یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

مقاله تاریخچه ورزش درجهان

اختصاصی از یارا فایل مقاله تاریخچه ورزش درجهان دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

مقاله تاریخچه ورزش درجهان


مقاله تاریخچه ورزش درجهان

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:22

فهرست مطالب:

تاریخچه ورزش درجهان
پیشینه ورزش در ایران
ورزش در ایران باستان
ورزش بعد از ظهور اسلام در ایران
ورزش در ایران معاصر
بررس وضعیت ورزش بانوان در ایران
بررسی تعداد و درصد کارگاههای ورزشی
منابع و مراجع

 

 

تاریخچه ورزش درجهان

چون طبق قانون طبیعت هر روحی در سایه حرکت و جنبش می‌تواند زنده بماند و اگر انجام کلیه حرکات مختلف اعضاء بدن را در سلامتی وجود موثر بدانیم و هر حرکت را که موجب سلامتی می‌شود یک نوع ورزش محسوب داریم باید قبول نماییم که ورزش باحیات بیشتر توام بوده است و لذا برای پیدایش ورزش نمی‌توان تاریخی تعیین نمود.

زیرا انسان از اولین لحظه‌ای که بدنیا آمده و می‌آید برای تامین نیازهای متنوع خود به حرکات مختلف اعضاء بدن احتیاج داشته و تا آخر ساعات زندگی مجبور به انجام انواع حرکات لازم می‌باشد لذا باید گفت که ورزش با انسان خلق و با زمان تکمیل گردیده است انسان در دوره اول زندگانی برای تهیه و تامین معاش خود مجبور به زد و خورد با حیوانات وحشی بوده است و با استفاده از گوشت آنها و میوه‌های جنگل خود را سیر نموده و برای حفظ خود از سرما و گرما در غارها و بیشه‌ها زندگانی می‌کرده است و تلاشی که برای نیل به مقصود یعنی ادامه حیات انجام می‌شده یک نوع ورزش طبیعی به شمار می‌رود.

بر حسب نتایج محققین در امر ورزش، تاریخ ورزش را می‌توان به دو بخش مختلف تقسیم نمود:

الف- یک بخش مربوط است به تاریخ ورزش از ابتدای پیدایش تا حدود 200سال قبل

ب- تاریخ ورزش و تئوری و محتوای علمی آن در دو قرن گذشته، چون پدیده‌های اجتماعی و زیشت شناسی ورزش در دوقرن اخیر، دستخوش یک تحول و تکامل شده است.

سابقه ورزشهای رسمی و مسابقه‌ای به قدمت تاریخ ثبت شده است. مثلاً سوابقی از مسابقات قایقرانی در چین، تایلند و برمه و در 8000 سال پیش از میلاد وجود دارد، سوابقی واقعی از مسابقه بین کرجیهای دولتی در مصر یافت شده‌اند که به 6000 سال پیش از میلاد مربوط می‌شوند. شمشیر بازی هم قبل از 4000 سال پیش در ژاپن شروع شده است.

هیروگلیفهای مصری مربوط به قبل از 4000 سال پیش از میلاد ، سربازان فرعون را نشان می‌دهند که با ستوس (cestus) یا نوار چرمی که روی بندهای انگشتان بسته می‌شد و با پا و مشت چپ به جلو به بوکس بازی مشغولند. بازی فوتبال در بابل و یونان قدیم انجام می‌شد.

شواهد اثبات کننده‌ای وجود دارد که وزنه‌برداری و پرتاب چکش بخشی از بازیهای باستانی ایرلند در حدود 2000 سال پیش از میلاد بوده‌اند.

در موزه‌ای در استکهلم یک جفت اسکی وجود دارد که گفته می‌شود 5000 سال قدمت دارد. نقاشیهای روی دیوار در مقابر بنی حسن نشان می‌دهند که مصریهای 5000 سال پیش تمام فنون کشتی قرن بیستم را می‌دانستند. سومریها نیز در 5000 سال پیش کشتی می‌گرفتند.

ورزش مدرن امروزه در واقع فرزندی از انقلاب کبیر فرانسه است زیرا شناخت ورزش از دیدگاه علمی با شروع تمدن جدید بشری، یعنی از انقلاب کبیر فرانسه شروع می‌شود. تحولات فکری و فرهنگی در اروپا بعد از رنسانس باعث گردید که تحقیقات منظم در کلیه شئون زندگی بشر و قوانین طبیعت و علوم مختلف و پایه‌های علوم جدید گذاشته شود و در این میان هدف و محتوای ورزش از دیدگاه علوم مختلف مورد پژوهش قرار گرفت. ژان ژاک روسو متفکر فرانسوی در مورد رابطه جسم و روح و امانوئل کانت فیلسوف ایده‌آلیست آلمان نقش تربیت بدنی را در تشکیل شخصیت و اثر آن بر منش افراد مورد مطالعه قرار دادند.

