یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

مقاله طراحی نشانه

اختصاصی از یارا فایل مقاله طراحی نشانه دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

مقاله طراحی نشانه


مقاله طراحی نشانه

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:52

فهرست مطالب:
مقدمه    1
بخش اول
تاریخچه علائم  تصویری    1
کلیاتی پیرامون نشانه    3
ارتباط (آواها)    5
سمبول چیست؟    7
نماد چیست؟    8
تحول سمبول یا نماد    10
زبان سمبول نماد و نشانه    10
تفاوت بین سمبول و نماد یا نشانه    13
تقسیم بندی نشانه ها:    14
پیکتوگرام    17
پیکتوگرام و علائم راهنمایی    22
انواع علائم:    23
ویژگی پیامهای بصری و تفاوت آن با کلام    26
ویژگی طراحی پیکتوگرام برای مقالات    28
نکات مهم نشانه و پیکتوگرام    29
کاربردهای انسانی نمادها و پیکتوگرام در جامعه    32
تجزیه و خلاصه سازی    33
عناصر بصری و کاربرد آنها در پیکتوگرام    35
تلفیق عناصر    42
مثبت و منفی:    44
رنگ در پیکتوگرام    46
هماهنگی یک مجموعه پیکتوگرام    49
نتیجه گیری    50
بخش دوم
کار عملی
منابع

 

