فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:52
فهرست مطالب:
مقدمه……………… ……………....صفحه( )
تاریخچه حجاب………..………..….صفحه()
علت پیدایش حجاب…….………...…صفحه( )
ریاضت و رهبانیت………………….صفحه( )
بررسی(از نظر اسلام)………...………صفحه( )
عدم امنیت………………………..صفحه( )
فلسفه پوشش دراسلام…………………..صفحه( )
واژه حجاب………………………...صفحه( )
حجاب و منطق………………………...صفحه( )
حجاب واصل آزادی…………………...صفحه( )
حجاب اسلامی………………………....صفحه( )
همسران پیامبر………………………... صفحه( )
مقدمه:
ریشه بیشتر انحرافات دینی و اخلاقی نسل جوان را در لابه لای افکار وعقاید آنان باید جستجو کرد فکر این نسل از نظر مذهبی آنچنانکه باید راهنمایی نشده است و از این نظر فوق العاده نیازمند است .
لزوم پوشیدگی زن در برابر مرد بیگانه یکی از مسائل مهم اسلامی است .در خودقران کریم درباره این مطلب تصریح شده است . علیهذا دراصل مطلب از جنبه اسلامی نمی توان تردید کرد .پوشیدن زن خود را از مرد بیگانه یکی از مظاهر ان است.
این بحث را در پنج بخش باید رسیدگی کرد :
1)ایا پوشش از مختصات اسلام است و پس از ظهور اسلام از مسلمین به غیر مسلمین سرایت کرده است ؟ یا از مختصات اسلام ومسلمین نیست و در میان ملل دیگر قبل از اسلام نیز وجود داشته است؟ 2) علت پوشش چیست ؟ چنان که می دانیم در میان حیوانات هیچ گونه حریمی میان جنس نر و جنس ماده وجود ندارد و آنها آزادانه با یکدیگر معاشرت می کنند .3)فلسفه پوشش از نظر اسلام. 4)ایرادها و اشکالها . 5)حدود پوشش اسلامی چیست؟
آیا اسلام طرفدار پرده نشینی زن است همچنانکه لغت (حجاب) بر این معنی دلالت می کند یا اسلام طرفدار این است که زن در حضور مرد بیگانه بدن خود را بپوشاند بدون آنکه مجبور باشد از اجتماع کناره گیری کند؟ ودر صورت دوم حدود پوشش چقدر است؟ آیا چهره و دودست تا مچ نیز باید پوشیده شود یا ماورای چهره ودودست باید پوشیده شود اما چهره ودودست تا مچ پوشیدنش لازم نیست؟آیا اسلام طرفدار جدا بودن مجامع زنان و مردان است یا نه؟
تاریخچه حجاب
حجاب در قوم یهود
قدر مسلم این است که قبل از اسلام در میان بعضی ملل حجاب وجود داشته است تا آنجا که من در کتابهای مربوطه خوانده ام در ایران باستان و در میان قوم یهود و احتمالا در هند حجاب وجود داشته و از آنچه در قانون اسلام آمده سخت تر بوده است اما در جاهلیت عرب حجاب وجود نداشته است و به وسیله اسلام در عرب پیدا شده است. ویل دورانت در صفحه 30 جلد 12 تاریخ تمدن (ترجمه فارسی) راجع به قوم یهود و قانون تلمود می نویسد :(اگر زنی به نقض قانون یهود می پرداخت چنانکه مثلا بی آنکه چیزی بر سر داشت به میان مردم می رفت و یا دو شارع عام نخ می رشت یا با هر سنخی از مردان درد دل می کرد یا صدایش آنقدر بلند بود که چون در خانه اش تکلم می نمود همسایگانش می توانستند سخنان او را بشنوند در آن صورت مرد حق داشت بدون پرداخت مهریه او را طلاق دهد .)
حجاب در ایران باستان
علیهذا حجابی که در قوم یهود معمول بوده است از حجاب اسلامی چنانکه بعدا شرح خواهیم داد بسی سخت تر و مشکل تر بوده است . در جلد اول تاریخ تمدن صفحه 552 راجع به ایرانیان قدیم می گوید :( در زمان زرتشت زنان منزلتی عالی داشتند با کمال ازادی و با روی گشاده در میان مردم امدوشد می کردند ). (پس از داریوش مقام زن مخصوصا در طبقه ثروتمندان تنزل پیدا کرد زنان فقیر چون برای کار کردن ناچار از امدوشد درمیان مردم بودند ازادی خود را حفظ کردند چنان که ملاحظه می فرمایید حجاب سخت وشدیدی در ایران باستان حکمفرما بود حتی پدران وبرادران نسبت به زن شوهردار نامحرم شمرده می شدند.
حجاب در زمان جاهلیت عرب
ارتباط عرب با ایران از موجبات رواج حجاب ولواط در قلمرو اسلام بود .عربان از دلفریبی زن بیم داشتتند و پیوسته دل باخته آن بودند نفوذ طبیعی وی را با تردید معمولی مردان درباره ی عفاف وفضیلت زن تلافی می کردند . عمر به قوم خود می گفت: با زنان مشورت کنندو خلاف رای ایشان رفتار کنند . در قرن اخیر هجری مسلمانان زن را در حجاب نکرده بودند مردان و زنان با یکدیگر ملاقات می کردند و در کوچه ها پهلو به پهلو راه میرفتند و در مسجد با هم نماز می کردند حجاب در ایام ولید دوم معمول شد کوشه گیری زنان از انجا پدید آمد.