فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:73
گزارش کارآموزی
گروه:عمران
مکان: اقدسیه سپند کاظمی کوچه البرز
موضوع: ساختمان فلزی
فهرست مطالب:
فصل اول 8
پروژه ساختمان اسکلت فلزی: 8
دیوارهای آجری 9
اصول کلی استفاده از آجر در بنایی 9
چارچوب فلزی 12
عایق کاری کانالها: 14
لوله کشی حمام و توالت و آشپزخانه: 15
آب رسانی ساختمان: 16
لوله انشعاب 16
مسیر عبور لوله در ساختمان: 17
عایق کاری 17
شرایط عایق کاری 18
عایق کاری لولهها: 18
اتصال لولههای پلی پروپلینی: 20
مراحل اتصال لولههای پلی پروپلینی: 21
عایق کاری توالت و حمام: 22
کف شور بام: 23
عایق بام: 23
فصل سوم 25
روشهای مختلف اجرای کار 25
1) روش قرارداد بر اساس فهرست بهاء: 25
2) قرارداد به صورت امانی Cost Plus: 26
3) قرارداد بر اساس برنامه ریزی پیشرفت کار: 26
4) قرارداد بر اساس برآورد کلی یا یکجا Lump Sum: 27
آماده کردن و تجهیز کارگاه 27
برای تجهیز یک کارگاه باید موارد زیر را در نظر گرفت 27
عملیات خاکبرداری 29
انواع نقشه 30
الف) نقشههای محاسباتی Design Drawings: 30
ب) نقشههای اجرایی Working Drawings: 30
ج) نقشههای کارگاهی و کارخانهای Shop Drawing: 30
سازههای فولادی 31
پلان آکس بندی اسکلت فلزی 31
نمره بندی آکس ستونها 32
مشخص کردن نمره ستونها 33
پلان فنداسیون – ابعاد فنداسیون 33
کاربرد شناژ و اتصال آن به فنداسیون 33
آرماتورگذاری در فنداسیون 33
نحوه قرار دادن بیس پلیت 38
طریقه ریختن گروت 38
اتصال بین بیس پلیت و ستون 38
درز انبساط (ژوئن) 40
قالب بندی فنداسیون 41
روش ریختن بتن فنداسیون 42
کارهای انجام شده بر روی بتن ریخته شده 42
شاسی 43
حمل ستونها و پلها از کارگاه به محل مونتاژ 43
اجزای تشکیل دهنده ساختمانهای فلزی 43
ستونها 44
طویل نمودن ستونها 47
تقلیل ضخامت ستون 47
لچکی یا ورق پشت بند 48
پلها یا تیرهای اصلی 49
اتصال نبشیهای زیر پل ستون 49
اتصال پل به ستون بوسیله نبشی و لچکی 50
طویل کردن تیرها 51
اتصال در طویل کردن تیرها 53
تیرهای لانه زنبوری 53
اتصال تیرهای پوشش پلها (تیرچه) 56
بادبند در اسکلت فلزی 57
بادبند قائم 58
اتصالات بادبند 58
روش برش صفحهها برای بادبند 59
روش پس گرم پروفیل برای رفع پیچش یا خمش 60
بخش دوم 61
فصل اول 61
کلیاتی در مورد اتصالات آئین نامه AISC 61
فصل دوم 63
اتصال ساده تیرها به وسیله نبشی جان 63
اتصالات ساده تیر با نبشی نشیمن انعطاف پذیر 64
اتصالات نشیمن تقویت شده 64
فصل سوم 66
اتصالات صلب تیر به ستون 66
سیستم قاب صلب دو طرفه 66
سخت کننده های افقی در ناحیه فشاری اتصال 67
سخت کننده در ناحیه کششی اتصال 67
استفاده از سخت کننده های قائم و سخت T 68
فصل چهارم 69
اتصالات پای ستون 69
پای ستون به شالوده 69
اتصال ستون به ورق پای ستون 70
استفاده از ورق های سخت کننده در اتصال پای ستون 70
انتفال نیرو از ستون به ورق پای ستون و از آن به شالوده 70
فصل پنجم 72
اتصالات در خرپاها 72
فصل ششم 73
بادبند 73
مقدمه:
