یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

تحقیق نقش تمرینات آمادگی جسمانی در بالا بردن توان افراد

اختصاصی از یارا فایل تحقیق نقش تمرینات آمادگی جسمانی در بالا بردن توان افراد دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

تحقیق نقش تمرینات آمادگی جسمانی در بالا بردن توان افراد


تحقیق نقش تمرینات آمادگی جسمانی در بالا بردن توان افراد

 

 

 

 

 

 

فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:101

فهرست مطالب:    صفحه
مقدمه......................................................................................................     1
آمادگی قلبی – تنفسی..............................................................................     3
مفاهیم عمومی.........................................................................................     5
آمادگی قلبی – تنفسی     
حداکثر اکسیژن مصرفی  

جدول حداکثر اکسیژن مصرفی     
استقامت..................................................................................................     9
فعالیت های هوازی..................................................................................     10
تمرین هوازی..........................................................................................     11
آستانه فعالیت بدنی و ورزشی برای بهبود آمادگی قلبی – تنفسی..........     12
روش مستقیم تعیین ضربان قلب هدف...................................................     19
روش غیر مستقیم تعیین ضربان قلب هدف ............................................    19
انواع فعالیتهای ورزشی هوازی...............................................................     29
روشهای تمرین برای بهبود آمادگی قلبی – تنفسی................................     34
ارزیابی آمادگی قلبی – تنفسی................................................................    37
استفاده از ضربان قلب استراحتی برای تعیین آمادگی قلبی – تنفسی .....    38
آزمونهای آزمایشگاهی برای تعیین آمادگی قلبی – تنفسی ......................    39
آزمونهای میدانی برای تعیین آمادگی قلبی – تنفسی..............................     49
آزمون چند مرحله ای رفت و برگشت 20 متر ........................................    56
مفاهیم عمومی در زمینه قدرت و استقامت عضلانی ...............................    60
عوامل مؤثر در قدرت و استقامت عضلانی...............................................     67
ترکیب بدن و کنترل وزن ........................................................................    71
فهرست منابع ..........................................................................................    99

 

 

 

مقدمه ای بر آمادگی جسمانی و تندرستی

مقدمه

به طور حتم،‌آمادگی جسمانی و زندگی سالم،‌موضوعاتی هستند که بارها و بارها از طرق مختلف مطالبی را راجع به اهمیت آنها شنیده ایم و یا خوانده ایم. در واقع میلیونها تن در سراسر جهان به روشها وشکلهای مختلف ورزش می کنند؛ با وجود این شیوه زندگی بیشتر مردم به سوی بی تحرکی و کم تحرکی پیش می رود. نتایج مطالعات نشان می دهد که همه افراد بالغ بر این عقیده که ورزش برای سلامتی و شادابی مهم است و فعالیت جسمانی منظم برای خود و فرزندانشان ضروری است، اتفاق نظر دارند. با این حال فقط حدود 25 درصد از افراد بالغ در کشورهای پیشرفته، حداقل هفته ای 5 جلسه و هر جلسه حداقل به مدت 30 دقیقه ورزش سبک تا متوسط انجام می دهند. به هر حال تقریباً 60 درصد از افراد این جوامع، تا حدی فعال هستند اما شدت فعالیت آنها برای افزایش استقامت قلبی – تنفسی کافی نیست. متأسفانه حدود 25 درصد از افراد در جوامع پیشرفته، بی تحرک هستند و در هیچگونه فعالیت جسمانی در اوقات فراغت، شرکت نمی کنند. به طور کلی شرکت مردان در فعالیتهای جسمانی در اوقات فراغت، شرکت نمی کنند. به طور کلی شرکت مردان در فعالیتهای جسمانی، بیشتر از زنان است. به هر حال بسیاری از مبانی و عقاید سنتی در مورد ورزش زنان،‌کنار گذاشته شده و شمار زنانی که در فعالیتهای ورزشی شرکت می کنند، بیشتر شده است. نتایج مطالعات نشان می دهد که افراد بالغ، به آگاهی بیشتری درباره اهمیت آمادگی جسمانی دست می یابند، برای رسیدن به آن بیشتر تلاش می کنند. در حال حاضر با وجود اطلاعات فراوان و ارزنده ، انسان دریافته که شیوه زندگی سالم، حقیقتاً کلیدی طلایی برای موفقیت است و برخوخورداری از ورزش منظم و مداوم،‌ ضرورتی برای زندگی سالم به شمار      می رود.

