فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:31
فهرست مطالب:
مقدمه:
تاریخ 1/3/1387 شروع دوره:
نسبهی پولکزنی:
لنگ تراشی:
پیچبری:
ارهکاری:
خزینهکاری:
برقوکاری:
حدیدهکاری :
قلاویزکاری:
سنگکاری
نتیجهگیری:
مقدمه:
امروزه با توجه به پیشرفت سریع صنایع در عصر تکنولوژی در سرتاسر کرهی خاکی اهمیت بهرهگیری هر چه بیشتر کشورها از علوم به روز در تمامی زمینهها کاملاً ملموس است. طبیعتاً برای به مرحلهی عمل در آوردن و به کارگیری این علوم وجود کارشناسان و علم آموختگان غیر ضروری است. در غیر اینصورت با وجود یکسری تئوریات ؟؟؟ به هیچ وجه دست به تحول و پیشرفت نخواهد زد و حتماً باید تمام این تئوریها و نظریات به صورتی تجربی و عملی به مرحلهی ظهور برسد. از این رو در تمامی مراکز و محافل علمی دنیا عملی کردن تئوریات از جمله آزمایشات و تستها هر چه بیشتر در نظر علم آموختگان خواهد بود. در راستای این هدف بزرگ تمامی دانشگاهها و دانشکدههای صنعتی کشورمان پس از دورانی تربیت دانشجویان و دانش آموختگان آنان، دورهای را نیز برای کارآموزی و در واقع هدایت دانشجویان بسوی کارهای عملی و تجربی برای آمادگی هر چه بیشتر آنان و حضور در بازار کار کشور در نظر گرفتهاند.
این راهکار وسیلهای است برای محک دانشجویان هم از این حیث که اطلاعات و قابلیتهای تئوری و عملی خود را بسنجند و هم از این جهت که خود را برای ورود به بازار کاری کشور آماده نمایند. که هر دوی آنها از اهمیت خاصی برخوردارند. بنده نیز از این قاعده مستثنی نبوده و پس از گذراندن دوران تحصیل خویش در مقطع کاردانی و در مرکز عالی علمی کاربردی کوشا در رشتهی ساخت و تولید (قالبسازی) جهت تکمیل تحصیلات خویش دوران کارآموزیام را در کارگاه نقش پولاد گذراندم که ذیلاً به طوری کامل توضیح داده خواهد شد.
کلیاتی دربارهی تاریخچه، نحوهی عملکرد و خدمات ارائه نشده از سوی کارگاه
نحوهی عملکرد و گذراندن دورهی کارآموزی اینجانب در کارگاه قالبسازی نقش پولاد:
پس از اخذ موافقت آقای محمود نوروزی و همچنین آقای مهندس سجادی ریاست محترم دانشگاه دورهی 240 ساعتی کارآموزی اینجانب به طوری رسمی از تاریخ 1/3/1387 در کارگاه قالبسازی نقش پولاد تحت نظارت آقای نوروزی آغاز گردید. به کارگیری علوم اندوخته شده در دوران 2 سالهی مقطع کاردانی و بهرهگیری از استادان مجرب در مرکز علمی کاربردی کوشا این امکان را به من بخشیده بود که بتوانم با اتکا به اندوختههای خویش و کمکهای بیدریغ آقای نوروزی و پرسنل محترم کارگاه قالبسازی نقش پولاد تجربه و مهارت زیادی کسب نموده و پیشرفت زیادی در امر قالبسازی بصورتی عملی و فقط بصورتی تئوری نمایم و نکات و ریزهکاریهای فراوانی را از این عزیزان بیاموزم. باید توجه داشت همانطور که ذکر نمودم صرفاً در اختیار داشتن و فراگیری علوم بصورتی نظری و تئوری از جمله علم قالبسازی که یک فن و در واقع یک علم صنعتی به حساب میآید برای پیشرفت و پیشبرد اهداف صنعتی یک مملکت مثمر ثمر نبوده و تمامی دانشآموختگان، تکنسینها و کارشناسان بایستی مطالب و علوم اندوخته شدهی خود را در عرصهی عمل به کار گیرند. در غیر اینصورت این کارشناسان و مهندسین که پس از فراغت از تحصیل قصد جذب شدن به بازارهای کاری کشورمان از جمله کارخانجات و کارگاههای صنعتی را دارند از مهارت لازم و کافی برخوردار نبوده و توانایی برآورده ساختن نیازهای کشور را در این زمینه نخواهند داشت. با این توضیحات میتوان به این نتیجه رسید که دوران کارآموزی میتواند عنوان یکی از مهمترین دورههای تربیت و پرورش دانشجویان مدنظر اساتید و مسئولان محترم آموزش عالی کشورمان قرار گیرد.
تاریخ 1/3/1387 شروع دوره:
مسلماً گذراندن یک دورهی 2 ساله در مقطع کاردانی و شرکت در کارگاههای ساخت قالب در دانشگاه از جمله کارگاههای ساخت قالبهای سنبه ماتریس (برش، خمش، کشش)، کارگاه ماشینافزار و کارگاه ساخت قید و بند و غیره نمیتوانست بنده را به صورتی صد در صد با دنیای وسیع قالبسازی آشنا نماید. البته زحمات بیدریغ جناب استاد مهندس فاطمی و سایر اساتید برجسته دانشگاه کمک شایانی را به بنده جهت کسب آمادگی نسبی برای قدم نهادن در راه پیشرفت در این زمینه را نموده است. سعی نمودم با اتکا به آموختهها و اندوختههای خویش و کسب تجربه از پرسنل کارگاه نقش پولاد و در درجهی اول آقای محمود نوروزی گام موثری را در جهت بهبودی اطلاعات تکمیلی خویش در این زمینه داشته باشم. اولین روز کار بنده بیشتر با آشنایی با قسمتهای مختلف کارگاه، وظایف و مسئولیتهای هر یک از افراد، پروژههای کاری در دست انجام، برنامهریزی برای گذراندن این دوره و خدمت این عزیزان و غیره با نظارت و همکاری آقای نوروزی به پایان رسید و سعی شد که هر چه بیشتر در روزهای آتی در انجام پروژهها به خدمت گرفته شوم. در روز دوم با توجه به قابلیتها و تواناییهای نسبی بنده در پروسهی ساخت یک قالب سنبه ماتریس قرار گرفتم و سعی کردم در حد توان خویش در راه کسب تجربه در این زمینه تلاش نمایم برای تشریح این قسمت ضروری میدانم توضیح را دربارة کلیات ساخت قالبهای سنبهماتریس بیان نمایم.