مقدمه :
کشت وتکثیر باکتریها در محیطهای مصنوعی از مهمترین روشهای تشخیصی در باکتر ی شتاسی است. برای کشت موفق باید شرایط مناسب برای رشد باکتری فراهم گردد. ازجمله این شرایط مواد غذایی - حرارت ورطوبت کافی- نمک- PH مناسب- حضور یاعدم حضوراکسیزن می باشد .
امروزه کشــت باکتریها اغلب برروی محیـطهای کـشت مصـنوعی صـورت میـگیرد. محـیطهای کشت علاوه برتـامیـن نیازهـای غذایی وبسـیـاری نیـازهای دیـگـر دارای ترکیـبـاتی هسـتنـد که در تشخیــص وشناسایی باکتریها نیزموثرند. زمانی که غلظت میکروارگانیسمها کم باشد با انجام کشت میتوان تعداد آنها را افزایش داد.
الف)اولین گروه مایع هستند که براث نامیده می شوند مانند نوترین براث- مولر هینتون براث در این نوع محیط های کشت که به صورت سوسپانسیون هستند حرکت دیده نمی شود.
ب) دومین گروه جامد هستند که آگار نامیده می شوند مانند نوترین آگار- مولر هینتون آگار
ج)سومین گروه محیط کشت های نیمه جامد هستند که مقدار آگار آن ها نسبت به محیط جامد کمتر است (1 تا5% آگار دارند. این نوع محیط های کشت زمانی استفاده می شوند که بخواهیم حرکت باکتری ها رامشاهده می کنیم.