجمع می یابند ممکن است هم از آب آبیاری هم از خاک و هم از سایر شرایط موجود در محلهای آبیاری منشا گرفته باشند.

شوری در آب آبیاری تنها از منبع اولیه (یعنی هوا دیدگی شیمیایی) به وجود نمی اید. بلکه ممکن است اب ابیاری در اثر مخلوط شدن بازه آبهای شور و یا پیشروی آب دریا شور شود همچنین شوری در خاک تنها از حل شدن نمکهای معدنی خاک به وجود نمی آید بلکه ممکن است در نتیجه شور بودن سطح ایستایی و استفاده از کودهای شیمیایی یا مواد اصلاح کننده خاک نیز حاصل شود (مانند استفاده از گچ و آهک در اصلاح برخی خاکها)


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.