یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

پایان نامه بررسی جامعه شناختی جشن های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران (با تأکید بر رویکرد وحدت ملی، امنیت ملی و تهدیدزدایی)

اختصاصی از یارا فایل پایان نامه بررسی جامعه شناختی جشن های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران (با تأکید بر رویکرد وحدت ملی، امنیت ملی و تهدیدزدایی) دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

پایان نامه بررسی جامعه شناختی جشن های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران (با تأکید بر رویکرد وحدت ملی، امنیت ملی و تهدیدزدایی)


پایان نامه بررسی جامعه شناختی جشن های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران (با تأکید بر رویکرد وحدت ملی، امنیت ملی و تهدیدزدایی)

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD + PDF

تعداد صفحات:125

فهرست مطالب:
عنوان                                                                                                                                صفحه           
فصل اول: طرح تحقیق
1-1 مقدمه    2
2-1 بیان مسئله    2
3-1 اهمیت و ضرورت پژوهش    3
4-1 اهداف پژوهش    4
4-1-1 هدف کلی    5
4-2-1 اهداف اختصاصی    5
5-1 پرسش¬های پژوهش    5
6-1 قلمرو پژوهش    24

فصل دوم: مبانی نظری پژوهش
1-2 مقدمه    9
2-2 مفهوم¬شناسی انقلاب    9
3-2 دیدگاههای جامعه¬شناختی انقلاب    12
4-2 میشل فوکو و انقلاب اسلامی    18

فصل سوم: انقلاب اسلامی؛ فرصتها و دستاوردها
1-3 فرصتها    22
2-3 دستاوردها    26
3-3 جشنهای پیروزی انقلاب اسلامی و نقش رسانه ملی    33
4-3 مقایسه جشنهای پیروزی انقلاب اسلامی و جشن های رژیم استبدادی    37
5-3 مراسم بزرگداشت انقلاب و نسل سوم     44
6-3 مقایسه انقلاب اسلامی ایران و سایر کشورها    50
7-3 انقلاب اسلامی ایران و تعامل نخبگان    83
8-3 ابعاد امنیت ملی و تهدیدزدایی    99


فصل چهارم: روش شناسی پژوهش
1-3 مقدمه    120
2-3 روش تحقیق    120
3-3 جامعه آماری، حجم نمونه و روش نمونه¬گیری    120
4-3 ابزار تحقیق و روش جمع¬آوری داده¬ها     121
5-3 روایی    122
6-3 پایایی    122
7-3 روش¬های تجزیه و تحلیل داده‌ها    123

مقدمه
 انجام هر تحقیق، منوط به وجود پرسش یا پرسش¬هایی در ذهن محقق است که سعی دارد تا با مرور بر ادبیات نظری و مطالعات پیشین و در ادامه روشی که برای بررسی موضوع برمی‌گزیند؛ پاسخ مناسبی برای این پرسش¬ها بیابد. فصل اول پژوهش حاضر به عنوان فصل آغازین تحقیق، ابتدا به بیان و تشریح موضوع پژوهش پرداخته و در ادامه، ضمن شرح ضرورت و اهمیت انجام تحقیق، با ذکر اهداف و پرسش¬های تحقیق و محدوده¬های تحقیق، فصل را به پایان می‌رساند.

2-1 بیان مسئله
  خداوند متعال در قرن بیستم، قرن حاکمیت ماده و دنیاپرستی، قرن انزوای دین و تفکرالهی از صحنه جامعه، قرن بردگی انسان در پیشگاه شهوت‏ها و غضب‏ها، قرن استثمار و استعمار خلایق و قرن عصیان مخلوق علیه خالق، معجزه‏ای آفرید. این معجزه، پیروزی انقلاب اسلامی بود. انقلابی با همت پابرهنگان و مستضعفان، با دستهایی خالی و بدون یاری و پشتیبانی هیچ یک از ابرقدرتها، انقلابی که تنها سلاح آن، مشت‏های گره کرده و دل‏های مالامال از ایمان و یقین انقلابیون، و ابزار رهبری‏اش، قلم او بود و بیان برخاسته از عمق باور و معرفت او. پیروزی این انقلاب، قبل از هر چیز، تحقق وعدة الهی بود، همان وعده‏ای که قرن‏ها و بخصوص در دهه‏های اخیر، کسی چندان بدان باور نداشت. دربارة انقلاب اسلامی، سخن فراوان گفته و نوشته شده است، ولی همچنان باید دربارة این معجزة الهی، مطالب تازه‏تر و بیشتری گفته و نوشته شود(محمدی، 1365).
  بنابراین، بدون تردید انقلاب اسلامی یکی از بزرگترین، مهمترین و شگفت‏انگیزترین انقلابهای جهان معاصر به شمار می‏آید. عظمت و شگفتی‏های فراوان انقلاب باعث گردید تا این پدیده عظیم بعنوان معجزه قرن لقب گیرد. انقلابی که بزرگترین تأثیر را در معادلات جهانی باعث و موجب احیای اسلام، زدودن غبار خرافات و انحرافات از چهره اسلام ناب گردیده و به استقرار حکومت اسلامی انجامید. ملت ایران به برکت انقلاب صاحب دستاوردهای عظیمی شده است وظیفه انقلابی، اسلامی او ایجاب می‏کند که این دستاوردها را حفظ کند. ارزشها و اصول انقلاب را که نشأت گرفته از فرامین اسلامی و حاصل و ثمره خون شهداء و فداکاری ملت ایران است چون گوهری گرانبها باید پاس بداریم(محمدی، 1365).
 
