• پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش سازه با عنوان: بتن با مقاومت بالا و تاثیر بزرگترین اندازه سنگدانه در آن
• دانشگاه علوم و فنون مازندران
• استاد راهنما: دکتر جواد برنجیان ، دکتر حسینعلی بیگی
• پژوهشگر: سلیمان سلیمانی
• سال انتشار: زمستان 1376
• فرمت فایل: PDF و شامل 143 صفحه
چکیــــده:
امروزه در اکثر دنیا تحول عظیمی در تکنولوژی بتن برای دستیابی به بتن با مقاومت بالا پدید آمده است. اگرچه اغلب آئین نامههای بتن هنوز مقاومت بتن مورد استفاده در سازهها را به 65Mpa محدود میکنند لیکن آئین نامههای جدید در کشورهای پیشرفته حدی بالاتر از 105Mpa را معرفی نمودهاند.
ریزی بسیار زیاد و فعالیت پوزولانی میکرو سیلیس، کاسته شدن آب مصرفی و کارایی مناسب توسط فوق روان کننده و ایجاد سطح چسبندگی مناسب بین خمیر سیمان و سنگدانهها با انتخاب یک اندازه بهینه برای بزرگترین سنگدانه، سبب کاهش خلل و نفوذپذیری و افزایش دوام و مقاومت در بتن ها شده است.
یک ماده پوزولانی یک ماده سیلیسی است که به خودی خود ارزش چسبندگی ندارد، اما پودر شده آن در حضور رطوبت و در دمای معمولی با مواد موجود در سیمان (هیدروکسید کلسیم) واکنش شیمیایی ایجاد کرده و ترکیباتی را که دارای چسبندگی میباشند ایجاد میکند.
میکروسیلیس بسیار نرم و بصورت پودر میباشد و مرکب از مواد غیر بلوری است و میزان (Sio2) آن بین 85 تا 98 درصد میباشد. مواد معدنی مختلفی برای ساخت بتن با مقاومت بالا وجود دارد، از این مواد برای بهبود و توسعه کارایی بتن تازه و دوام بتن سخت شده استفاده میشود. موثرترین آنها میکروسیلیس میباشد که به عنوان پرکننده بین اجزا متشکله بتن عمل نموده و نه تنها باعث جسبندگی بین ذرات سیمان میشود بلکه چسبندگی بین سیمان و سنگدانه را افزایش میدهند.
این رساله مروری است بر تحقیقاتی که در سالهای اخیر پیرامون بتن با مقاومت زیاد انجام گرفته و سپس روشهای رسیدن به این مقاومتها با مصالح موجود در منطقه مازندران و ارائه و آزمایشات مربوط انجام گرفت. نقش مصالح تشکیل دهنده بتن، از جمله میکروسیلیس فوق روان کننده و بخصوص بزرگترین سنگدانه در رسیدن به مقاومت بالا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. روابط بین مقاومتهای فشاری، کششی و خمشی و مدول الاستیسیته در بتنهای با مقاومت معمولی و زیاد و بتن بدون میکروسیلیس جهت مقایسه نیز مورد بررسی قرار گرفته است، که خلاصه نتایج بدست آمده به صورت زیر ارائه میگردد:
1- به دلیل ریزتر شدن بزرگترین اندازه سنگدانه، میزان سطح اتکا سنگدانهها به هم در واحد حجم بیشتر شده و عامل تمرکز تنش که منجر به شکست سنگدانه و در نهایت ترک در بتن میگردد، کمتر شده و مقاومت زیاد میشود.
2- با ریزتر شدن بزرگترین اندازه سنگدانه، مقدار باند (سطح چسبندگی) بین سیمان و سنگدانه در واحد حجم بیشتر شده و سهم تحمل نیرو بوسیله خمیر سیمان بیشتر میشود که در نهایت مقاومت بتن بیشتر میشود.
3- به دلیل وجود میکروسیلیس در بتن، اکثر خلل و فرج ما بین سنگدانهها و سیمان پر شده و جسم همگن و یکپارچهای ایجاد شده که باعث افزایش سطح تماس گردیده، میزان تنش کمتر شده و مقاومت بیشتر میشود.
4- به علت وجود فوق روان کنندهها، نسبت آب به سیمان (که در بتن عامل تعیین کنندهای برای مقاومت است) کاسته شده و مقاومت بتن افزایش مییابد.
5- احتمال وجود ترکهای ریز (ناشی از تولید سنگدانه در ماشینهای سنگ شکن) که مقاومت بتن را کم میکند و سنگدانههای کوچکتر کمتر است.
لازم به ذکر است که کوچک کردن بزرگترین اندازه سنگدانه در دانه بندی نیز محدود است. یعنی نمیتوان چنین استدلال نمود که، هر چه مصالح درشت دانه کوچکتر باشد مقاومت بالاتر میرود.
______________________________
** توجه: خواهشمندیم در صورت هرگونه مشکل در روند خرید و دریافت فایل از طریق بخش پشتیبانی در سایت مشکل خود را گزارش دهید. **
** توجه: در صورت مشکل در باز شدن فایل PDF ، نام فایل را به انگلیسی Rename کنید. **
** درخواست پایان نامه:
با ارسال عنوان پایان نامه درخواستی خود به ایمیل civil.sellfile.ir@gmail.com پس از قرار گرفتن پایان نامه در سایت به راحتی اقدام به خرید و دریافت پایان نامه مورد نظر خود نمایید. **