فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:101
فهرست مطالب:
تولید سیب زمینی در زمان طولانی ۱
مقدمه ۱
اطلاعاتی درمورد سیب زمینی ۶
انواع خاک : ۶
PH خاک : ۷
بذر : ۸
حاصلخیز کردن وکود دهی : ۱۰
کاشت : ۱۰
کنترل آفات : ۱۱
برداشت و نگهداری : ۱۳
نیازمندیهای خاک : ۱۵
دما و رطوبت : ۱۷
تناوب : ۱۹
اصلاح و آماده سازی خاک : ۲۰
تجمع مقدار ماده آلی خاک : ۲۳
آهک دهی : ۲۵
آبیاری قطره ای برای سیب زمینی ها : ۲۵
بارور سازی ( کود دهی ) سیب زمینی : ۲۹
اهداف محصول : ۲۹
توصیه های کود : ۳۰
نیتروژن – فسفر – پتاسیم : ۳۰
درجات کود : ۳۲
دیگر مواد غذائی : ۳۲
مکان کود : ۳۴
منبع پتاس : ۳۴
Nutrient recommendation for potato. 35
راهنمائی کود سیب زمینی در آیداهو ۳۶
تست نیتروژن خاک : ۳۷
فسفر : ۳۹
پتاسیم : ۴۰
گوگرد : ۴۲
مواد غذائی میکرو ( کوچک ): ۴۳
بهینه سازی یا اصلاح استفاده کود نیتروژن برای سیب زمینی ها و گندم زمستانه سفید : ۴۴
تاثیرات در سیب زمینی ها : ۴۵
تاثیرات درگندم زمستانه سفید نرم : ۴۷
رشد گیاه سیب زمینی در انگلستان : ۵۰
در انگلستان کجا گیاهان سیب زمینی تان را پرورش دهید: ۵۱
معرفی کوتاه سیب زمینی ۵۲
کاشت بذر سیب زمینی در انگلستان : ۵۲
تهویهSDIدرسیب زمینی : ۵۵
سازندگان یا استفاده کنندگان از وسایل آبیاری قطره ای برا ی توزیع هوا بجا ی آب ۵۶
تناسب زمین برای تولید سیب زمینی آبیاری شده ۶۰
تولید سیب زمینی با کیفیت وابسته به زمانبندی آبیاری ۶۳
معیارهای زمانبندی : ۶۴
استفاده از تبخیرو تعرق : ۶۵
تنظیم رطوبت خاک ۷۰
حس گرهای شبکه دانه ای: ۷۱
اهیمت توان آب خاک ۷۳
نتیجه: ۷۴
اهمیت اقتصادی کنترل آبیاری در سیستم های تولید سیب زمینی در آیداهو ۷۵
زمانبندی آبیاری : ۷۷
یکنواختی آبیاری : ۸۳
بارور سازی سیب زمینی در خاکهای آبیاری شده : ۸۶
خروج ماده غذائی توسط محصول سیب زمینی : ۸۶
تست خاک : ۸۷
تجزیه و تحلیل گیاه تست بافت : ۸۸
توصیه های کودی : ۹۰
نیتروژن ، فسفر ، پتاسیم : ۹۰
مواد غذائی ثانویه : ۹۴
مواد غذائی میکرو : ۹۵
تأثیرات آهک روی مقدار محصول سیب زمینی ، خاک و شیوع اسکپ معمولی : ۹۷
تولید سیب زمینی در زمان طولانی
دانشمندان و کشاورزان موافقند که از لحاظ اقتصادی پرورش سیب زمینی به طورمؤفق دریک روش سالم امکان پذیراست که باروری زمین تقویت می شود . اداره کشاورزی آمریکایی ازبرنامه آموزشی و تحقیق کشاورزی دنباله دار، یک تحلیلی ازچهار جفت مزرعه سیب زمینی آلی ومعمولی درواشنگتن راهدایت کرد. نتایج نشان داد که هزینه های متغیردرمزارع آلی به طورمتوسط 12 درصد کمترازمزارع معمولی بودند. چون تولید کنندگان آلی هزینه های داده نسبتا کمی دارند ، آنها می توانند یک فصل رشد بد را با خدمات سرمایه گذاری کمترنسبت به کشاورزان معمولی ادامه دهند که راههای بسیاری برای کشاورزانی وجود دارد که سیب زمینی ها را به طور ادامه دنباله دارتولید می کنند .
مهمترین مرحله در پرورش سیب زمینی ها به طور آلی یک طرح با دقت ازتناوب محصول است که چند سالی بین محصولات سیب زمینی در همان زمین فاصله می گذارد . یک تناوب خوب شامل محصولاتی است که برای آفات معمولی سیب زمینی میزبان نیستند به خوبی کودهای سبزکه مواد غذائی و ماده آلی را به خاک می افزایند . کودهای سبز محصولاتی هستند که در سراسر زمستان یا برای یک سال کامل کشت داده می شوند و سپس به خاک اضافه می گردند . بعضی محصولاتی که برای بذر یا گاه و
بقایای گیاه برداشت می شوند به عنوان یک کود سبز استفاده میگردند.وقتی که یک توالی محصول مؤثر در مکان هست، آفت کش ها و کودهای شیمیائی ضروری نیستند .
