یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

تحقیق آماده با موضوع جامعه شناسی تغییرات اجتماعی 42 صفحه word

اختصاصی از یارا فایل تحقیق آماده با موضوع جامعه شناسی تغییرات اجتماعی 42 صفحه word دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

تحقیق آماده با موضوع جامعه شناسی تغییرات اجتماعی 42 صفحه word


تحقیق آماده با موضوع جامعه شناسی تغییرات اجتماعی 42 صفحه word

 

 

 

 

 

 

 

 42 صفحه

 

تغییرات اجتماعی

مقدمه

تلاش برای فهم تغییر و پویایی نظام­های اجتماعی همواره مطلوب نظر جامعه­ شناسان بوده و پیوسته در کانون توجه آنها قرار داشته است. آنها بر این بآورند که تغییر موجب تنوع و پایداری اجتماعی می­گردد. استدلال آنها بر این است که اثر تغییر اجتماعی ارزشها، هنجارها، افکار، نهادها و سازمان­های جدیدی شکل می­گیرند که به ساختار اجتماعی قوام می­بخشند، از این رو تغییرات را برای پویایی و ثبات جامعه ضروری می­دانند. در نتیجه چنین رویکردی است که تغییر اجتماعی تبدیل به یکی از کلیدی­ترین و اساسی­ترین مسائل جامعه­ شناسی می­شود، تا جایی که جامعه ­شناسی را علم مطالعه تغییر و نظم اجتماعی می­دانند. برآیند این توجه را می­توان هم در ادبیات نظری و تجربی گسترده­ای که در این زمینه تولید شده و هم در شکل گیری شاخه تخصصی تغییرات اجتماعی، که در نظام درسی و پژوهشی جامعه­ شناسی در مراکز آموز عالی جهان جایگاه ویژه­ای به خود اختصاص داده است دید. (غفاری و ابراهیمی لویه، 1383، 11)

  

تعریف تغییر اجتماعی

تغییرات اجتماعی عبارت است از تبدیلات و دگرگونی­هایی که در طول تاریخ در اصول زندگی جامعه و ملتی روی می­دهد. این تغییرات از هزاران تغییرات داخلی و خارجی و نیروهایی که زاینده شرایط داخلی یا خارجی گروه است پدید می­آید.

تغییر و تبدیل از ویژگی­های کلیه فرهنگ­های جهان است. با این حال باید گفت که درجه تغییر در جوامع پیشرفته و ابتدایی، کشاورزی و صنعتی متغییر است. به این معنی که در جوامع ابتدایی تغییرات به آرامی بیشتری صورت می­گیرد. در حالی که در جوامع پیشرفته میزان تغییر و تبدیل و دگرگونی تا حد زیادی بسته به نیروهای تغییر دهنده­ای است که در یک زمان بخصوص در کارند.

باتومور در جواب سوالی که تغییر اجتماعی چیست؟ می­گوید:

تغییر اجتماعی تغییری است که در ساخت اجتماعی که شامل تغییرات در حجم جامعه، یا در نهادهای خاص اجتماعی یا روابط بین نهادها به وجود می­آید. او دگرگونی­ها و تغییرات در پدیده­های فرهنگی نظیر: معرفت و آراء، هنر، آیین­های دینی و اخلاقی و آداب و رسوم و غیره را تغییر فرهنگی می­نامد.

روشن است که تغییر اجتماعی و فرهنگی در اکثر موارد با یکدیگر رابطه نزدیکی دارند. مثلا رشد علم جدید با تغییرات حاصله در ساخت اقتصادی پیوندی نزدیک داشته و توسعه اقتصادی موجب تغییر در پدیده­های فرهنگی می­گردد و ... مصلا امروز شاهد هستیم که وسعت خانواده در حال کاهش و حجم واحدهای اقتصادی در حال افزایش است. با این همه جهت تغییر ممکن است در برخی موارد از وضوح کمتری برخوردار باشد و خود به خودی به وقوع پیوندند. که مشاهده مستقل آن دشوار باشد. مانند افزایش طلاق یا گسترش بروکراسی. (قرائی مقدم، 1388، 305 – 306)

دانشمندان علوم اجتماعی بر حسب حوزه­های تخصصی خود (جامعه ­شناسی، اقتصاد، سیاست، جمعیت­شناسی، تاریخ، روانشناسی­اجتماعی و ...) تعاریف مختلفی از تغییر اجتماعی ارائه داده­اند. چنانکه در ادبیات جامعه­شناسی شاهد تعاریف متعدد در مورد تغییر اجتماعی هستیم، جهت­گیری­های ایدئولوژیکی، پارادیامی و نظری و نیز سطوح تحلیلی انتخاب شده توسط هر یک از جامعه­ شناسان در ارائه تعاریف متفاوت بی اثر نبوده است...

 

 

برای دانلود کل مطلب به لینک زیر مراجعه کنید.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.