به هر حال در جوامع امروز، تحرک کودکان به طور هشدار دهنده ای کاهش یافته است. اغلب کودکان امروزی،‌ اوقات فراغت خود را صرف تماشای تلویزیون و بازی رایانه می کنند، کمتر به فعالیت جسمانی می پردازند و به همین دلیل از آمادگی جسمانی مطلوب برخوردار نیستند.

در فصل حاضر، با آمادگی،‌ به طور کلی و همچنین آمادگی جسمانی و ترکیبات آن، به طور ویژه،‌ آشنا خواهیم شد و ضمن معرفی مزایای آمادیگ جسمانی، ارتباط بین آمادگی جسمانی و تندرستی را نیز بررسی خواهیم کرد.


آمادگی قلبی تنفسی

توجه به بیماریهای قلبی – عروقی به عنوان علت اصلی مرگ و میر از یکسو و نقش ورزش در پیشگیری یا به عنوان برنامه های توانبخشی در مورد این بیماریها ، از سوی دیگر ، شاید ساده ترین راه برای بحث درباره آمادگی قلبی – تنفسی باشد . توجه به سطح بالای آمادگی قلبی – تنفسی در همه عمر ، با این هدف که زندگی را لذت بخش تر کند مهم است ؛ بنابراین در هر بحثی درباره تندرستی ، سزاوار است که این موضوع نیز منظور شود.

آمادگی قلبی – تنفسی که آمادگی قلبی – عروقی یا آمادگی هوازی نیز نامیده می شود ، معیار خوبی برای تشخیص کارکرد قلب است ، به همین علت است که سطح بالایی از آمادگی قلبی – تنفسی در بیشتر ورزشها ضروری است و ورزشکاران با توجه به نیاز رشته ورزشی خود ، مدتی از زمان تمرین را به افزایش و یا حفظ این قابلیت               می پردازند. اگرچه اصطلاحات قلبی ( مربوط به قلب ) ، عروقی ( مربوط به عروق ) ، تنفسی ( مربوط به ریه ها و تهویه ها ) و هوازی ( فعالیت با مصرف اکسیژن ) ، از نظر فنی متفاوت هستند ، همه آنها بازتاب سطوح مختلفی از ترکیبات این نوع امادگی            ( آمادگی قلبی – تنفسی ) هستند ؛ برای مثال شخصی با قلب نیرومند تر ، توانایی راندن حجم خون بیشتری با هر ضربان دارد ؛ بنابراین گفته می شود امادگی قلبی – تنفسی بالاتری دارد .

در گذشته ، اندازه گیری ضربان قلب و فشار خون ، ثبت الکتروکاردیوم گرام و بعضی آزمونهای عملکرد ریوی مانند ظرفیت حیاتی برای ارزیابی آمادگی قلبی – تنفسی به کار می رفت . هم اینک بر ما معلوم است که این اندازه گیری ها ، که در حالت استراحت ثبت می شود ، اطلاعات مختصری درباره چگونگی واکنش دستگاه قلبی – تنفسی به فعالیت ورزشی ارائه می دهد . در حال حاضر با آزمون های طبقه بندی شده ورزشی (GTX ) و ارزیابی ضربان قلب ، الکتروکاردیوم گرام ، فشار خون ، تهویه و مصرف اکسیژن در این آزمونها آشنا هستیم .

متداولترین شاخص برای سنجش آمادگی قلبی – تنفسی ، اندازه گیری اکسیژن مصرفی است که به 3 صورت انجام می گیرد :

1 – اکسیژن مصرفی بدن در دقیقه بر حسب لیتر ( لیتر در دقیقه )

2 – اکسیژن مصرفی یک کیلوگرم از وزن بدن در دقیقه بر حسب میلی لیتر ؛

3 – معادل سوخت و ساز استراحتی ( مِت ) ؛ هر مت معادل 5/3 میلی لیتر اکسیژن برای 1 کیلوگرم از وزن بدن در دقیقه است .

برای مثال شخصی را در نظر بگیرید که 100 کیلوگرم وزن دارد و در یک فعالیت بیشینه ، در هر دقیقه 5/3 لیتر اکسیژن مصرف می کند ؛ بنابراین گفته می شود که حداکثر اکسیژن مصرفی این شخص 5/3 لیتر در دقیقه و یا 35 میلی لیتر در کیلوگرم دردقیقه است ( ) و یا گفته می شود که آمادگی قلبی – تنفسی او 10 مت است ( ) .