3-1 اهمیت و ضرورت پژوهش
  طنین روحبخش انقلاب اسلامی به دلیل درونمایه دینی و زیربنای غنی فرهنگی آن همراه با آهنگ موزون و جان‌نواز امام‌ خمینی (ره)،‌ به سرعت در گسترة جهان گوش‌ها را نوازش داد و قلوب انسانهای مشتاق حقیقت و تشنة معنویت را به آبشخور زلال تفکر اسلامی رهنمون گرداند. این آموزة عظیم و کم‌نظیر اسلامی چنان موجی در عالم بپا کرد که توانست در اندک زمان ممکن با وارد کردن اسلام به عنوان نظریه‌ای نیرومند در صحنة سیاست بین‌الملل، معادلات قدرت را در جهان تغییر داده، اسلام را به عنوان یک نیروی سیاسی و فرهنگی جدید در مرکز توجهات جهانی قرار دهد و آنرا به عنوان جدی‌ترین چالش عصر حاضر در برابر غرب ظاهر سازد. استقلال ‌طلبی و نفی سلطه بیگانگان، اصالت دادن به معنویت و ارزشهای اخلاقی، احترام به کرامت انسانی، احیای تفکر عقلانی در حوزه‌ی معرفت دینی، احیاء و اصلاح سنت‌ها و باورهای مذهبی، ارجحیت رستگاری جمعی به جای منفعت طلبی‌های فردی، عدالت اجتماعی، ایجاد و توسعه شرایط برای رشد و کمال مادی و معنوی انسانها و بالاخره وحدت و عزمت امت اسلامی، عمده‌ترین پیام انقلاب اسلامی است که بیانگر وجه و هدف غالب انقلاب یعنی احیای فرهنگ و تمدن اسلامی، به منظور تشکیل حیات طیبه در عصر حاکمیت کفر و الحاد می‌باشد.
این انقلاب، به عنوان یک نهضت فرهنگی و اصلاحی، نمونة بارزی از قیام تمدن شرق علیه طغیان و استیلاء تمدن سرکش و ضدالهی غرب فرهنگی است که دورنمایی بی‌سابقه از یک بازگشت فرهنگی و دینی را پیش روی جهانیان گشود و بر این نکته و حقیقت تأکید کرد که دین می‌تواند به عنوان محرکی بسیار قوی برای خیزش و رهایی ملت‌ها از چنگال استعمار و استکبار مورد استفاده قرار گیرد و به عنوان تنها چاره و راه‌حل مناسب برای حل بحران شایع عصر حاضر یعنی «بحران هویت»، مطرح گردد.
اسلام در این تجلی واقعی خود ثابت کرد که نه تنها از توانمندی و سازگاری کامل با تحولات و شرایط متغیر جهانی برخوردار می‌باشد، بلکه می‌تواند به عنوان یک خط مشی  عملی قابل قبول، سرمشق و الگوی مناسبی را برای سایر ملت‌ها در راه کسب آزادی، استقلال، سعادت و توسعه همه جانبه، ارائه دهد. از دیگر سوی، موج عظیم دین‌گرایی در جوامع بشری و در رأس آن نهضت رو به رشد بیداری اسلامی در میان امت اسلامی و همچنین تهاجم فرهنگی و ستیز کینه‌توزانه غرب به عنوان یک واکنش در جهت مهار این موج، ضرورتها و چشمداشتهای گسترده‌ای را پیش روی انقلاب اسلامی نهاد. با بازنگری در کارنامه درخشان دو دهه از حیات پربار انقلاب اسلامی درمی‌یابیم که ملت مسلمان ایران در راه انجام این رسالت و مسئولیت خطیر و تاریخی خود، مخلصانه و صادقانه تمامی امکانات و توانمندیهای خود را بکار برد تا با بهره‌گیری از پیشینة درخشان تاریخی‌اش، سهم بی‌مانند خود را بار دیگر در راه شکوفایی فرهنگ و تمدن اسلامی ایفا کند. از اینرو تلاش جمهوری اسلامی ایران در راه تقویت همکاریهای فرهنگی میان جوامع اسلامی، تقویت و تحکیم اخوت اسلامی، کوشش در جهت احیای هویت دینی و فرهنگی مسلمانان، ایجاد بسترهای مناسب در راه تفاهم ادیان الهی و تمدنهای بشری و تلاش در مسیر بالندگی اندیشه‌های بشری بر پایة اولویت‌های اخلاقی و معنوی، نمونه‌هایی از اهتمام دولت و ملت ایران در انجام این رسالت تاریخی است. مضافاً اینکه اگر پیشرفت علوم و فنون، نیروی انسانی و توسعة اقتصادی و اجتماعی را معیار ارزیابی تعالی فرهنگها قرار دهیم، بی‌تردید انقلاب اسلامی از طریق شکوفا ساختن استعدادهای نسل انقلابی خود و با بهره‌گیری از امکانات خدادادی و کم‌نظیری که در سرزمین ایران اسلامی موجود می‌باشد، برگهای زرین و افتخارآمیزی در اختیار دارد، و همة اینها جلوه‌های امیدبخش از تجلی دوباره فرهنگ و تمدن اسلامی است که قاعده‌های استوار آن همچون گذشته بر دوش ملت مسلمان و فهیم ایران اسلامی قرار دارد (عمید زنجانی، 1367).  
   با توجه به خصایص روزگار ما که فرهنگ اصلی‌ترین و محوری‌ترین مضمون رخدادهای بین‌المللی بشمار می‌رود، بی‌تردید رشد و ترویج ارزشهای انقلاب اسلامی در جهان و دفاع از آن در برابر یورش تبلیغی و فرهنگی دشمنان، زمانی میسر خواهد بود که سیاستگذاران فرهنگی کشورمان، در چارچوب یک استراتژی فرهنگی مدون، راهکارهای مناسب و موثری را در عرصه‌های بین‌المللی در جهت رسالت فرهنگی نهضت اسلامی و انقلاب اسلامی در خارج از مرزهای جمهوری اسلامی ایران پی‌گیرند.

