فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:21
۱- مقدمه Introduction 4
2- مبردها Refrigerants 5
3- مبردهای جایگزین و معیارهای انتخاب ۶
۳-۱- عملکرد Performance 7
3-2- ایمنی Safety 7
3-3- اطمینان Reliability 8
3-4- ملاحظات زیست محیطی Environmental consideration 8
3-5- ملاحظات اقتصادی Economic Consideration 8
3-6- مصرف انرژی Power Consumption 9
4- انواع مبردها Kinds Of Refrigerants 10
5- انتخاب مبرد جایگزین R-22 در مجتمع پتروشیمی اصفهان ۱۲
۶- مبرد R-22 13
7- محاسبات سیستم سرد کننده ساختمان سایت آفیس در شرایط موجود با گاز R-22 13
7-1- محاسبات ترمودینامیکی سیکل با مبرد R-22 ( سیکل ایدهآل) ۱۳
۷-۲- جزئیات محاسبات سیکل تبرید R-22 ( سیکل واقعی ) ۱۵
۸- محاسبات سیستم سردکنندة ساختمان سایت آفیس با R-507 16
8-1محاسبات ترمودینامیکی سیکل با مبرد R-507 ( سیکل ایدهآل ) ۱۶
۸-۲محاسبات ترمودینامیکی سیکل تبرید با مبرد R-507 ( سیکل واقعی ) ۱۷
۹- لزوم استفاده از ضد یخ ۱۸
۱۰- اقلام و مواد مورد نیاز جهت انجام پروژه تعویض R-22 20
11- دستورالعمل تعویض HCFC R-22 21
با توجه به آنچه که در گزارش اول ، اسفند ۱۳۸۱ ( بررسی و چگونگی تعویض مبرد R-22 در چیلرهای مجتمع پتروشیمی اصفهان) به آن اشاره شد و پروژههای انجام شده در خصوصتعویضCFC ها در این مجتمع، PROPOSAL حذف برای مبردهای R-11 ، R-13 ، R-502 و R-12 صادر شده است و در طی سال گذشته و جاری دستگاههای سبک مجتمـع که با R-12 کار میکردند ، در زمـان تعمیرات و در واحد تهویه گاز آنها با مبرد R-134a با موفقیت تعویض شد که در این زمینه میتوان به دو دستگاه آبسرد کن و دو دستگاه فریزر اشاره نمود.
واحد تهویه امیدوار است بتواند با انجام پروژه تعویض HCFC R-22 که برای اولین بار در کشور در این مجتمع انجام میگیرد ، رسالت خود را در خصوص تعهدات زیست محیطی و پروتکل مونترال تکمیل نموده و بدین ترتیب در کارنامة خود در خصوص RETROFIT تجربه جدید ( تعویض HCFC ها ) را به دستاوردهای خود اضافه نماید.
البته با توجه به تماسها و مکاتباتی که از طریق اینترنت بعمل آمده است، از مبرد R-507 بجای فرئون R-22 فقط در دستگاههای سرد کنندهای که دمای آنها زیر صفر است (LOW AND MEDIUM TEMPERATURE) استفاده میشود و این مسئله هم اخیراً و آنهم بصورت یک پروژة تحقیقاتی که از طرف ASHRAE هزینه شده است ، عنوان گردیده و در واقع استفاده از R-507 بجای R-22 در سیستمهای سرد کننده با دمای بالای صفر (HIGH TEMPERATURE) و آنهم به کمک BRINE ( ضد یخ – اتیلن گلایکول ) برای اولین بار در این مجتمع صورت میگیرد که در صورت موفقیت علاوه بر تعویض HCFC ، مسئله بهینهسازی در مصرف انرژی نیز مدنظر قرار خواهد گرفت.
نکته : استفاده از گلایکول اتیلن و پائین آوردن دمای آب چیلر از ۸°C به ۱°C ، از سیستم میتوان بعنوان ICE CHILLER STORAGE بهره برد. ( باید در نظر داشت که مکانیزمها و سیستمهای بکار برده شده از نظر دما و فشار محدودیتی نداشته باشند )
استفاده از دستگاههای ICE STORAGE در طراحیهای جدید و آتی با دمای (۱°C) 36°F علاوه بر بهینه کردن مصرف انرژی ، هزینههای لولهکشی ، داکت و کانال کشی ، پمپها و وسایل برقی را بدلیل کوچک شدن سایزشان کاهش داد.
مبرد مادهایست که با جذب حرارت از یک ماده و یا یک محیط و انتقال آن به محیط دیگر بصورت عامل خنک کننده عمل میکند. در یک سیکل تراکمی تبخیری ، ماده مبرد با تبخیر و تقطیر تناوبی ، به ترتیب حرارت را در اواپریتور جذب و در کاندنسر دفع مینماید.
مبرد میبایستی دارای خواص شیمیائی ، فیزیکی و ترمودینامیکی ویژهای باشد که استفاده از آن مطمئن و از نظر اقتصادی به صرفه باشد.
البته مبردی وجود ندارد که برای همه کاربردها مناسب باشد ، بهمین دلیل میبایستی در انتخاب یک مبرد شرایطی را در نظر گرفت که بتواند نیازهای یک کاربرد بخصوص را تأمین نماید.