یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

گزارش کارآموزی در کارخانه خلیج مرکزی

اختصاصی از یارا فایل گزارش کارآموزی در کارخانه خلیج مرکزی دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

گزارش کارآموزی در کارخانه خلیج مرکزی


گزارش کارآموزی در کارخانه خلیج مرکزی

 

 

 

 

فرمت فایل : WORD , PDF

تعداد صفحات: 49

فهرست مطالب:
مقدمه    1
1-کاربرد شن وماسه    1
1-1- تصفیه آب    1
1-2- بلوک سازی    2
1-3- مصالح پر کننده معدن    2
1-4- ماسه تزریقی    2
1-5- ریخته گری    2
2- انواع معدن شن وماسه    3
2-1- معدن رودخانه ای    3
2-2- مصالح آبرفتی    3
2-3- مصالح کوهی    4
3- مزایای مصالح کوهی    4
4- مشخصات وسایل مورد استفاده ومعدن خلیج مرکزی    5
5- نکات ایمنی در معدن تولید شن وماسه    18
6- شرح چگونگی کارکرد معد ن شن وماسه خلیج    20
6-1- استخراج مواد اولیه از معدن    20
6-2- انتقال مواد به سنگ-شکن وچرخه تولید شن ماسه    22
7- کارخانه تولید آسفالت    32
نتیجه گیری    47
منابع    49

 

 

 

مقدمه:

قبل از انتشار گزارش کارآموزی لازم است ابتدا در مورد شن و ماسه و کاربرد آن مختصر توضیح داده می‌شود.

شن وماسه و ماسه بادی(لای، سیلت و رس را در اصطلاح ماسه بادی گویند)دارای تعریف مختلفی میباشند.

بر طبق طبقه بندی وزارت کشاورزی آمریکا شن وماسه به این ترتیب معرفی میشوند:

شن :ذراتی دارای قطر بزرگتر از 2میلیمتر

ماسه : ذراتی دارای قطر بین 05/0 تا 2میلیمتر

ماسه بادی : ذراتی دارای قطر کوچکتر از 05/0 میلیمتر

بر طبق طبقه بندی آشتو شن وماسه به این ترتیب معرفی میشوند

شن :ذراتی دارای قطر بین 2تا 75میلیمتر

ماسه : ذراتی دارای قطر بین 075/0 تا 2میلیمتر

ماسه بادی : ذراتی دارای قطر کوچکتر از 075/0 میلیمتر

بر طبق طبقه بندی متحد (یونیفاید) شن وماسه به این ترتیب معرفی میشوند:

شن :ذراتی دارای قطر بین 75/4 تا 2/76 میلیمتر

ماسه : ذراتی دارای قطر بین 075/0تا 75/4 میلیمتر

ماسه بادی : ذراتی دارای قطر کوچکتر از 075/0 میلیمتر

 

1-کاربرد شن وماسه :

عمده کاربرد اصلی شن وماسه درآسفالت سازی است وعمده مصرف ماسه بادی در کشاورزی است اما ماسه مصارف دیگر نیز دارد که به شرح زیر است.

 

1-1-تصفیه آب :

از ماسه‌های سیلیسی برای تصفیه آب نیز استفاده می‌شود. در تصفیه خانه‌ها در قسمت تحتانی از ماسه‌های سیلیسی با دانه بندی 0.4 تا 0.7 میلیمتر ، در قسمت وسط از دانه بندی 0.8 تا 1.2 میلیمتر و در بالا از ماسه‌های با دانه بندی 3 تا 6 میلیمتر استفاده می‌شود.

 

1-2- بلوک سازی:

یکی دیگر از مصارف ماسه سیلیسی ، تهیه قطعات و آجرهای ماسه سیلیسی است. این مصالح از مخلوط ماسه سیلیسی و آهک با سیمان بدست می‌آیند.

 

1-3- مصالح پر کننده معدن:

در برخی نقاط مقادیر زیادی از ماسه به عنوان پرکننده پشت کار در معادن مصرف می‌شود. مهمترین خاصیت ماسه‌ای که به این منظور استفاده می‌شود سرعت جذب آن است. پرکننده ماسه‌ای باید متخلخل و به اندازه کافی نفوذپذیر باشد تا آب بتواند به سادگی از آن عبور کند. بطور تجربی ، ماسه‌های دارای نفوذپذیری 15 سانتیمتر بر ساعت ، یا بیشتر از آن ، مفید تشخیص داده می‌شوند.

