بررسی رفتار و طراحی لرزه ای دیوار برشی فلزی مرکب
چکیده:
این مقاله در مورد رفتار لرزه ای و طراحی لرزه ای دیوارهای برشی فلزی مرکب است . دیوار برشی فلزی مرکب یک صفحه فلزی جوش شده به ستونهای عمودی و تیرهای افقی است.
که در یک یا دو طرف آن دیوار بتنی مسلح قرار دارد و فولاد و بتن به وسیله یک سری رابط های مکانیکی (پیچ یا گل میخ ) به هم متصل شده اند و تشکیل یک دیوار برشی مرکب را داده اند .
دیوار برشی مرکب در تعداد کمی از ساختمانهای آمریکا و ژاپن مورد استفاده قرار گرفته است . این دیواره ا برا ی ساختمانهای با اهمیت زیاد که پساز وقوع زلزله اهمیت خاصدارد و وقفه در به ره بردار ی از آنه ا بطو ر غی ر مستقیم موجب افزایشتلفات و خسارات در نواحی زلزله زده می شود مانند بیمارستانها ارائه و مورد بح ث قرا ر گرفته است.
به تازگی دو نمونه از دیوارهای برشی های مرکب در دانشگاه کالیفرنیا مورد آزمایش و مطالعه قرار گرفته است که نتایج آزمایشات به صورت خلاصه در این مقاله آمده است.
مقدمه:
سیستم مهاربندی جانبی که در این مقاله معرفی شده است از یک دیوار برشی فلزی (SSW) به همراه دیوار بتنی مسلح که در یک یا دو س مت صفحه فلزی قرار می گیرد، تشکیل شده است . پیوند دیوار بتنی و صفحه فلزی بوسیله رابطهای مکانیکی مثل گل میخ برشی یا پیچ تامین می شود.
در ضوابط لرزه ای آیین نامه AISC این سیستم مهار بندی به نام "دیوار برشی فلزی مرکب" Composite Steel Plate Shear Walls و یا به اختصار C-SPW معرفی شده است و این سیستم در سالهای اخیر در بعضی از ساختمانهای بلند و یا در سازه های با اهمیت زیاد همچون بیمارستانها بکار رفته و این پدیده نوین به سرعت رو به گسترش می باشد.
در این مقاله اطلاعات کلی از دیوار برشی فلزی مرکب، موارد استعمال ، رفتار لرزه ای، نتایج آزمایشات انجام شده بر روی دو نمونه از دیوارهای برشی مرکب و توصیه هایی در مورد طراحی این سیستم جدید در سازه های با مهاربند جانبی بیان شده است.
تعداد صفحات: 10