یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

مروری بر تاثیر تغییر اقلیم و گرمایش جهانی بر جزایر

اختصاصی از یارا فایل مروری بر تاثیر تغییر اقلیم و گرمایش جهانی بر جزایر دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

مروری بر تاثیر تغییر اقلیم و گرمایش جهانی بر جزایر


مروری بر تاثیر تغییر اقلیم و گرمایش جهانی بر جزایر

10 ص

مروری بر تاثیر تغییر اقلیم و گرمایش جهانی بر جزایر

چکیده

تغییر اقلیم و گرمایش جهانی پیامد های شدیدی بر گونه های پدیدآورنده جزایر مرجانی و بوم سازگانهای وابسته به آنها دارد. مقاله حاضر مروری است بر جدیدترین یافته های علمی که در زمینه تاثیر درجه حرارت بر رشد مرجانها، سفید شدن مرجانها و مدل سازی تاثیر درجه حرارت های بالا بر روی مرجانها منتشر شده است. جهت پایش و مدل سازی واکنش مرجانها به تغییرات درجه حرارت از اطلاعات ماهواره ای دمای سطح آب دریاها و اقیانوسها به همراه اطلاعات موجود در زمینه سفید شدن مرجانها در پایگاههای اینترنتی استفاده می شود. مرجانها به محدوده خاص دمایی جهت رشد مناسب نیازمندند، درنتیجه به تغییرات درجه حرارت و نرخ این تغییرات واکنش نشان می دهند. در این راستا توسعه مدل هایی که چگونگی تاثیر عوامل و فرایند های تغییر پذیر و بی ثبات مانند گرمایش جهانی و تغییر اقلیم را بر روی جزایر مرجانی بررسی نمایند، لازم به نظر می رسد.

کلمات کلیدی: جزایر مرجانی، سفید شدن مرجانها، درجه حرارت سطحی آبها، ماهواره ها

1- مقدمه

جزایر مرجانی که غالباً در مناطق حاره بین مدار راس السرطان و راس الجدی وجود دارند، زیستگاه حدود دو سوم از ماهیان و هزاران گونه از سایر گونه های دریایی بوده و سالیانه حدود شش میلیون تن ماهی از این مناطق صید می شود. اینگونه مناطق نه تنها در مقیاس ملی و بین المللی بلکه برای ماهیگیران محلی نیز به عنوان منبع درآمد و تغذیه حایز اهمیت هستند. صخره های مرجانی همچنین از طریق بازگشت، پراکنده سازی و کاهش قدرت امواج به عنوان سدی در مقابل طوفانها عمل نموده و زمینهای ساحلی محدوده 100 کیلومتری خود را که محل سکونت نیم میلیارد نفر می باشد را حفاظت می کنند.

رشد و بقا مرجانها به عوامل متعددی نظیر درجه حرارت، مقدار تابش، سطح اشباع کربنات کلسیم، کدورت آب، رسوبگذاری، شوری، PH و مواد مغذی بستگی دارد. متغیر ها مذکور بر فرایند های فیزیولوژیکی مرجانها مانند فتوسنتز و آهکی شدن موثرند و به همین دلیل مرجانها فقط در مناطق خاصی از جهان حضور دارند. همانطور که روشن است متغیرهای فوق الذکر تحت تاثیر پدیده های هواشناسی قرار دارند که در شکل 1 تاثیرات جهانی و منطقه ای فرایند های مهم آب و هوایی بر نیازهای زیستی مرجانها به صورت خلاصه آورده شده است [1, 2]. امروزه تغییرات اقلیمی [3] در کنار بهره برداری بی رویه از آبزیان و همچنین آلودگی ها [4, 5] از عوامل مهم تهدید کننده مرجانها به شمار می رود.

مقاله حاضر به بررسی تاثیر درجه حرارت بر گونه های مرجانی پدید آورنده[1] جزایر مرجانی پرداخته و آخرین دستاورد های علمی را در زمینه مدل سازی تغییر اقلیم برای درک بهتر بو م شناسی و تداوم حیات مرجانها ارایه می کند.




دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.