بخشی از تحقیق:
ایزو اهمیت مطالعاتی
تعاریف و اصطلاحات
بمنظور آشنایی هر چه بیشتر با سری استانداردهای ایزو 9000 برخی از تعاریف آن اصلی که در این تحقیق بکار رفته است به شرح زیر ارائه میگردد.
1- ایزو (ISO)
ایزو مخفف سازمان بین المللی استاندارد میباشد که وظیفه تدوین استاندارد های اساسی در زمینههای مختلف و در سطح بینالمللی را به عمده دارد اینگونه استاندارد ها ارزش جهانی داشته که بعضی از کشورهای عضو سازمان بینالمللی استاندارد ،استانداردهای تدوین شده را مستقیماً به عنوان استاندارد ملی یا استانداردهای مشترک پذیرفتهاند و برخی دیگر آنرا با تغییراتی به عنوان استاندارد ملی خود برگزیدهاند.
2- ISO 9000
عدم وجود اطمینان کافی از کیفیت و خدمات برای خریداران و فروشندگان زمینه را فراهم نمود تا قوانین و روشهایی تدوین گردد که این عدم اطمینان از سطح کیفی محصولات و خدمات کاهش یابد. این وظیفه مهم را سازمان بینالمللی استاندارد به عهده گرفت و با بهره گیری از استانداردها و تجارب موجود و همچنین مشارکت کارشناسان و متخصصان کشورهای عضو اقدام به تدوین استانداردهایی تحت عنوان سیستمهای کیفی نمود که این استاندارد به سری 9000 معروف هستند بطور کلی استاندارد های سری 9000 از شش استاندارد تشکیل شده است که یک استاندارد در مورد واژهها و دو استاندارد راهنما برای بکارگیری مدلهای تضمین کیفیت و سه مدل تضمین کیفیت میباشد که هر کدام بطور مختصر زیر تعریف میگردند :
1) مدل استاندارد 9001
این استاندارد در برگیرنده ضروریات در کل ساختار یک سازمان برای تضمین کیفیت در تمامی مراحل شامل طراحی، توسعه، تولید، نصب، تاسیسات و خدمات میباشد.
2- مدل استاندارد 9002
این استاندارد در برگیرنده ضروریات برای تضمین کیفیت فقط در بخش تولید و نصب میباشد در این استاندارد توانایی واحد تولیدی یا شرکت خدماتی فقط در بخش تولید و تاسیسات مورد ارزیابی و تطبیق قرار میگیرد.
3- مدل استاندارد 9003
این استاندارد در برگیرنده نیازها برای تضمین کیفیت در بازرسی و آزمون نهایی است در این استاندارد توانایی واحد تولیدی یا شرکت خدماتی در بازرسی و آزمون نهایی مورد ارزشیابی و تطبیق قرار میگیرد بنابراین شرکتها و موسسات تولیدی و خدماتی میتوانند بنا به ضرورت و نیاز سازمان خود یکی از سه مدل فوق را جهت اجرای استاندارد جهانی انتخاب و پس از اجرا از سازمان معتبر جهانی درخواست گواهینامه نمایند . بدیهی است که مدل 9001 بخاطر اینکه تمامی واحدها و بخشهای تولید را تحت تاثیر قرار میدهد نسبت به دو مدل دیگر از اعتبار بیشتری برخوردار است.
4-مدل استاندراد 9004
این استاندارد بینالمللی یک مجموعه ثابتی از عناصر را توصیف میکند که به وسیله آن میتوان سیستمهای مدیریت کیفیت را توسعه داده و اجرا نمود انتخاب عناصر مناسبی که در این استاندارد بینالمللی گنجانده شده و حدود پذیرش و کاربرد این عناصر توسط یک شرکت، بستگی به عوامل مانند بازار مورد نظر ماهیت فرآورده، فرآیندهای تولید ونیازهای مشتری دارد در نتیجه در این گروه از استاندارد ها به روشهای آماری تعیین نیاز مشتریان ،تعیین مسئولیتهای کارکردی بخشها در این رابطه و اهمیت تعیین سود وزیانهای بالقوه که متوجه سازمان اسب تاکید میگردد ..
3- فرآیند
مجموعهای از منابع و فعالیتهای مرتبط که ورودیها را به خروجی تبدیل میکند منابع شامل نیروی انسانی تجهیزات، وسایل ، تکنولوژی و روشهای انجام کار میباشد.
4- فرآورده
نتیجه فعالیتهای یا فرآیندها را فرآورده گویند فرآوردهها میتواند شامل خدمات، سخت افزار ، مواد فرآیند نشده، نرم افزار و یا ترکیبی از آنهاست همچنین فرآورده ممکن است ملموس باشد ( مثل مجموعهها و مواد) یا غیر ملموس (مثل اطلاعات) یا ترکیبی از آنها باشد.
100 صفحه فایل ورد قابل ویرایش با فونت 14