 

1-4- ماسه تزریقی:

یکی دیگر از کاربردهای ماسه سیلیسی ، تزریق با فشار آنها به داخل لایه‌های نفت‌دار می‌باشد. در اینجا ماسه‌ها با فشار وارد سطح لایه بندی و درزها شده ، به نحوی که پس از برداشته شدن فشار ، ماسه‌ها شکافها را باز نگهداشته و نفوذپذیری لایه‌ها افزایش می‌یابد. در این مورد معمولا ماسه‌های سیلیسی با اندازه‌های مابین الکهای 16 الی 60 مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

1-5- ریخته گری :

یکی دیگر از مصارف مهم ماسه‌های سیلیسی کاربرد آن در ریخته گری و قالب ریزی ابزار و ادوات فلزی است. ماسه ریخته گری بسته به کاربرد آن (ماسه پشت قالب ، ماسه روی قالب ، ماسه ماهیچه ، ماسه قالب گیری مرطوب و ...) از مشخصات مختلفی برخوردار است. ویژگیهای عمومی ماسه ریخته گری به شرح زیر است:

-مقاومت زیاد در برابر حرارت .

- ضریب انبساط حرارتی پایین .

- قابلیت عبور گازها .

- قابلیت شکل گیری و قابلیت فروریزی.

 

2-انواع معادن شن وماسه:

2-1) معدن رودخانه‌ای: در گذشته در مسیر رودخانه‌های پر آب، کارخانه‌های تولید شن و ماسه دانه‌بندی، تأسیس می‌گردید. در فصول بارندگی به ویژه در زمان بارش‌های شدید و رگباری، مواد و سنگ‌ها که تحت‌تأثیر عوامل مختلف دچار فرسودگی شده‌اند توسط فشار آب در نقاط شیب‌دار شسته شده و وارد رودخانه می‌شوند و بسته به اندازه و وزن قلوه‌سنگ، در مسیر ته‌نشین گردیده و مورد استفاده کارخانه‌های مذکور قرار می‌گرفتند این مصالح بسیار مرغوب بوده و برای تولیدکنندگان از نظر اقتصادی هزینة بسیار کمی دارد. ولی این کار چند اشکال اساسی داشت که به بیان آن‌ها می‌پردازیم. اول اینکه با برداشت بی‌رویه، رودخانه‌ها تخریب گردیده و در بعضی از مواقع تغییر مسیر داده و باعث به وجود آمدن سیل‌های شدید می‌شود و به ساکنان اطراف رودخانه‌ها خسارت جبران‌ناپذیری وارد می‌نماید. در ثانی برداشت از رودخانه‌ها به اکوسیستم آن لطمه وارد می‌کند. چون بعضی از جانوران آبزی به ویژه ماهی‌ها، مدتی از مراحل زندگی خود را در رودخانه می‌گذرانند. به عنوان مثال اکثر ماهی‌ها در زمان تخم‌گذاری از رودخانه‌ها استفاده می‌کنند و پس از تشکیل دارو به دریا سرازیر می‌شوند. به دلایل ذکر شده و علت‌های دیگری که ذکر آن باعث اطاله کلروم می‌شود. سازمان آب منطقه‌ای و به ویژه‌ای سازمان حفاظت محیط زیست لایحه‌ای را به تصویب مجلس رساندند که استفاده از شن و ماسه رودخانه بدون مجوز این سازمان ممنوع اعلام گردید. و کارشناسان سازمان اکثریت آن‌ها تحصیلات آکادمیک داشته و در دانشگاه‌های معتبر تدریس می‌کنند و یا ارتباط کاری دارند به هیچ عنوان با برداشت شن و ماسه رودخانه‌ها موافقت نمی‌کنند.

 

2-2) مصالح آبرفتی: این مصالح در اثر باران‌های شدید دوران چهارم زمین‌شناسی در مسیر و حاشیه رودخانه به وجود آمده‌اند. در استان تهران در نقاط مختلف چنین معادنی وجود دارد که به آن‌ها اشاره می‌شود:

الف) در اطراف رودخانه کردان کرج بین حصارک و نظرآباد و هشتگرد.

ب) در مسیر رودخانه کرج در حوالی بین گرمدره و شهریار که مهم‌ترین کارخانه‌های تهران در این منطقه قرار دارند.

ج) در حاشیه و سیر رودخانه کن حوالی خلیج مرکزی و سمت راست اتوبان آزادگان در منطقه خلیج خزل و سعیدآباد.

د) در مسیر رودخانه جاجرود و آبریز رودخانه لار در دشت ورامین (منطقه شریف‌آباد).

هـ) در حاشیه و مسیر رودخانه شور در منطقه رباط‌کریم و شورآباد (جاده قدیم قم).

در این پنج منطقه که تولیدات شن و ماسه مورد نیاز کارخانجات آسفالت و تولید بتون را به عهده دارند و همچنین مصالح مورد نیاز سازندگان ساختمان، انبوه‌سازان، برج‌سازان، پل سازان و همچنین کارخانه‌های آسفالت را تأمین می‌کنند، بالغ بر 140-120 کارخانه تأسیس گردیده است. که منطقه شهریار و گرده حدود 80 باب، منطقه کردان 15 باب، شریف‌آباد و رشت ورامین 35 باب، منطقه خلیج و اطراف آن 7 باب و رباط کریم حدود 5 باب معدن به طور رسمی احداث گردیده و مشغول تولید می‌باشند.

