تعداد صفحات پایان نامه: ۲۴۸ صفحه با تخفیف ویژه
این محصول شامل پایان نامه برنامه ریزی کاربری زمین و اصلاح معابر جهت ایمن سازی در برابر زلزله می باشد که قابل استفاده دانشجویان محترم رشته جغرافیا و شهرسازی و برنامه ریزی شهری و ... می باشد.
فاکتور زلزله یکی از عواملی است که در برنامهریزی شهری ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته است ، البته با توجه به شرایط بحرانی کشورمان و آسیب پذیری بالقوه ایران در برابر زلزله، یکی از اساسیترین عوامل تخریبی طبیعی باید به حساب آید. در این تحقیق به دنبال ارائه روشی برای مواجهه و آمادهسازی شهرها در برابر عامل زلزله، قبل از وقوع آن هستیم. برای این منظور یک منطقه دارای خطر آسیب پذیری بالا در مناطق شمال تهران تحت عنوان محله باغ فردوس بصورت نمونه انتخاب گردید. روشی که برای ارائه طرح پیشنهادی مقاومسازی استفاده نمودهایم قبلا” توسط سازمان مقابله با بلایای طبیعی ایران(دکتر بحرینی و همکاران) برای مناطق زلزله زده شمال کشور به موقع اجرا گذاشته شده است . اما در این پایاننامه از روش فوق با اندکی اصلاحات برای اراده طرح مقاومسازی محله فوقالذکر استفاده گردیده است .
در میان سطوح گوناگون برنامهریزی کالبدی کارآمدترین سطح برای کاستن از میزان آسیبپذیری شهرها در برابر زلزله سطح میانی یا همان شهرسازی است. بررسی میزان آسیبها و صدمات بطور مستقیم و غیرمستقیم به وضعیت نامطلوب برنامهریزی و طراحی شهری آنها مربوط میشود. وضعیت بد استقرار عناصر کالبدی و کاربریهای نامناسب شهری، شبکه ارتباطی ناکارآمد شهر، بافت شهری فشرده ، تراکمهای شهری بالا، وضعیت بد استقرار تأسیسات زیربنایی شهر و کمبود و توزیع نامناسب فضاهای باز شهری و مواردی از این قبیل نقش اساسی در افزایش میزان آسیبهای وارده به شهرها در برابر زلزله دارند، بنابراین: آنچه که پدیده زلزله را در شهرها به یک فاجعه تبدیل میکند دربسیاری موارد وضعیت شهرسازی نامناسب است. لذا میتوان با اصلاح وضعیت شهرسازی آسیبپذیری شهرها را در برابر زلزله به میزان زیادی کاهش داد. به عبارت دیگر ایمنی شهری در برابر زلزله را به عنوان یک هدف عمده میباید در فرآیند شهرسازی وارد ساخت. تنها در این صورت است که میتوان به شهرهایی مقاوم در برابر زلزله دست یافت.