فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:38
فهرست مطالب:
فصل اول: کلیات تحقیق 1
چکیده 2
مقدمه 3
بیان مسئله 4
فرضیه 4
تعریف اصطلاحات و متغیرها 4
فصل دوم: ادبیات و پیشینیه تحقیق 6
تعریف درست تمرکز 8
تعریف عزت نفس 8
عوامل مؤثر در ایجاد اعتماد به نفس: 10
عوامل موثر روانشناختی در تمرکز 10
عوامل مؤثر بر رشد خود و عزت نفس 13
مرحله اول- تولد تا یکسالگی و شیرخوارگی: 13
مرحله دوم- یک تا سه سالگی (نوپایی): 14
سومین مرحله پرورش خویشتن 15
مرحله سوم 6-3 سالگی (پیشدبستانی) 15
«سومین دوره یا کودکی سوم» 16
دوره بلوغ و نوجوانی 17
اساس تمرینات در تمرکز حواس 22
نگاهکردن به یک جسم 24
دیدن یک جسم با چشم بسته 24
نگاهکردن به یک اسم معنی با چشم بسته یا باز 24
چگونه فکر کنیم؟ 25
رابطه اعتماد به نفس و تمرکز حواس 26
روشهای تقویت اعتماد به نفس در کودکان ونوجوانان 29
فصل سوم: بحث و نتیجهگیری 31
فهرست منابع 34
فصل اول
کلیات تحقیق
چکیده
باید روشن باشید که تصوری که شما از خودتان دارید تا حد زیادی معین میکند که چگونه میخواهید با مسائل مختلف زندگی برخورد کنید. اگر شما توانایی تمرکز حواس خود را ضعیف میدانید این تصور شما از خودتان ثابت و واقعی میشود به تدریج شما میپذیرید که تغییر آن ناممکن است. با افزایش اعتماد به نفس قدرت تمرکز حواس نیز بیشتر میشود. پژوهشگران و دانشمندان با تحقیق روی دانشآموزان به این نتیجه رسیدند که دانشآموزانی که نمرات بالایی در درسهایشان میگیرند دارای تمرکز حواس بالاتری هستند که تمرکز حواسشان نیز به نوبه خود با افزایش اعتماد به نفس بالاتر میرود.
خوب است به خاطر داشته باشید که شخص با تلاشی ساختگی برای تفکر مثبت خود به خود شروع به تمرکز حواس میکند. تفکر مثبت و اعتماد به نفس بالا تنها وقتی به دست میآید که خودپنداری واقعا تغییر کند.
مقدمه
تمام نوابغ جهان کسانی هستند که از قدرت تمرکز فوقالعادهای برخوردارند.
آشفتگی وشوریدگی ذهنی، عملا شما را به هیچعنوان موفق نمیکند. وقتی کار میکنید به خانواده میاندیشید وقتی در خانواده به سر میبرید از شغل خود نگرانید ووقتی ورزش میکنید دراندیشهی تحصیل هستید ووقتی درس میخوانید فکرتان هزارسو میرود. این عملا اتلاف وقت و موثرنبودن است. لازمه پیشبرد توانایی شما در تمرکز، تشکیل الگوهای فکری و رفتاری جدید است. چه بسا که به دلیل تمرکز نادرست، عادات مطالعه شخص فاقد کارایی باشد و در رابطه با تواناییاش در این زمینهها طرز برخورد منفی داشته باشد. و آنگاه به دلیل این ناتوانی متقاعد شود که دشواری وی در تمرکز مادرزادی است. بهدفعات از تلاش برای هر چیز که تمرکز لازم دارد دست میکشد زیرا احساس میکند، تلاش دوباره برای پیشرفت بیفایده است.
بیان مسئله
همه فعالیتهای انسان برای توفیق، نیازمند تمرکز حواس است. مطالعه، جدیترین فعالیتی است که تمرکز در آن نقش اساسی و محوری دارد. بر همین اساس، بخش عمدهای از این پژوهش به راههای بهبود تمرکز در هنگام مطالعه و هنگام حضور در کلاس میپردازد کمه مطالعه وعمل به آن برای تمرکز، آرامش و موفقیت به همراه خواهد داشت. پس بنابراین به اعتماد به نفس میپردازیم که یکی از عوامل موثر در تمرکز حواس است و با افزیاش اعتماد به نفس تمرکز حواس نیز افزایش مییابد. ما باید عوامل موثر بر اعتماد به نفس را نیز مطالعه کنیم و با آنها آشنا شویم تا آنها را به کار بریم.
فرضیه
آیا اعتماد به نفس در میزان کسب تمرکز حواس موثر است؟
تعریف اصطلاحات و متغیرها
تمرکز حواس یعنی عوامل پرتی را به حداقل رساندن. تمرکز حواس همانقدر میتواند واقعی باشد که عوامل حواسپرتی واقعیت دارند. یعنی شما باید بپذیرید که به هر حال همیشه عوامل حواش شما را پرت میکنند که بعضی از آنها منشاء ذهنی و درونی دارند و بعضی منشاء محیطی دارند. عزت نفس یعنی ارزیابی و ارزشیابی مداومی که شخص نسبت به ارزشمندی خویشتن خود دارد. (شاملو ص 131)
کوپر اسمیت (1967) میگوید عزت نفس عبارت است از یک قضاوت شخص در مورد با ارزشبودن یا بیارزشبودن خود که در نگرش او متظاهر میشود.