 

2-3) مصالح کوهی: با توجه به توضیحات فوق‌الذکر ارگان‌های وابسته به این صنعت برنامه‌ای را تدوین نمودند که تولیدکنندگان شن و ماسه دانه‌بندی را تشویق نمایند که از طریق مصالح کوهی تولیدات خود را فراهم بنمایند. مسئولیت این کار به وزارت صنایع و معادن (اداره کل معادن استان‌ها) تفویض شده است. مطالعات فنی و آزمایشگاهی توسط این اداره کل انجام گردیده و معادنی که برای این منظور مناسب می‌باشند، مشخص شده و نقشه‌های آن تهیه و مجوز آن به متقاضیان داده شده است، ضمناً صاحبان معادن آبرفتی حق تقدم داشته و می‌توانند به جای معدن قبلی مجوز معدن کوهی را با اولویت خاصی دریافت دارند.

 

3-مزایای مصالح کوهی:

1) بهترین مصالح برای تولید آسفالت می‌باشد ـ طبق گزارشی که مشاوران فنی به شهرداری تهران ارائه نموده‌اند مصالح کوهی با شکستگی صددرصد، بهترین مصالح برای تولید آسفالت می‌باشد.

2) برای تولید بتون نیز چنانچه مشکل پمپ‌های بتون حل شود، مصالح کوهی نسبت به سایر مصالح دارای امتیازات بیشتری می‌باشند.

با ایجاد محدودیت‌های بیشتر جهت برداشت از معادن رودخانه‌ای و آبرفتی می‌توان به توسعه معادن کوهی امیدوار شد.

 

4- مشخصات وسایل مورد استفاده ومعدن خلیج مرکزی

شرکت خلیج مرکزی در جنوب‌غربی تهران در زمینی به مساحت 110 هکتار در سال 41 به طور رسمی احداث گردیده است. این مجموعه دارای هفت باب خط تولید شن و ماسه و سه خط تولید آسفالت می‌باشد. خطوط تولید شن و ماسه مشتمل بر دو خط تولید ماسه طبیعی و یک خط تولید بیس و یک خط تولید ماسه شکسته با سنگ‌شکن کوبیت قدیمی و سه خط تولید ماسه شکسته با سنگ‌شکن‌های مخروطی (جایرودیسک و هیدروکن‌های ساخت ایران) و کارخانه‌های آسفالت شامل یک باب کارخانه آسفالت آلفدر آلمان 160 تنی و دو باب کارخانه آسفالت پارکر انگلیسی 100 تنی.

کارخانه آسفالت آلفلدر آلمانی، کارخانه‌ای است بسیار ایده‌آل و مورد تأیید مأموران سازمان حفاظت محیط‌زیست تهران می‌باشد. فیلتر آن از پارچه کلفت دو لایه ضخیم از جنس بسیار مرغوب که سالی یک بار با هزینه کمی تعویض می‌شود و این فیلتر پارچه‌ای از دودزائی کارخانه به طور کامل جلوگیری می‌کند.

ولی کارخانه‌های پارکر انگلیسی بسیار دودزا بوده و آلودگی شدید به وجود می‌آورد و فعلاً یک دستگاه آن فروخته شده است و دستگاه بعدی هم به ندرت مورد استفاده قرار می‌گیرد. چون هر وقت روشن شود، مردم منطقه خلیج دور آن را نمی‌توانند تحمل کنند و خیلی سریع به کارشناسان محیط‌زیست گزارش می‌دهند و برای مدیران کارخانه دردسرساز می‌شوند.

 

ادوات و دستگاه‌هایی که در طرح دانه‌بندی شن و ماسه مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از:

1) سیلوی اولیه

2) فیدر

3) نوار نقاله

4) سرند

5) ماسه شور

6) انواع سنگ‌شکن.

 

سیلوی اولیه: سیلوی اولیه در بالای فیدر قرار می‌گیرد و اولین گذرگاه ماده اولیه (مخلوط خامه معدن) می‌باشد که جهت درجه‌بندی یا دانه‌بندی از بالای رمپ به داخل آن هدایت می‌شود. این سیلو در حالت معمولی به شکل هرم ناقص چهار وجهی می‌باشد که دهانة بالای آن 300×300 یا 350×350 و دهانة انتهایی آن بالای فیدر قرار می‌گیرد به ابعاد cm50×cm50 می‌باشد ارتفاع آن حدود cm270 می‌باشد. جنس آن در معادن شنی از ورق 8 میل و در معادن کوهی از ورق 10 میل ساخته می‌شود که جهت استحکامن در قسمت پشت سیلو با نبشی و یا ناودانی مهار می‌شود. قسمت بالای سیلو یا نبشی 8 میل لبه‌دار می‌شود و روی فریم سیلو که با تیرآهن 16 دوبله با ابعاد مشخص که مطابق با لبه بالایی سیلو ساخته شده است، قرار می‌گیرد.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.