دانلود پایان نامه آماده
دانلود پایان نامه رشته برق تاسیسات الکتریکی مجتمع مسکونی شهدای سوم خرداد ناجا با فرمت ورد و قابل ویرایش تعدادصفحات 110
طرح سیستم اتصال زمین (ارت ) :
سیستم اتصال زمین در ساختمانها از اهمیت ویژه ای برخوردار است که چندنمونه از آن را شرح می دهیم .
الف : سیستم اتصال زمین برای وصل کردن سیم نول ژنراتورها و ترانسفورماتورها وغیرو به زمین به کار می رود.
ب: استفاده از سیستم اتصال زمین برای زمین کردن برق گیرها .
ج : اطمینان از ایمنی وسایل و تجهیزات حامل جریان مانند بدنه ماشین آلات و غیره و از نظر هم پتانسیل بودنشان با زمین درمواردیکه ایزولاسیون الکتریکی آسیب دیده باشد.
د : فراهم ساختن ایمنی لازم برای تعمیرات تجهیزات الکتریکی توسط تخلیه الکتریکی آنها قبل از شروع تعمیرات .
اصولاً برای مقابله با افزایش ولتاژ و پیدایش ناگهانی آن در شبکه ها یک سیستم اتصال زمین مناسب لازم به نظر می رسد چنانچه سیستم اتصال زمین تاسیسات نامناسب بوده و یا به عبارت دیگر مقاومت زمین سیستم کافی نباشد احتمالا حوادث ناگوار و زیانهای مادی پدید خواهد آمد.
در برخی موارد بهتر است از چندین سیستم اتصال زمین که در چندین نقطه به هم مرتبط شده باشند استفاده نمود. تا انیکه مقاومت زمین به قدر کافی حاصل شود.
از الکترودهای زمین وصفحات مسی برای سیستم اتصال زمین استفاده می شود که اندازه و , تعداد آنها را مقاومت زمین ومقدار جریان و پتانسیل خطوط تعیین میکند در صورتیکه مقاومت زمین بیشتر ازحد باشد می توان اضافه کردن نمک و ذغال و موادکاهنده مقاومت زمین مثل بنتنیت , به خاک مقدار مقاومت را تا حدی پایین آورد.
بدنه تجهیزات الکتریکی را باید به دقت به سیستم اتصال زمین ارتباط داد که هم اشخاص را از نظر برق گرفتگی حفاظت کرده و هم از صدمات وارد به وسایل و تجهیزات جلوگیری نمود برق گرفتگی حفاظت کرده و هم از صدمات وارده به وسایل و تجهیزات جلوگیری نمود برق گیرها را نیز باید به دقت به سیستم اتصال زمین دیگری وصل کرده و حتی المقدور سعی نمود که انحناء وخمیدگی کمتری استفاده شود.
اندازه گیری مقاومت زمین :
عوامل اصلی که در مقاومت سیستم اتصال زمین دخالت دارند عبارتنداز :
شکل و جنس الکترودهای به کار رفته , عمق آنها در خاک و مقاومت مخصوص خاک اطراف الکترودها .
بنابراین مقاومت زمین دارای مقادیر متفاوتی نسبت به سایر مقاومت های الکتریکی که تا به حال ملاحظه کرده اید خواهد بود.
در (شکل 1) جریانی بین الکترودهای ثابت C,E برقرار می باشد و یک ولتمتر بین الکترود E و الکترود سوم P وصل شده است افت ولتاژ بین P,E وقتی محل P تغییر پیدا کنید به صورت منحنی کشیده شده و فاصله الکترودهای ثابت C,E نسبتا زیاد است بدین وسیله مقاومت زمین ما بین الکترود E,P با در دست داشتن جریان ولتاژ V اندازه گیری می گردد.
ابتدا مقاومت متناسب با فاصله به سرعت زیاد شده و سپس به مقدار ثابت N1M1 می رسد در طرف چپ الکترود E. نیز همان منحنی به دست می آید که N2M3 برابر N1M1 خواهد بود هر گاه اندازه گیری مقاومت بین الکترود های P,E را در جهات مختلف انجام دهیم دایره M1,M2,M3,M4 حاصل خواهد شد .