یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

مقاله تعریف و کارکرد سوبسید

اختصاصی از یارا فایل مقاله تعریف و کارکرد سوبسید دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

مقاله تعریف و کارکرد سوبسید


مقاله تعریف و کارکرد سوبسید

 

 

 

 

 

 



فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:29

 فهرست مطالب:

مقدمه:   ۱
سوبسید و انواع آن:   ۲
خصوصیات سوبسیدها:   ۴
سوبسید در جهت حمایت از مصرف کننده با برقراری قیمت ثابت بر روی کالا:   ۵
سوبسید در جهات حمایت از مصرف کننده از طریق پرداخت‌های انتقالی نقدی:   ۸
حمایت از مصرف کننده و تولید کننده با استفاده از روش سوبسید بر واحد کالا:   ۱۱
۱- سوبسید بر هر واحد مصرف:   ۱۱
۲- وضع سوبسید بر هر واحد تولید:   ۱۳
آثار اقتصادی:   ۱۴
سوبسید در ایران:   ۱۸
نحوه پرداخت سوبسید در کشورهای صنعتی:   ۱۹
چگونگی پرداخت سوبسید در کشورهای در حال توسعه:   ۲۳
آثار اقتصادی حذف سوبسید:   ۲۴
آثار اقتصادی حذف سوبسید بر تولید کنندگان:   ۲۵
آثار حذف سوبسید بر مصرف کنندگان:   ۲۶
منابع:   ۲۹

 

 

مقدمه:

در ادبیات اقتصادی مکانیزم قیمتها وظیفه تخصیص منابع محدود را میان فعالیتهای مختلف اقتصادی بر عهده دارد. این تخصیص در حالت رقابت کامل، کارائی را حداکثر می کند. طبق این مکانیزم هنگامی که تقاضای کالایی افزایش یابد، قیمت آن افزایش یافته و تولید آن کالا سودآور می شود. سودآوری تولید منجر به افزایش عرضه شده و عرضه کالا به سمت تقاضای کالا حرکت می کند. عمل آزادانه مکانیزم قیمت‌ها موجب خواهد شد تا تنها کسانی بتوانند از کالاها برخوردار شوند که قادر باشد قیمت آنها را بپردازد. نتیجه آنکه در این مکانیزم وضعیت کسانی که قدرت خرید کالاها را ندارند مورد توجه قرار نمی گیرد. در واقع جهت گیری اصلی مکانیزم قیمت ها دستیابی به کارائی بود.

بحث عدالت در آن مطرح نمی شود. هرچند که حالت رقابت کا مل از کارآیی و عدالت نسبی بیشتری نسبت به حالت وجود اعضای و نشست های اقتصادی بهره‌مند می باشد.

برای دولت ها این مسئله مهمی است که بین دستیابی به کارآیی صرف و بی عدالتی احتمالی ملازم با آن و یا کارآیی کمتر ولی عدالت نسبی بیشتر یکی را انتخاب کنند. بی عدالتی هرچه شدیدتر باشد بحران های اجتماعی تشدید می شود. گسترش بحران‌های اجتماعی ممکن است حیات اقتصادی و به نفع آن کارآیی را به زیر سئوال ببرد.

این مسئله در شرایط توزیع ناعادلانه درآمد حادتر می شود. از اینرو دولت ها برای جلوگیری از گسترش بحران های اجتماعی و سیاسی ما عدالت نسبی را به بهای از دست رفتن بخشی از کارآیی مورد توجه قرار می دهند.

دخالت دولت در مکانیزم قیمت ها و پرداخت سوبسید، در واقع انتخاب عدالت نسبی بیشتر است. اما این عدالت نسبی بیشتر ممکن است کارآیی را به اندازه ای کاهش دهد که بی عدالتی بیشتری را نتیجه دهد. بنابراین مسئله مهم طراحی و اتخاذ مجموعه سیاست هایی است که عدالت نسبی بیشتر کاهش شدید کارآیی و به دنبال آن کاهش عدالت را در پی نداشته باشد.

برای این منظور لازمست تا با مبانی نظری سوبسید آشنایی بیشتری حاصل نمایم. دانش تشریحی ما در این مورد پایه اصلی برای مدلسازی و بررسی نتایج حاصله از آن می باشد.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.