تولید مسکن و سایر فضاهای لازم برای فعالیتهای زیستی بشر یکی از اقلام عمده تولید در جهان است. در گذشته، طرح و اجرای ساختمان بر مبنای تجارت و اطلاعاتی که سینه به سینه منتقل میشد، صورت میگرفت و معمولا طرح و اجرا به وسیله یک فرد و به اصطلاح فی المجلس انجام میپذیرفت. از آن زمان تاکنون انسانها همیشه به فکر آن بوده و هستند که مسکنی راحتر و بهتر برای خود تهیه نمایند. در قرون اخیر که رشد جمعیت در دنیا و مخصوصاً در غرب به طور چشمگیری رو به ازدیاد نهاد و بشر از لحاظ علمی و فنی مشکلات بسیاری را حل نمود. در ساختن مسکن نیز مانند سایر امور تحولات عمده به وجود آورد و دیگر ساختن خانههای تک واحدی و انفرادی جوابگوی احتیاجات جوامع نبود و به همین علت سیستم خانه سازی به کلی دچار تغییر و تحول و دگرگونی شده و استفاده از مصالح مقاوم نیز مانند فولاد و سیمان در ساختمان رایج گردید و در اثر دسترسی به این مصالح و امکانات دیگر نوع خانه سازی از افقی به عمودی تبدیل گردید و امر آپارتمان سازی در ساختمانهای چند طبقه متداول شد. بنابراین امروزه فضاهای لازم برای فعالیتهای زیستی بشر توسط طراحان، طرح شده و توسط سازندگان ساخته میشود و وسیله انتقال فکر طراحان به سازندگان، نقشههایی اجرایی است. به عبارت دیگر این تولید نیز، مثل هر تولید دیگری بر سه پایه اصل شامل «طرح»، «نقشههای اجرایی» و «اجرا» متکی میباشد. اما هنوز در هر یک از ممالک دنیا مشکل مسکن حل نشده، بلکه هر روزه بر تعداد متقاضیان مسکن اضافه میشود و حتی در پیشرفته ترین ممالک دنیا، هنوز قسمت عمدهای از درآمد خانواده صرف سکونت میگردد.
فصل اول
پروژه ساختمان اسکلت فلزی:
این ساختمان در تهران، خ کارگر شمالی خ مرو قرار گرفته و دارای چهار طبقه میباشد و پلان طبقات آن تیپ هستند و اسکلت آن فلزی با تیر آهنهای دوبل که با پلیت به هم متصل شده است. ستونها IP20 هستند و سقف تیرچه با یونولیت هست. در ورودی به سمت شمال است در نتیجه ساختمان شمالی بوده طبقه همکف پیلوت میباشد و چهار طبقه روی آن قرار گرفته مساحت ساختمان 85 متر است که 10 متر برای راه پله در نظر گرفته میشود پلهها دو بازو هستند و مساحت مفید هر طبقه 75 متر است. عرض بنا 6 متر است.
هر طبقه دارای دو اتاق خواب است و حمام در منتهای خصوصی نزدیک اتاق خواب قرار گرفته، دستشویی نزدیک در ورودی قرار گرفته و در جوار آن آشپزخانه قرار دارد.
اینجانب واحد کارآموزی را از تاریخ 15/4/88 شروع و در تاریخ 1/6/88 به پایان رساندم با سه روز کار در هفته ضمن اینکه در ساختمان مذکور به مدت 1 ماه عملیات بنایی انجام نشده بود.
دیوارهای آجری
تاریخ هنر آجرپزی و فن آجرچینی به 6000 سال قبل از میلاد برمی گردد. این فن در فلات ایران آغاز شد و به شرق و غرب گسترش یافت. آجر یکی از متداولترین مصالح سنتی ساختمانی در ایران است که طی قرون متمادی در روشها و سبکهای متنوع به کار گرفته شده، و امروزه نیز به عنوان یکی از بهترین مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد.
