عنوان مقاله: « تاثیر قیام امام حسین (ع) و واقعه عاشورا بر بیداری اسلامی »
مقدمه
قیام عاشورامهمترین حادثه درتاریخ تشیع است ، بهطوری که صورت وسیرتشیعه رادگرگون کرد وبه آن پشتوانه حماسی و عاطفی دادوتشیع رابه مذهب حماسه وخون مبدل نمود. یکی ازمورخان میگوید:تشیع پس از رویداد عاشوراباخون شیعهآمیخت و در ژرفای جانهایشان جوشش زد و اعتقادی راسخ در درونشان پدید آورد.
بنابراین کربلا و شهادت برای شیعه از قالب لفظ ومکان خاص به یک مفهوممقدس وایجاد کننده حماسه هادرطول تاریخ تبدیل شده است. حماسه عاشورا در طولتاریخ سرمشقی برای تشکیل حکومت مبارزه باظلم بوده است. در تاریخ معاصر مانیزامام حسین (ع) کربلا و شهادت نقش الهام بخش خود را به خوبی ایفا کرده است. درانقلاب اسلامی ایران که بی شک بزرگترین حادثه قرن و شاید بعد از زمان ائمه(ع)بزرگترین حادثه تاریخ تشیع، نقش حماسه کربلا کاملاً واضح است.
امام خمینی در پیامی به مناسبت قیام قم مینویسد: «ماهی که خون برشمشیرپیروز شد... ماهی که به نسلها در طولِ تاریخ راه پیروزی بر سر نیزه را آموخت، ماهی کهشکست ابرقدرتها را در مقابل کلمة حق به اثبات رساند. اکنون که ماه محرم چونشمشیر الهی در دست سربازان اسلام و روحانیون معظم و خطبای محترم وشیعیان عالیمقام سیدالشهدا است باید حد اعلای استفاده از آن را بنمایند».
قیام عاشورا، مهم ترین رویداد تاریخی پس از ظهور اسلام بود. این قیام، پیامدهای مهمی در برداشت که نتایج ثمربخش آن تا قیامت، به عنوان حماسه ای بزرگ و جاوید، باقی خواهد ماند. قیام عاشورا، در حقیقت، مشعل فروزانی برای شیعیان و مسلمانان بلکه همه ی آزادگان دنیاست . امام حسین (ع) در روز عاشورا خطاب به سپاهیان عمر سعد فرمودند : اگر دین ندارید لا اقل آزاده باشید . هر کسی دارای فطرت انسانی باشد به مساله عاشورا و حماسه حسینی اعتقاد کامل دارد. مساله عاشورا و حماسه حسینی ریشه در فطرت انسانها دارد .ازادگی و زیر بار سلطه و زور نرفتن هم در فطرت انسانها جای دارد و به همین دلیل است که هر کسی دارای فطرت انسانی باشد به مساله عاشورا و حماسه حسینی اعتقاد کامل داشته و متاثر از آن است.