گندم ، ذرت و جو که به طور معمول درتناوب با سیب زمینی ها کشت داده می شوند ، میزبانهائی برای کرم فساد ریشه ( نماتد) کلمبیا به نام meloidogyne chitwoodi هستند که این آفت بطورجدی غده سیب زمینی ها را خراب می کند و آنها را غیر قابل عرضه به بازارمی نماید . نماتدها به طور اولیه توسط ضد عفونی خاک با 1،3- دی کلرو پروپن یا متام سدیم کنترل می شوند . برای اینکه این ضد عفونی کننده ها بر موجودات غیر هدف اثر می گذارند ، آنها بسیاری از فرآیندهای اکولوژیکی مفید خاک مثل چرخه ماده غذائی و کنترل بیولوژیکی را خراب می کنند. نماتدهای فسادکننده ریشه را می توان با پرورش محصولاتی درتناوب با سیب زمینی ها جلوگیری کرد که میزبانهائی برای نماتد ها نیستند که بیماری شناسان گیاهی در دانشگاههای ایالت ارگون و واشنگتن مارچوبه ، نخود ، تربچه ، لوبیا ، نعنا، ذرت ، ذرت شیرین را به عنوان محصولات غیرمیزبان فهرست کرده اند درهرتناوب محصول، کنترل مناسب علف هرزمهم است چون بسیاری ازعلفهای هرز میزبانهای مناسبی برای آفت هستند.
تعدادی کودهای سبز وجود دارند که وقتی به خاک اضافه می شوند باعث کنترل قابل توجه نماتد می شوند. تخم کلم ، علف سودانی ، خردل سفید و چاودار نه تنها نماتدها را کنترل می کنند ، بلکه آنها برای جلو گیری ازعلفهای هرزوامراضی مثل قارچ موجود درخاک به نام
Verticillium dahliae که باعث خشک شدن اولیه سیب زمینی می گردد بکار می روند . اینها گیاهان allelopathic هستند یعنی که آنها ترکیباتی درخاک آزاد می سازند که برای گیاهان وجانواران خاص دیگر سمی است . اکثر محققان در یافته اند که بذر کلم سازگارترین گیاه در کنترل نماتدها و علف های هرز و افزایش بار محصول سیب زمینی است . بذر کلم دارای گلوکوسینولیت ها ست که تبدیل به ایزو تیوسیانات می شود ترکیباتی که برای این موجودات خاک سمی هستند .
همه کودهای سبز فوایدی برای خاک دارند که مواد شیمیائی را گسترش می دهند. محصولات شبدر می تواند فرسایش ناشی ازباد یا باران خصوصا در زمستان و اوایل بهار را کاهش دهد . وقتی که کودهای سبز به خاک اضافه می گردد ، آنها مقداری ماده آلی می سازند که احیاء آب را تقویت می کند ، تراکم را کاهش می دهد و باعث می شود خاک یک زیستگاه سالم برای موجودات مفید باشد . آفات مجبورند با موجودات مفید در خاک سازگار شوند بنابراین جمعیت هایشان بعید است تا سطوح آسیب زننده افزایش یابد .
لگومها کودهای سبز مهمی برای هر مزرعه آلی هستند . آنها یک رابطه همزیستی با باکتریهائی دارند که می تواند نیتروژن را به شکلی تثبیت سازد که گیاهان بتوانند استفاده کنند . وقتی که لگومها قبل از یک محصول سیب زمینی به خاک اضافه می گردند ، نیتروژن برای سیب زمینی ها در دسترس قرار می گیرد . آن تدریجی تر از کودهای شیمیائی آزاد می شود بنا براین سیب زمینی ها در سراسر فصل رشد نیتروژن دارند و نیتروژن به آب زیر زمینی بر نمی گردد . نخودهای اطریشی و یونجه نیترورایج ترین لگومهایی هستندکه توسط کشاورزان استفاده می شود ومحققان یافتند که یونجه نیترو ونخودهای اطریشی 40 تا 100 درصد نیتروژن مورد نیاز توسط محصول سیب زمینی را فراهم می کنند که بستگی به مقدار رطوبت درزمستان و بهار دارد . مواد غذائی فراهم شده توسط کودهای سبزلگومها می تواند با کودهای حیوانی یاجلبک قهوه ای کامل گردد.
