هدف از این مدار شبیهسازی یک آسانسور مبتنی بر سیستم میکروکنترولری است و مدلی کوچک برای طراحی یک آسانسور میباشد. این آسانسور دارای ۴ طبقه است که در داخل آسانسور کلیدهای ۱-۴ برای انتخاب طبقه مورد نظر وجود دارد. در بیرون آسانسور و جلو دربها کلیدی نیز وجود دارد که عملکرد آن مانند کلیدهای داخل آسانسور است و هر یک از آنها نماینده شماره طبقه مورد نظر است. در جلو درب هر طبقه یک نمایشگر ۷-Seg و یک لامپ در زیر هر کلید وجود دارد. از نمایشگر ۷-Seg به منظور نمایش موقعیت آسانسور استفاده میشود.
روشن بودن لامپهای زیر هر کلید درخواست توقف آسانسور برای طبقه مورد نظر را نشان میدهد و پس از توقف آسانسور در طبقه مربوطه لامپ خاموش خواهد شد. همچنین عملکرد لامپهای کلیدهای داخل آسانسور نیز بصورت ذکر شده میباشد.
نحوه عملکرد کلی مدار بصورت زیر است:
به دلیل اینکه آسانسور داری ۴ طبقه است به همین منظور ۴ رجیستر که بصورت یک صف پیکربندی شده اند نیز به منظور ثبت درخواستها و رسیدگی به آنها بکار میرود. نحوه پاسخ به درخواستها اینگونه است که پس از هر درخواست، شماره طبقه مورد نظر در یکی از رجیسترها ثبت میشود.
بطوریکه درخواست اول در رجیستر اول و در خواست دوم در رجیستر دوم و … . پس از اینکه رجیستر اول از شماره طبقه مورد نظر پر شد، آسانسور شروع به حرکت به سمت طبقه مورد نظر میکند. در همین بین رجیسترهای ۲ و ۳ و ۴ را چک میکند و اگر طبقه درخواست شده دیگری بین مبدا و مقصد ثبت شده باشد در آنجا نیز توقف میکند. پس از توقف در هر طبقه، شماره طبقه مورد نظر از صف درخواستها حذف شده و برنامه با شیفت دادن درخواستها فاصله بوجود آمده را حذف میکند.
پس از رسیدن آسانسور به مقصد اول، شماره درخواست آن از رجیستر اول حذف گردیده و درخواستها به سمت آن رجیستر به منظور حذف فضای خالی ایجاد شده شیفت داده میشوند. در این مرحله دستگاه دوباره رجیستر اول را چک میکند و طبقه مورد نظر را مقصد قرار میدهد و فرایند بالا مکررا تکرار میگردد.
امکانات مورد نیاز برای پروژه:
فهرست مطالب این پروژه…
فصل ۱- شرح پروژه
۱-۱- بخش های پروژه آسانسور
فصل ۲- قسمتهای مکانیکی
فصل ۳- بخشهای سخت افزار الکترونیکی
۳-۱- منبع تغذیه و مدارات تثبیت کننده ولتاژ
۳-۱-۱- رگولاتورها یا تثبیت کنندههای ولتاژ
۳-۲- سنسورهای نوری و همچنین کلیدها
فصل ۴- اصول تزویج کننده های نوری
۴-۱- نسبت تبدیل تزویج کننده نوری
۴-۲- ولتاژ جداسازی
۴-۳- Vce(MAX)
۴-۴- If(MAX)
۴-۵- پهنای باند
فصل ۵- نمایشگرها
فصل ۶- قسمت میکروکنترولر برای انجام محاسبات و تصمیم گیری و همچنین کنترل اجزای دیگر
فصل ۷- موتور و مدارات مربوط به آن
۷-۱- مختصری راجع به استپ موتور
۷-۲- متداولترین نوع موتورهای پلهای
فصل ۸- مختصری راجع به آیسی درایور ULN2003A
۸-۱- مشخصات این آی سی
فصل ۹- قسمت نرمافزار و برنامه نویسی میکروکنترولر
فصل ۱۰- برنامه به زبان بیسیک
فصل ۱۱- الگوریتم
فصل ۱۲- مختصری در مورد برنامه مدار
۱۲-۱- شماتیک مدار