یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

پایان نامه PLC و کاربردهای آن

اختصاصی از یارا فایل پایان نامه PLC و کاربردهای آن دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

پایان نامه PLC و کاربردهای آن


پایان نامه  PLC و کاربردهای آن

 

 

 

 

 

 



فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:64


فهرست مطالب:
عنوان      صفحه
چکیده :    1
فصل اول :    2
تغذیه :    5
PLC(2-1 چگونه کار می کند؟    5
برنامه کنترل چگونه نوشته می شود ؟    6
فصل دوم :    9
(2-2 مدارات ورودی و سنسورها    10
(3-2 سنسورهای ورودی    11
(2-3-2 سوئیچ های مجاورتی    12
فصل سوم :    13
1- منبع تغذیه (power supply)    13
2- حافظه (memory)    14
3- واحد پردازنده مرکزی (CPU)    14
4 – ترمینال ورودی (input port)    14
2-3 ) زبان برنامه نویسی PLC    15
5-3 ) مراحل برنامه نویسی در PLC    16
فصل چهارم :    17
4-2) کنترل پیوسته میزان روشنائی یک لامپ با PLC    19
4-3)ساخت پتانسیومتر آنالوگ با استفاده ازPLC  و تایمر خارجی    21
4-4) ساخت ساعت برای یک دستگاه    24
شبکه 9 : پایان قدم چهارم و بررسی آغاز قدم پنجم    32
فصل پنجم :    34
5-1) ایجاد سیگنال چشمک زن با استفاده از دستورهای قطع زمانی    34
5-2) ساخت شمارنده بالا/ پایین با استفاده از دستور قطع    38
فصل ششم:    57
6-1) PLC به عنوان کنترل کننده ، در حلقه کنترل :    58
6-2) PLC  با ایمنی مخصوص    59
6-3) ارتباطات و همکاری در PLC ها:    59
6-4) اتصال PLC به پروسه هایی با درجه ایمنی بالا :    60
منابع    63
منابع لاتین    64

 

 

چکیده :
توسعه و پیشرفت تکنولوژی ساخت مدارهای مجتمع و ساخت cpuها با سرعت بسیار زیاد این امکان را بوجود آورده است که کنترل پروسه های صنعتی بزرگ را توسط نرم افزارها که بوسیله کامپیوتر کوچک اجرا می شود انجام داد. به چنین سیستم هائی که عمل کنترل پروسه های صنعتی توسط برنامه ریـــزی نرم افزاری انـــجام مــی پذیرد را سیستم (Programmable Logic Control system) PLC گویند.
تکنولوژی فوق از سالهای 1990 وارد کشور ایران شده است و کلیه رؤسا و مدیران واحدهای صنعتی با برگزاری دوره های خاص PLC ، نسبت به آشنایی کارشناسان و تکنسین های خود اهتمام می ورزند و همچنین صنعت بزرگ نفت از این امر مستثنی نمی باشد.
کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر (PLC) نقش بسیار مهمی در اتوماسیون صنایع بر عهده دارند و در اکثر مراکز صنعتی جدید از آنها استفاده می شود.
امروزه هر جا که نیاز به کنترل منطقی باشد بجای کنترل کننده های رله ای قدیمی از کنترل کنندههای منطقی برنامه پذیر استفاده میگردد.
ماشین های ابزار، کشتی ها، قطارهای راه آهن و زیر زمینی (مترو) و ... نمونه هایی معمول از کاربرد PLC می باشند. PLC های سری S7 جدیدترین کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر ساخت زیمنس می باشد و زبان برنامه ریزی آنها نیز به همین نام خوانده می شود. کسانی که با زبان S5 و یا هر یک از زبانهای دیگر برنامه نویسی PLC آشنایی داشته باشند در استفاده و کاربرد زبان S7 مشکل چندانی نخواهند داشت .
یکی از مزایای مهم PLC ها توانائی های ارتباطی آن است و این مزیت در صنایع وسیع و گسترده به نحو چشمگیری خودنمائی می کند توانایی های ارتباطی امکان استفاده از PLC را در سیستم های توزیع شده فراهم می آورد.
در این پروژه سعی می شود مختصری از PLC و کاربردهای آن بیان شود.


فصل اول :
PLC ها [5][1]
1-1- ساختمان داخلی PLC
از آنجائی که یک PLC مجری برنامه ای است که به آن داده می شود، طبیعتاً ساختمان داخلی آن تا حدودی شبیه ساختمان داخلی یک کامپیوتر است . شکل 1-1 بلاک دیاگرام ساختمان داخلی، یک PLC نمونه ساخت زیمنس را نشان می دهد.




شکل1-1- بلاک دیاگرام ساختمان داخلی یکPLC نمونه
قسمت اصلی دریک PLC ریز پردازنده CPU می باشد، خواننده ممکن است با ریز پردازنده ها آشنایی قبلی داشته باشد، و برای خوانندگانی که با ریز پردازنده ها آشنایی قبلی ندارند نیز جای نگرانی نیست، چرا که تعریف ساده زیر را در این مورد بخصوص ارائه می دهیم:
ریزپردازنده یک آی سی است که به کمک یک سری مدارات جانبی دیگر قادر است توابع منطقی را با توجه به برنامه داده شده به آن اجرا نموده و نتایج را به خروجی ها ارسال نماید.
قسمت مهم دیگر در یک PLC قسمت حافظه است ، برنامه کنترل را که PLC اجرا میکند می بایستی از پیش در حافظه PLC نوشته و ضبط کنیم، بطوری که CPU به آن دسترسی داشته و همواره آن را اجرا نماید.
حافظه PLC معمولاً از دو قسمت تشکیل شده است :
یک قسمت دردسترس استفاده کننده بوده  ومخصوص نوشتن برنامه کنترل می باشد،این قسمت قابل پاک کردن و تغییر است، و معمولاً از نوع RAM می باشد .
قسمت دیگر، حافظه سیستم است که مربوط به نحوه عملکرد مدارات داخلی PLC می باشد و معمولاً استفاده کننده از PLC سر و کاری با آن نداشته و توسط کمپانی سازنده پر می شود . این قسمت به راحتی قابل پاک کردن و تغییر نیست و معمولاً از نوع EPROM یا  EEPROM می باشد.
بلوک بعدی در یک PLC مربوط به قسمت ورودی ها و خروجی های کنترل کننده منطقی است. این PLC دارای 20ورودی است که بر حسب نیاز همه یا تعدادی از آنها می توانند مورد استفاده واقع شوند، وجود ولتاژ 24 ولت DC ، در یک ورودی به منزله وجود فرمان منطقی(I=1) در آن ورودی است، هر یک از ورودی ها از نظر CPU آدرس مخصوص به خود دارند و CPU هنگام اجرای برنامه بر حسب نیاز به آنها مراجعه می کند.
جهت حفاظت مدارات داخلی PLCو جلوگیری از نویزهائی که معمولاً در محیط های صنعتی وجود دارند، ارتباط ورودی ها با مدارات داخلی PLC توسط کوپل کننده های نوری (OPTO COUPLER) انجام می گردد که در این مورد در بخش های بعدی توضیحات بیشتری خواهیم داد.
این PLC دارای 12 خروجی است، خروجی ها نیز از نظر CPU دارای آدرس معینی می باشند، خروجی ها مطابق شکل 1-2  بصورت کنتاکت هایی ایزوله از مدارات داخلی هستند و همگی دارای سر مشترک می باشند و استفاده کننده می تواند فرمان خروجی را بین24 ولت DC تا AC 220  انتخاب نماید.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.