برای انجام این کار، بعضی کشاورزان دام و جوجه ها را افزایش می دهند و از کودی که آنها تولید می نماید استفاده می کنند. هنگامی که چرخش محصول و کودهای سبز استفاده می گردند و آفت کش ها حذف می گردند ، مزرعه حاصله باعث تحریک موجودات مفید می شود و مثل یک اکوسیستم طبیعی متنوع تر می گردد . در نتیجه ، کشاورزان آلی معمولا مشکلی با آفات وامراضی که سبب صدمه محصول می شود ندارند . یک نمونه از یک طرح تناوب ازsteve walser نشأت می گیرد که 320 ایکر مزرعه در
شرق واشنگتن به کار گرفته است . او از یک تناوب 3 ساله استفاده می کند که به دنبال سیب زمینی ، کدو، وذرت شیرین است . سال قبل از سیب زمینی ها به کودهای سبز اختصاص داده می شود که با علف سودانی شروع می شود و به دنبال آن نخود اطریشی درسراسرزمستان است.او همچنین از کود حیوانی و کمپوست استفاده می کند.این یک تناوب کوتاهتر از آنهائی است که کشاورزان بسیاری استفاده می کنند ولی برای steve کارمی کند . طرح تناوب برای هر کشاورزی متفاوت می باشد که بستگی به شرایط محلی و بازارها دارد.
کشاورزان آلی مجبورند با علفهای هرزی که در خاکهای سالم شان رشد می کنند مقابله نمایند وآنها به جای علف کشها بیشتراز روشهای مکانیکی استفاده می کنند . وجین مکانیکی مهمترین است وقتی که گیاهان سیب زمینی جوان در حال پیدایش هستند از زمانیکه آنها بزرگتر می شوند به حد کافی قدرت سازگاری و مقابله با علفها را دارند .وجین دستی در بین گیاهان بزرگ شاید ضروری باشد. وقتی که سیب زمینی ها می رسند ، کشاورزان سنتی برای کندن گیاهان سیب زمینی ازنوعی قیچی باغبانی استفاده می کنند وباعث می شود غده سخت ترگردد. کشاورزان آلی به طور ساده اجازه می دهند گیاهان خودشان با کمک اولین یخزدگی بمیرند یا آنها یک ماشین خرمن کوب برای شیار گذاشتن گیاهان استفاده می کنند.با استفاده از روشهای مکانیکی و یک کار کمی جدی این وسایل را می توان جایگزین کرد .
اطلاعاتی درمورد سیب زمینی
دانشگاه توسعه همکاری Maine
سیب زمینی ها و Maine یک سنت دیرینه با هم دارند . سیب زمینی ها همیشه یک محصول مشهور در باغهای خانگی بوده اند خصوصا چون آنها را می توان برای استفاده درحین زمستان طولانی Maine نگهداری کرد . سیب زمینی هارا می تواند در همه بخش های Maine در باغهای خانگی پرورش داد ولی آنها نیاز به توجه ومراقبت بیشتری نسبت به اکثر سبزیجات دارند . اگر شما کار خوبی برای کنترل حشرات و امراض انجام دهید ، شما مقدار محصول سیب زمینی را بهبود بخشیده اید و هم چنینی از صنعت تجاری سیب زمینی Maine حمایت خواهید کرد .
انواع خاک :
در خاکهای حاصلخیز خوب زهکشی شده سیب زمینی ها به بهترین حالت برداشت می شوند . گرچه سیب زمینی ها در انواع بسیاری از خاکها رشد می کنند. خاکهائی که به طور ضعیف زهکشی شده اند تمایل به تولید سیب زمینی هائی با شکل ضعیف و فساد غده هستند . سیب زمینی ها را می توان زودتر در خاکهای سبکتر بهتر زهکشی شده کاشت همانطور که این خاکها از خارج خشک می شوند و زودتر گرم می شوند .این خاکها سیب زمینی هائی با شکل یکنواخت تری تولید می کنند ولی تمایلی برای خشک شدن دارند اگر که باران زیادی نبارد . این خاکها به آبیاری به خوبی پاسخ می دهند .
PH خاک :
PH خاک بیان کننده اسیدیته خاک است. خاکهائی با PH هفت"خنثی " در نظر گرفته می شوند . خاک با PH بالاتر از 7 قلیائی در نظر گرفته می شود. خاک با PH پائین تر از 7 اسیدی در نظر گرفته می شود . Maine خاکهای بیشتر اسیدی دارد. سیب زمینی ها در یک حد گسترده ای از PH به عمل می آیند ولی خاکهای کمی اسیدی را ترجیح می دهند ، یک PH خاک از 3/5 تا 6 برای تولید سیب زمینی بهینه است .
اگر خاک شما اسیدی تر از این است در خاک خاکسترگیاهی اضافه کنید که به افزایش PH کمک می کند و خاکتان را قلیائی تر می سازد . گر چه ، سطوح بالاتر PH خاک برای دلمه بستن هادی تر است ، یک مرض سیب زمینی توسط عامل بیماری زای موجود در خاک ایجاد می شود.
اگر خاکتان یک PH بالاتری دارد ، یک نوع مقاوم به دلمه مثلrusset burbank را انتخاب کنید . در PH خنثی یا 7 کود بهتر از یک PH پایین ترجواب می دهد.آهک هم PH خاک را افزایش می دهد. یک تست خاک به شما می گوید که چقدرآهک بیافزایید. آهک مورد نیازدرخاک مخلوط میگردد . این بهترین کار انجام شده در پائیز است ولی قبل از کاشت در بهارهم می توان این کاررا انجام داد .