ماهیت برنامه های تمرینی هوازی ، به گونه ای است که توانایی قلب برای راندن خون و همچنین مصرف اکسیژن در عضلات را افزایش می دهد ، بنابراین بهبود آمادگی قلبی – تنفسی بر اثر این برنامه ها ، بعید نخواهد بود . در مقاله حاضر ، ضمن توصضیح بعضی مفاهیم در ارتباط با آمادگی قلبی – تنفسی ، به معرفی متداولترین فعالیتها که در افزایش این نوع آمادگی موثر هستند نیز خواهیم پرداخت و در پایان ، چگونگی ارزیابی امادگی قلبی – تنفسی را نیز توضیح خواهیم داد .

مفاهیم عمومی

آمادگی قلبی تنفسی

آمادگی قلبی – تنفسی که استقامت قلبی – تنفسی و آمادگی قلبی – عروقی نیز نامیده می شود ، توانایی قلب برای راندن حجم زیاد خون غنی از اکسیژن به عضلات و متعاقب آن مصرف هرچه بیشتر عضلات از آن است . به همین علت ، بهترین شاخص برای ارزیابی آمادگی قلبی – تنفسی ، اندازه گیری حداکثر اکسیژن مصرفی ( ) است ؛ برای مثال شخصی که حداکثر اکسیژن مصرفی او 65 میلی لیتر در کیلوگرم در دقیقه است ، دارای آمادگی قلبی – تنفسی بالاتری نسبت به شخصی است که حداکثر اکسیژن مصرفی او 50 میلی لیتر در کیلوگرم دردقیقه است . گاهی برای ارزیابی امادگی قلبی – تنفسی ، از معیارهای غیر مستقیم همچون زمان و مسافت در آزمونهای استقامتی و یا تعداد ضربان قلب هنگام ورزش و یا سرعت برگشت ضربان قلب تمرین به حد استراحتی ، استفاده می شود ؛ برای مثال شخصی که در آزمون 2400 متر به دست می آورد ، نسبت به شخصی که در آزمون 12 دقیقه ای دویدن ، 2800 متر را طی کرده و در ازمون 2400 متر ، زمان 11 دقیقه را به دست آورده ، آمادگی قلبی – تنفسی بالاتری دارد . همچنین شخصی که در یک آزمون استاندارد نسبت به شخص دیگر ، ضربان قلب پایین تری دارد و یا پس از فعالیت ، ضربان قلب او با سرعت بیشتری به حد استراحتی می رسد ، آمادگی قلبی – تنفسی بالاتری دارد .

همان طور که پیشتر گفته شد ، آمادگی قلبی – تنفسی ضمن اینکه از عوامل مهم تندرستی است ، یکی از اجزاء مهم آمادگی جسمانی نیز هست که سهم بسزایی در افزایش قابلیتهای ورزشکاران ، خصوصاً در ورزشهای استقامتی دارد .

طبق اصل ویژگی تمرین ، برای تقویت آمادگی قلبی – تنفسی ، رشد کارآیی قلب ، عروق و تنفس باید مورد توجه قرار گیرد . انقباض دستگاههای عضلاتی بزرگ در یک حالت موزون و ممتد ، برای تقویت آمادگی قلبی – تنفسی ضروری است . بنابراین فعالیتهای عضلانی کوچک یا حرکات قدرتی ( مانند تمرین یا وزنه های سنگین ) ، برای تقویت امادگی قلبی – تنفسی مناسب نیستند . همچنین مصرف انرژی در فعالیتهایی که باعث بهبود امادگی قلبی – تنفسی می شود ، بالاست و به همین علت برای کنترل وزن نیز مناسب است .

حداکثر اکسیژن مصرفی ( )

حداکثر ظرفیت مصرف اکسیژن هنگام ورزش بیشینه ف حداکثر اکسیژن مصرفی نامیده می شود . وازه هایی مانند ظرفیت هوازی ، توان هوازی ، حداکثر اکسیژن جذب شده و ظرفیت استقامت قلبی – تنفسی نیز به همین مفهوم به کار رفته است . اکیزن مصرف شده در بدن معمولاً با سه واحد بیان می شود :

لیتر در دقیقه؛

میلی لیتر در کیلوگرم وزن بدن در دقیقه؛

میلی لیتر در کیلوگرم وزن عضله در دقیقه .

میزان حداکثر اکسیژن مصرفی ، بستگی به عملکرد سه دستگاه مهم بدن دارد که عبارتند از :

1 – دستگاه تنفسی که اکسیژن را از هوا به داخل ریه ها و از آنجا به خون انتقال        می دهد .

2 – دستگاه قلبی – عروقی که خون را به حرکت در می آورد و در قسمتهای مختلف بدن توزیع می کند ؛

3 – دستگاه عضلانی که اکسیژن را برای تهیه انرژی از کربوهیدرات و چربی ، مصرف می کند .

 


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.