پایان نامه کارشناسی:
مهندسی برق - الکترونیک
عنوان پروژه :
سیستم پردازشگر تصویر با قابلیت تعقیب هدف متحرک
109 صفحه در قالب word
فهرست مطالب
مقدمه ای بر میکروکنترلرهای AVR.. 23
معرفی منوهای محیط BASCOM... 31
مراجع................104
در دهه 1980 استفاده از تکنولوژی تصاویر دیجیتال تحولات عظیمی را در عرصه جهانی بوجود آورد . استفاده از این تکنولوژی که در مراحل اولیه منحصر به شرکت های محدودی بود ، در دهه های اخیر رشد و گسترش شدیدی را موجب شده بطوری که در این زمان کمتر کسی از تصاویر دیجیتالی و ادوات و دستگاههای آن استفاده نمی کند . در عصر حاضر با ظهور فناوری های پیچیده در زمینه قطعات الکترونیک نظیر میکروپروسسورها و پردازنده های کامپیوتری و میکروکنترلرها کار و تحقیق پیرامون این مسئله فراگیر تر شده است .
در این پایان نامه با استفاده از مفاهیم اولیه پردازش تصویر و الگوریتم Subtraction & Compare تصاویر دریافتی از یک دوربین را مورد پردازش قرار داده و از آن جهت دنبال نمودن هدف متحرک استفاده کرده ایم .
همانطور که می دانیم تصاویر دیجیتالی از عناصری بنام پیکسل تشکیل شده اند که در تصاویر رنگی هر پیکسل از سه مولفه R,G,B تشکیل شده اند . تصاویر خروجی ارسال شده از دوربین دارای فرمت RGB می باشد . در برنامه ای که به زبان ویژوال بیسیک نوشته شده ، پس از دریافت این تصاویر و پردازش آنها ، با توجه به موقعیت جسم متحرک در صفحه ، اطلاعاتی به یک کنترل کننده دوربین فرستاده می شود . این کنترل کننده از یک میکروکنترلر خانواده AVR به شماره Atmga16 استفاده می نماید و با کنترل یک موتور که به دوربین متصل می باشد آنرا همواره در جهت تعقیب هدف هدایت می نماید .
اگر کمی در تاریخ مطالعه کنیم در می یابیم که ابتدایی ترین ارتباطات انسانها با یکدیگر بر اساس تصاویر بوده است . در زمانیکه زبان و صحبت کردن مفهومی نداشت انسانها منظور خود را با کشیدن تصاویر و اشکال برای همدیگر بیان می کردند. بسیاری از وقایع تاریخی و باستانی نیز از روی تصاویر حک شده در دیواره غارها و عمارات قدیمی ثبت شده اند . حتی علوم طبیعی نیز از تصاویر بهره زیادی برده اند که نمونه آن فسیلها می باشد. اما از زمانی که صنعت عکاسی و در پی آن تصویربرداری اختراع گردید مفهوم تصویر برای همگان عوض شد و باعث شد تصاویر گذشته به نقاشی یا طراحی و ... تغییر نام پیدا کند . صنعت تصویر برداری ثابت و درپی آن متحرک اختراع شد و امروزه به جرات می توان گفت که تصاویر تلویزیونی و رقومی جزء لاینفک زندگی بشر شده است .
در اوایل دهه 60 سفینه فضایی رنجر 7 متعلق به ناسا شروع به ارسال تصاویر تلویزیونی مبهمی از سطح ماه به زمین کرد . استخراج جزئیات تصویر برای یافتن محلی برای فرود سفینه آپولو نیازمند اعمال تصمیماتی روی تصاویر بود . این کار مهم به عهده لابراتوار (JPL) Jet Propulsionقرار داده شد . بدین ترتیب زمینه تخصصی پردازش تصاویر رقومی آغاز گردید و مثل تمام تکنولوژی های دیگر سریعاً استفاده های متعدد پیدا کرد .
ابتدایی ترین کاربردهای پردازش تصاویر رقومی در دهه 60 و70 جنبه های نظامی و جاسوسی بود که باعث شد نیاز به تصاویر با کیفیت بالاتر بوجود آید . پس از آن مصارف دیگری برای تصاویر رقومی سطح زمین پیدا شد که کاربرد تصاویر چند طیفی (Multi Spectral) در کشاورزی و جنگل داری از آن جمله است . همچنین با استفاده از تصاویر رقومی عملیاتهایی مثل کنکاش نفت در سرزمین های دور افتاده و یا ردیابی منابع آلودگی شهری از داخل دفتر کار متخصصین آنها انجام شد .
بزودی کاربردهای زمینی زیادتری برای پردازش تصاویر رقومی پیدا شد . از اواسط دهه 70 تا اواسط دهه 80 اختراع اسکنر ها ی CAT یا (Computerized Arial Topography ) و اسکنر های MRI یا (Magnetic Resonance Imagery ) پزشکی را متحول کردند . صنعت چاپ استفاده کننده بعدی بود . در اواخر دهه 80 پردازش تصاویر رقومی وارد دنیای سرگرمی شد بطوریکه امروزه این نقش به امر عادی تبدیل شده است . بهمین ترتیب دنیای صنعت با روباتهایی که عملا می بینند یعنی در واقع با ظهور تکنولوژی Machine Vision متحول شد و هنوز هم در حال تحول است .
هر ساله با سریعتر و ارزانتر شدن کامپیوتر ها و ایجاد امکان پخش تصاویر با استفاده از تکنولوژی ارتباطات، افراد بیشتری به این تصاویر دسترسی پیدا می کنند. کنفرانس های ویدئویی یک روش زنده برای انجام کسب و کار شده اند و کامپیوتر ها ی خانگی توانایی نمایش و مدیریت تصاویر را به خوبی پیدا کرده اند . خوشبختانه با بالاتر رفتن سرعت پردازش و فضای حافظه کامپیوترها دیگر از بابت امکانات پردازش تصاویر نگرانی ها کمتر شده است و روز به روز این روند رو به رشد ادامه پیدا می کند .
فراگیر شدن حضور پردازش تصاویر رقومی بدون شک ادامه پیدا خواهد کرد زیرا در هر جایی که تصاویر جا پایی برای خود پیدا کرده اند خیلی زود غیر قابل جایگزین شده اند این موضوع بود که ما را بر آن داشت در این راه قدم بنهیم تا شاید در آینده بتوانیم خود را با این رشد روز افزون هماهنگ نماییم.
ممکن است هنگام انتقال از فایل ورد به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است
متن کامل را می توانید در ادامه دانلود نمائید
چون فقط تکه هایی از متن پایان نامه برای نمونه در این صفحه درج شده است ولی در فایل دانلودی متن کامل پایان نامه همراه با تمام ضمائم (پیوست ها) با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند موجود است