آجر: در عملیات بنایی قبل از ساخت دیوار باید آجر مورد نیاز را انتخاب کرد. آجر فشاری، آجر ماشینی، آجر سفالی و سوراخدار آجرنما یا حتی آجر ماسه آهکی.
چهار خصوصیت اصلی مقاومت در برابر یخبندان، تخلخل در آب، مقاومت مکانیکی و ابعاد صحیح آجر قطعاً باید مورد نظر قرار گیرد. البته آجر بایستی کاملا پخته و یکپارچه و سخت باشد. هر گاه با یک آجر به آجر دیگری ضربهای وارد آید، صدای مشخص زنگدار تولید میکند. ابعاد استاندارد آجر 61122 میباشد.
اصول کلی استفاده از آجر در بنایی
الف- زنجاب کردن آجر: آجرها را قبل از به کار بردن باید از آب اشباع کرد که به این عمل اصطلاحاً زنجاب کردن آجر میگویند. در صورتی که آجر به صورت خشک مصرف شود، آب ملات را مکیده و از سخت شدن آن جلوگیری میکند (سوختن ملات). آجرها حداقل یک ساعت قبل از بنایی بایستی زنجاب گردند تا از بروز آلوئک آجر پس از دیوارچینی جلوگیری بعمل آید.
ب- بند افقی: هر ردیف آجر باید کاملا و در تمام اطراف دیوار افقی باشد به این معنی که درزهای افقی باید تمام طول دیوار را طی کنند.
ج- بند قائم: نحوه استقرار رگههای آجر باید به ترتیبی باشد که به هیچ وجه در داخل و خارج از دیوار، بندهای عمودی روی هم قرار نگیرند. این نکته به منظور قفل و بست بهتر و یکپارچه شدن دیوار در نظر گرفته میشود.
ملات: ملات مورد استفاده در دیواره با توجه به اینکه همه دیوارها غیر باربر هستند در تیغه 6 سانتی متری ملات ماسه سیمان 6: 1 به کار برده میشود برای تیغههای 11 سانتی متری هم همینطور.
هـ شاقولی بودن دیوار: همان طور که میدانیم شاقول وسیلهای است که از اتصال وزنهای مخروطی شکل به انتهای ریسمانی تشکیل شده است. خاصیت اصلی شاقول تعیین امتداد قائم است و از این خاصیت در بنایی برای کنترل قائم بودن دیوارها بخصوص در گوشهها و نبشها استفاده میکنیم.
و- شمشه و تراز: گاهی به جای شاقول از شمشه و تراز علاوه بر کنترل خطوط قائم برای تعیین سطح افقی برای کنترل بند افقی نیز استفاده میکنند.
ز- ریسمانی کردن کار: افقی بودن ملاتهای افقی علاوه بر استحکام دیوار باعث زیبایی آن نیز میشود. برای آن که بندها کاملا افقی باشند از ریسمانی که به دو انتهای کار محکم شده است استفاده میکند. ریسمان را باید طوری قرار داد که علاوه بر افقی بودن به اندازه ضخامت یک آجر به اضافه کلفتی ملات از ردیف قبلی بالاتر قرار گرفته و امتداد آن به اندازه 2 تا 3 میلیمتر جلوتر از لبه کار قرار گیرد، تا قرار دادن آجرها و کنترل آنها به راحتی صورت گیرد.
ح- تقاطع دیوارها: در گوشههایی که دو دیوار به همن برخورد میکند در محل تقاطع دیوارها باید یک در میان قفل و بست کامل ایجاد شود. (به این عمل «لابند» میگویند) گوشههای بیرونی دیوارها نیز باید در هر رگ قفل و بست کامل داشته باشند.
چارچوب در
چارچوب به قابی گفته میشود که داخل درگاهی قرار میگیرد و در به آن لولا و بر روی آن بسته میشود. چارچوب به خودی خود از مقاومت کافی برای تحمل وزن در بایستی برخوردار باشد. چارچوب را میتوان از چوب، فلز یا انواع پلاستیک ساخت.