مقدمه
امروزه طراحی نشانه از جمله وظایف هنرمند و طراح گرافیک است. هر سازمان یا موسسه ای به هنگام شکل گیری در صدد طراحی یک نشانه برای خود می باشد. تا بدینوسیله بتواند هویت و شخصیت اجتماعی خود را به دیگران معرفی نماید. در واقع نشانه یکی از اصلی ترین مباحث هنر گرافیک است که در زمینه های دیگر ارتباط تصویری نیز کارایی دارد. این اهمیت از آن جا ناشی می شود که در بین محصولات بی شمار گرافیکی تنها نشانه ها هستند که به مدتی بسیار طوانی و به اشکال و ابعاد گوناگون و گاه متفاوت در نمایش شاخه های مختلف آن ( بسته بندی، پوستر، کاتالوگ، جراید و ...) مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین شناخت و آگاهی در این زمینه می تواند یکی از جلوه های هنر گرافیک را هرچه بهتر در جامعه مطرح سازد. این پیشرفت جز از طریق تجربه و تبحر و آگاهی طراحان حاصل نمی گردد.
تاریخچه علائم  تصویری
بشر نخستین برای ایجاد ارتباط با محیط اطراف و دیگر همنوعانش نیازمند وسیله ای بود، تا بتواند خشم، نفرت یا محبت، تعجب، ایجاد خطر و یا آرامش خود را بازگو کند، او نسبت به اشیاء اطرافش، حیوانات، رشد گیاهان زمین و از همه مهمتر آسمان که برای او رویایی دست نیافتنی می نمود کنجکاوی می کرد و این انسان متفکر نیازمند و تشنه تبادل نظر با دیگران بود.
برا حل این ضرورت انسان اولیه کوشید به کمک اشارات و سپس به یاری صداها، مقصود خود را تفهیم نماید، اما بعد از مدتی متوجه شد که لازم است یکسری اشکال و حرکات قراردادی را نیز به کار گیرد تا این تفهیم بهتر و جامع تر گردد.
انسان بمنظور انتقال افکار و امیال خود با حک علائم و نشانه هایی بر تنه صخره ها می کوشید آمال و خواسته های خود را به دیگران نشان دهد، بدین ترتیب اندیشه و فکر که تا آن زمان صرفاً از طریق صوت ( زبان) یا حرکات ( دستها و سرو چشم، پا) بیان می شد. این قابلیت را پیدا کرد که بتواند ثبت شود و پایدار بماند.
در دورانی از تاریخ، به منظور برقرار کردن پلی بین ذهن و دنیای واقعیات بشر شروع به ایجاد ارتباط بصری نمود. او طرحهای ساده ای از اشیاء و موضوعات اطراف خود از قبیل مردم، حیوانات، اسلحه و غیره را ترسیم کرد که ما آنها را پیکتوگراف می نامیم.
قویترین مدارک تصویری شناخته شده به انسان های غارنشین که عمده فعالیت آنها شکار کردن بود، مربوط می گردد. بر دیواره برخی از غارها، از جمله غارهای لاسکو در جنوب فرانسه و آلتامیرا در شما اسپانیا، تصاویری از گاو و گوزن واست... و غیره موجود است که قدمت آنها را تا 30 هزار سال قبل تخمین می زنند.
همچنان که بشر پیرفت می کرد نیاز او به ارتباط افکار مجردتری نمایان تر می شد و بالنتیجه سمبولها معانی گسترده تری پیدا کرد و در همین هنگام که سمبولها معانی گسترده تری بخود می گرفت رنگ نیز برای آنها معنی و مفهوم خاص خود را داشت و برایشان لازم و ضروری بود می توان گفت که ابتدایی ترین انسانها کلبه های محقر خود را با انواع رنگها می آراستند و ابزارها الات و ظروف مورد نیازشان را با رنگهای گوناگون و با شکوه ارایش می دادند.
برای مثال سمبول گاو بمعنای غدا خوردن حتماً دارای رنگ خاصی بوده است برای نشان دادن افکار و ذهنیت و حالات پیکتوگرافها با هم ترکیب می شدند، مثلاً پیکتوگراف زن و کودک به معنای خوشحالی انتخاب شده این دسته از سمبولهایی که معرف یک فکر و یا ایده بودند ( ایدئوگراف) نامیده می شدند. نمونه های جدیدترین این سمبول علامت گرگ با جمجمه و استخوانهای ضربدری شکل است که نمایانگر مرگ و یا اشیاء و داروها و ... که مسموم کننده می باشد بکار می رود. و در اینجا نیز رنگ مهمترین اثر بحساب می آید و برای مثال مسئله مهم روانی مطرح می شود و نمی توان علامت مرگ را با رنگ نارنجی و یا زرد نوشت، حتماً می بایست با رنگ قرمز به عنوان خطر آتش و یا رنگ سیاه نوشته شود.
با این سیستم تصویر نوشته که ترکیب سمبولها برای اجسام (پیکتوگراف) و برای مجردها (ایدئوگراف) بود که نمونه های اولیه همچون مصر با (هیروگلیف) ارتباط بصری ایجاد می نمود. (امروز چین و ژاپن از این شیوه استفاده می نمایند) ولی این روش دارای نقایص و کمبودهایی از قبیل تعداد زیاد سمبولها که به دهها هزار می رسید بود که سبب پیچیدگی آنها می شد و این بنوبه خود نوشتن را آهسته و یادگیری را مشکل می نمود.
کلیاتی پیرامون نشانه
به طور کلی عموم مردم کلمه «آرم» را به جای « نشانه» می شناسند. آرم کلمه ای فرانسوی است و ورودی به فرهنگ ما مربوط به چند دهه اخیر می باشد. دو عامل می تواند سبب مطرح شدن این کلمه در زبان فارسی شده باشد. نخست اولین طراحانی که « آرم» را به شیوه فرنگی به عنوان وسیله جدید تبلیغاتی و گرافیکی برای دولت و موسسات طمرح کردند. نخستین طراحان فردریک تالبرگ سوئدی و موشخ سروری از ارمنیان مهاجر بودند که طبیعتاً همراه کار خود لغات فرنگی ان را هم رواج دادند. دوم دانشکده هنرهای زیبا که براساس یک شیوه فرانسوی برنامه ریزی تعلیماتی شده بود و جز دروس آن برنامه هایی به عنوان طراحی آرام مطرح می شد. علاوه بر این دهه اخیر آن عده از طراحان فارغ التحصیلان از مدارس خارج که به ایران برگشتند لغات Emblem3 Tradmark 2 Signal 1 و Sign 4 را نیز بین طراحان مصطح کردند. اما قبل از همه این اسامی کلمه « علامت» معرف « نشانه» در بین عموم بود و بهتر است کلمه « نشانه» را به دلیل فارسی بودن و به دلیل رسایی مفهوم جایگزین همه این لغات کنیم.
نشانه: نشانه تصویر نام است ؛ نامی تصویری است که ساده مختصر موثر و موجز موضوع را تجسم می کند. به همین دلیل نشانه یک فرم و یا یک تصویر گذرا نیست بلکه در طی سالیان متمادی در خدمت یک سازمان و یا هدف خاص قرار گرفته و معرف شخصیت اجتماعی و فرهنگی صاحب خود است. به طور کلی نشانه باید فرهنگ خلاصه و کاملی از کل مفهوم موضوع باشد که ساده و روشن این فرهنگ را به بیننده انتقال دهد.
آن چه می توان در مورد نشانه و خصوصیات آنمتذکر شد این است که نشانه بایستی دارای ویژگی های خاصی باشد تا بتواند به عنوان یک نشانه موفق طی سالیان سال دوام و بقا یابد. برخی از این مشخصه ها عبارت اند از: سادگی زیبایی انسجام وحدت شکل قابلیت کارایی در اشکال مختلف عدم تشابه با علائم دیگر ارتباط مستقیم نشانه با موضوع رنگی بودن به سادگی در خاطر سپرده شده گویا بودن و دارای اجرای دقیق و صحیح بودن بدین ترتیب ملاحظه می شود که نشانه در عین سادگی دارای ویژگی ها و خصوصیات بسیار زیادی است که بایستی به طور ظریف و دقیق همگی این مفاهیم در قالب یک تصویر به وجود آید.
حقایق و وقایع بی شماری که در ماورای درک بشر قرار دارند او را داشته اند تا برای ابزار اندیشه ها و مفاهیمی که بیان فهم و توصیف کلامی آن ها مشکل است نظام هایی از علائم گوناگون ابداع کند.
کارل گوستاویونگ 5 می گوید وازه یا تصویر زمانی یک نماد است که متضمن چیزی در ماورای معنای آشکار و مستقیم خود باشد. نماد دارای جنبه ای وسیع و ناخودآگاه است که هرگز نمی توان به طور دقیق آن را تعریف و یا تصویف کرد. هنگامی که ذهن به پویش نماد می پردازد با اندیشه هایی برخورد پیدا می کند که در ماورای قابلیت ها منطقی عقلانی آن قرار دارند. اندکی تامل و در خود فرو رفتن ما را به این نتیجه می رساند که بشر قادر به دریافت و درک کامل هیچ چیز نیست. او می تواند ببیند بشنود لمس کند و بکشد اما قابلیت های دیداری و شنیداری و تمام آگاهی هایی که از طریق فوای لامسه و چشایی می توانند برای او حاصل شوند وابسته به تعداد و کیفیت قوای احساسی اوست.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.