فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:112
پایان نامه کارشناسی
مهندسی برق - قدرت
فهرست مطالب:
چکیده 1
بررسی تلفات توان و انرژی در شبکه های توزیع: 2
مقاومت هادی ها برای چه در چه حرارتی محاسبه می گردد؟ 3
- عوامل مؤثر در تلفات توان: 3
آیا وقتی تمام پارامترهای فنی یکسان باشند تلفات توان برابر است؟ 9
2-2-1- محاسبه تلفات توان 10
تلفات توان در ترانسفورماتورها: 11
تلفات توان در سایر تجهیزات: 12
تلفات توان مرتبط باکرونا: 12
تلفات توان مرتبط با نشتی جریان 13
تلفات توان ناشی از سایر عوامل: 13
1-3-1- عوامل مؤثر در تلفات انرژی 14
محاسبه تلفات انرژی 17
تلفات انرژی در خطوط انتقال و توزیع نیرو: 17
تلفات انرژی دو ترانسفورماتور: 18
تلفات انرژی در سایر تجهیزات: 19
تلفات انرژی ناشی از کرونا 19
تلفات انرژی ناشی از نشتی جریان: 20
4-1- رابطه تلفات توان و انرژی 20
5-1- مشخصه های مهم مصرف 22
متوسط پیک بار : 28
1-6-1- مدل کلی ضریب تلفات: 30
مصارف ویژه: 37
ارائه مدل مناسب: 39
1-8-1- حداقل تلفات 44
انتخاب چند نمونه مصرف 49
اندازه گیری تلفات توان و انرژی واقعی در فیدر 20 کیلو ولت زاغمرز 1 64
محاسبۀ تلفات انرژی 80
پیشنهادات برنامه کوتاه مدت 95
پیشنهادات برنامه میان مدت 96
پیشنهادات برنامه دراز مدت: 98
پیشنهادهایی مربوط به کاهش تلفات توسط اتصالات و اتصالات سُست: 99
روشهای جلوگیری از استفاده غیر مجاز برق 100
نتیجه گیری: 106
چکیده
با توجه به توسعه سریع و روز افزون صنعت برق در جهان معاصر، مسئله تامین انرژی مورد نیاز مشترکین از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. لذا با افزایش تراکم مصرف در شهر ها و مناطق صنعتی مسائل فنی و اقتصادی بسیاری را برای طراحان و بهرهبرداران سیستم بوجود می آید.
از جمله مسائل فنی تلفات انرژی در شبکه های انتقال و توزیع می باشد که باعث می شود ظرفیت نیروگاهی زیاد تلف شود و هزینه های زیادی بر دوش جامعه سنگینی کند بدلایل مختلف که در ادامه آورده شده است تلفات انرژی در بخش توزیع بیشتر از سیستم های انتقال انرژی می باشند و براساس بررسی های بعمل آمده جهانی مشخص شده است که بیش از 10 الی 15 درصد انرژی تولیدی توسط نیروگاه ها در شبکه توزیع تلف می شود و براین اساس و به لحاظ گرایش جهانی به صرفه جویی در مصرف انرژی و ملاحظات زیست محیطی کاهش تلفات
در سیستم توزیع انرژی الکتریکی اخیرا مورد توجه زیادی قرار گرفته است.
بررسی تلفات توان و انرژی در شبکه های توزیع:
با اینکه سعی و تلاش کلیه مسئولین شبکه های برق رسانی در کاهش تلفات می باشد، اما درصد قابل توجهی از توان و انرژی تولیدی نیروگاه ها در حد فاصل تولید تا مصرف هدر می رود که حدود 80 درصد این تلفات سهم خطوط انتقال و توزیع نیرو است.
گرچه محاسبه تلفات توان و انرژی ظاهراً کار ساده ای است اما در عمل تغییرات مقاومت و جریان عبوری از هادی ها باعث می شود که حتی استفاده از رابطۀ سادۀ R.I2 که برای محاسبۀ تلفات توان بکار گرفته می شود براحتی عملی نباشد چون در این رابطه I و R هر 2 متغیر بوده و مضافاً به اینکه مقاومت R ضمن اینکه به درجه حرارت محیط وابسته می باشد، به مقدار I نیز ارتباط دارد یا به عبارت دیگر حتی اگر این وابستگی باعث پیچیدگی محاسبه تلفات توان در خطوط انتقال و توزیع نیرو می گردد. محاسبه تلفات انرژی ضمن اینکه مشکلات مشابه تلفات توان را دارا می باشد به تغییرات جریان در طول شبانه روز، هفته و ... نیز وابسته است. که در نتیجه بر مشکلات محاسبات افزوده می شود، لذا لازم است از طریق مدل سازه های مختلف و محاسبات نسبت به رفع این کاستی اقدام نمود.
- تلفات توان:
تلفات توان یا قدرت در یک خط انتقال یا توزیع نیرو که مقاومت هادی های هر فاز آن R و جریان عبوری از آن I می باشد از طریق رابطۀ زیر بدست می آید:
RL=3RI2
مسلماً در صورتیکه مقادیر جریان و مقاومت هادی های در دست باشند محاسبه تلفات توان کار ساده ای است ، اما در عمل تغییرت شرایط محیطی سبب می شوند تا مقاومت هادی های نیز دچار تغییر شوند. لذا سؤالی که در اینجا مطرح می گردد این است که:
مقاومت هادی ها برای چه در چه حرارتی محاسبه می گردد؟
در خطوط انتقال و توزیع نیرو که درجه حرارت هادی ها تحت تأثیر درجه حرارت محیط، تابش مستقیم خورشید و جریان الکتریکی عبوری از آن، تغییر می کند، تا حدودی نمی توان سادگی به این پرسش پاسخ داد، چون اگر درجه حرارت محیط و افزایش درجه هادی ها تحت تابش مستقیم خورشید در دست باشد، محاسبه تأثیر گذاری جریان عبوری از هادی ها در مقدار مقاومت آن ها قدر مشکل است، بنابراین لازم است قبل از ارائه مدل های مناسب جهت محاسبۀ تلفات توان و انرژی در خطوط انتقال و توزیع نیرو این عوامل و تأثیر آن ها در تلفات انرژی مورد بحث بررسی قرار گیرد.
- عوامل مؤثر در تلفات توان:
یکی از عوامل سهم و مؤثر در محاسبه تلفات انرژی خطوط شبکه های برق رسانی آگاهی از مقدار تلفات توان در ساعات پیک مصرف می باشد. گر چه ساعت پیک مصرف برق در شبکه سراسری برق در ساعات اولیه شب می باشد اما این قاعده در کلیه مناطق یا شبکه های توزیع یا خطوط انتقال صادق نیست.
بعنوان مثال ساعات پیک بار پست های توزیع تأمین کننده مشترکین خانگی در ساعات شب و پست های تغزیه کننده مناطق صنعتی عموماً در ساعات روز می باشد.
تلفات توان در ساعات پیک شبکه سراسری برق باعث کاهش ظرفیت مفید نیروگاه ها می گردد، یا بعبارت دیگر آن دسته از مصرف کنندگان که دارای تلفات بالاتری در ساعات پیک شبکه سراسری برق می باشد، زیان بیشتری را بر شرکت های برق تحمیل می کنند.