یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

تحقیق تعریف نقشه و نقشه برداری – تعریف مقیاس و انواع آن

اختصاصی از یارا فایل تحقیق تعریف نقشه و نقشه برداری – تعریف مقیاس و انواع آن دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

تحقیق تعریف نقشه و نقشه برداری – تعریف مقیاس و انواع آن


تحقیق تعریف نقشه و نقشه برداری – تعریف مقیاس و انواع آن

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:27

فهرست مطالب:
پیشگفتار    1
تعریف نقشه و نقشه برداری    3
تعریف مقیاس و انواع آن    6
انواع نقشه    16
کاربرد نقشه برداری    20
منابع و مأخذ    27

 

 

 

1- تعریف نقشه

به طور کلی نقشه یک قطعه از زمین، تصویر افقی آن قطعه زمین بر روی صفحه کاغذ است که در آن طولها به یک نسبت معین کوچک شده‌اند.

ابعاد همین تصویر افقی به یک نسبت معین مانند: M÷1 کوچک شده و روی صفحه کاغذ که به نام نقشه یا Plan می‌باشد، ترسیم شده است.

تعریف علمی نقشه:

نقشه عبارتست از تصویر افقی قسمتی از زمین با مقیاس معین بر روی کاغذ است بطوریکه در این تصویر (اندازه زوایا) و (نسبت اضلاع) ثابت بماند. به عبارت دیگر قشه نمایشی است قرار دادی از نقاط و عوارض زمین بر صفحه و دارای خصوصیات لازم از نظر دقت، صحت، سادگی و گویایی و گیرایی می‌باشد. (شمس نوبخت 1381).

نقشه

نقشه عبارتست از نمایش کامل یک قطعه زمین با مقیاس معین روی صفحه کاغذ و شکل ظاهری این نقشه شبیه تصویر افقی زمین است که روی آن طولهای افقی را مستقیماً با مقیاس، و زوایای افقی را بمقدار حقیقی ترسیم می‌کنند. (محمد محمودیان. 1333)

نقشه و مقیاس نقشه در نقشه برداری

نقشه عبارت است از ترسیم تصویر افقی قسمتی از عوارض زمین (اعم از طبیعی یا مصنوعی) به نسبتی کوچکتر بر روی صفحة تصویر. (سعید سعید پور، مقاله).

 


تعریف علم نقشه برداری

مقدمه:

نقشه برداری به علم اندازه‌گیری دقیق و تعیین موقعیت نسبی عوارض روی سطح زمین اطلاق می‌شود. عوارض می‌توانند بصورت طبیعی و یا مصنوعی باشند، این اندازه‌گیریها به وسیله شخص عامل یا اپراتور که در اینجا به نام نقشه‌بردار خوانده می‌شود، انجام می‌گیرد. اهداف و مقاصدی که از این اندازه‌گیریها دنبال می‌شود، معمولاً جهت تهیه نقشه‌های موردی و یا کاربردی با مقیاسهای مختلف، یا جهت پیاده کردن عوارض با مختصات تعیین شده قبلی بر روی سطح زمین بوده که برای اجرای هرگونه پروژه‌های عمرانی مفید و لازم خواهد بود. (محبوب فر- 1375).

نقشه برداری و نقشه

نقشه برداری علمی است که ریاضیات علمی را با فنون اندازه‌گیری و هنر ترسیم توام نموده و بوسیلة آن قطعاتی از سطح زمین را با کلیه عوارض آن در روی صفحه افقی نمایش می‌دهد. پس نقشه تصویر افقی منطقه‌ای با مقیاس کوچک بر روی یک صفحه می‌باشد. واضح است که برای نشان دادن عوارض در روی یک صفحه احتیاج به یک سری عملیات و اندازه‌گیری‌ها است که بطور کلی به سه دسته تقسیم می‌شود که عبارتند از:

  • عملیات صحرائی: شامل شناسائی و بازدید اولیه- انتخاب رئوس کار و ایستگاههای اندازه‌گیری- اندازه‌گیری طولها و زوایا.
  • محاسبات: انجام محاسبات لازم با توجه به اندازه‌گیریهای بدست آمده.
  • تهیه نقشه: انتقال اندازه‌گیریهای انجام شده روی صفحه با توجه به محاسبات حقیقی و مقیاس مورد درخواست.

دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.