پیشینه ورزش در ایران

ورزش در ایران باستان

قدمت ورزش در ایران در آن حد است که بعضی محققین ورزشهای رایج در یونان باستان را اقتباس از ایران عهد مهر سرپرستی و زرتشت می‌دانند و عقیده دارند حتی آیین دویدن و دست بدست کردن شعله تا المپیاد در اصل از رسم آتش افروزی به هنگام برگزاری جشن‌ها در میان ایرانیان باستان تقلید گردیده است.

پیغمبر ایران قدیم، زرتشت ضمن تعالیم علمی و سودمند خود عقاید باطل و خرافاتی دانشمندان آن زمان که مبنی بر ترک دنیا و انتخاب کنج عزلت بود با تهور و زبردستی بکنار زد.

زرتش برای جایگزینی نیکی و راستی در تمام دنیا و سعادت و کامیابی بشر معتقد بود که ابتدا باید هر کس ضعف و ناتوانی، رنج و بیماری، نادانی و بندگی را از خود دور سازد.

ایرانیان باستان در هنگام برگزاری جشن‌های مذهبی به نمایش ورزشهای قهرمانی و قدرت جسمانی می‌پرداختند. در دوران مهر پرستی در ایران بهنگام جشن مهرگان انواع ورزشها را به مسابقه می‌گذاشتند و از همه ایرانیان و سرزمیهای همسایه برای شرکت در این مسابقات بزرگ گرد می‌آمدند. بنابراین ورزش در ایران از آغاز با تفکرات دینی پیوند داشته است. لیکن بر خلاف یونان و روم در هیچ دوره‌ای از زمان به بدن پروری صرف منجر نگردیده و به نمایشات گلادیاتوری و سایر مراسم غیر انسانی مشابه نگرائیده است.

اخلاق و رفتار نیک وصفات خوب و جوانمردانه و تقویت گرایش به صفات پهلوانی در میان مردم، از اهمیت خاصی برخودار بوده است چنانکه هردوت می‌گوید: ایرانیان سه صفت ممتاز مردانگی داشتند: راست می‌گفتند، راست بر اسب می‌نشستند، و راست تیر می‌انداختند.

یک ویژگی نمایان دیگر در ورزش ایرانیان، آمیختگی با سیاست و مهم بودن آن از روحیة حریت و استقلال جویی در برابر بیگانگان در طول تاریخ است. ایرانیان که آریائیهای کوچ کرده و مهاجر به سرزمین ایران در حد فاصل دریای خزر در شمال و خلیج فارس در جنوب بودند و برای بدست آوردن سرزمین خود و حفظ گسترش و کشور گشائیهای آینده، احتیاج به پرورش نیروهای جوان، نیرومند و کارآزموده داشتند.

گزنوفون مورخ می‌نویسد: (اولین ملتی که مدارس مخصوص ایجاد کردند و جوانان خود را بدون رعایت اصل و نسب بطور یکسان در آنجا تحت تعلیم قرار دادند. ایرانیان دورة هخامنشی بودند.) آموزش از اول طفولیت تا 16 سالگی ادامه داشت. آنان فعالیت خود را که عبارت بود از دویدن تیراندازی باکمان؛ استفاده از قلاب سنگ و پرتاب زوبین، پیش از طلوع آفتاب آغاز می‌کردند. آنها همچنین می‌آموختند که گرما و سرمای شدید را تحمل کنند و با جیره کم بسازند. رژه‌های طولانی بروند؛ از رودخانه بدون آسیب دیدن اسلحه عبور کنند و در فضای باز بخوابند. ورزش زوبین افکنی که آنرا از چوب نخل و به اندازه یکمتر درست می‌کردند برای افراد پیاده و سواره بکار می‌رفته و مهارت در آن می‌توانسته با یک حرکت دشمن را از پای در آورد و آنها را از فاصله زیاد هلاک کند. مخصوصاً جنگ‌ بین مصر و ایران و غلبه ایرانیان در اثر آشنایی آنان با فن زوبین افکنی که مصریان از وجود آن بی‌اطلاع بودند. در سراسر شاهنامه هم اشعاری حاکی از اینگونه عملیات در هنگام بزم و رزم در میدان درج شده است:

سرکرپورتر می‌گوید: (شواهد بسیاری از نوشته‌های مورخین قدیم در دست است که نخستین موارد نظام در ایران بوجود آمد و بعداً سایر ملل آنرا به پیروی از روش ایرانیان در کشور خود تشکیل دادند.)


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.