4-1 اهداف پژوهش
  در تحقیق حاضر، اهدافی در جهت پاسخ¬گویی به پرسش¬های تحقیق در نظر گرفته شده‏اند که در دو دسته هدف کلی و اهداف اختصاصی به صورت زیر تقسیم شده¬اند:
4-1-1 هدف کلی
            هدف کلی این پژوهش " بررسی جامعه¬شناختی جشن¬های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران (با تأکید بر رویکرد وحدت ملی، امنیت ملی و تهدیدزدایی)" می¬باشد.
4-2-1 اهداف اختصاصی
    اهداف مورد نظر در تحقیق حاضر به شرح ذیل می باشند:
1- شناسایی نقش و کارویژه جشن های پیروزی انقلاب اسلامی در تحکیم و همبستگی ملی؛
2- شناسایی نقش و کارویژه جشن های پیروزی انقلاب اسلامی در توسعه امنیت ملی؛
3- شناسایی نقش و کارویژه جشن های پیروزی انقلاب اسلامی در تهدیدزدایی؛
4- شناسایی آفت¬ها و آسیب¬های فراروی برگزاری جشن های پیروزی انقلاب اسلامی؛
5- بررسی تطبیقی وجوه افتراق و تمایز انقلاب اسلامی ایران و سایر انقلاب¬ها؛
6- بررسی تطبیقی وجوه افتراق و تمایز جشن¬های سیاسی قبل از انقلاب (جشن¬های 2500 ساله شاهنشاهی) و جشن های پیروزی انقلاب اسلامی؛  
7- ارائه الگوها و راهکارهایی به منظور برگزاری اثربخش جشن¬های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی.

5-1 پرسش¬های پژوهش   
  به دلیل ماهیت اکتشافی پژوهش، تنها به ذکر پرسشهای تحقیق، بسنده می¬گردد:
 پرسش اصلی پژوهش حاضر عبارت است از: " مطابق با الگوی کارکردی- سیستمی، دولتمردان و مقامات سیاسی با بهره¬گیری از کدام مکانیزم و سازوکار نمادین سیستمی می¬توانند از یک سو وحدت و امنیت ملی را تقویت و از سویی دیگر عوامل تهدیدزای انقلاب را کاهش دهند؟"  
1- نقش¬ها و کارویژه¬های جشن های پیروزی انقلاب اسلامی در تحکیم و همبستگی ملی کدامند؟
2- نقش¬ها و کارویژه¬های پیروزی انقلاب اسلامی در توسعه امنیت ملی کدامند؟
3- نقش¬ها و کارویژه¬های پیروزی انقلاب اسلامی در تهدیدزدایی کدامند؟
4- آفت¬ها و آسیب¬های فراروی برگزاری جشن های پیروزی انقلاب اسلامی کدامند؟
5- وجوه افتراق و تمایز انقلاب اسلامی ایران و سایر انقلاب¬ها در چه عواملی نهفته است؟
6- وجوه افتراق و تمایز جشن¬های سیاسی قبل از انقلاب (جشن¬های 2500 ساله شاهنشاهی) و      جشن های پیروزی انقلاب اسلامی در چه عواملی نهفته است؟  
7- چه عامل یا عوامل و سازوکارهایی، برگزاری جشن¬های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را از خطر تکراری و بی¬محتوا شدن می¬رهاند؟  
8- الگوها و راهکارهای برگزاری اثربخش و مطلوب جشن¬های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی کدامند؟

6-1 قلمرو پژوهش
  تحقیق حاضر به لحاظ قلمرو، در سه حیطه محتوایی، مکانی و زمانی انجام گرفته است. این محدوده¬ها به قرار زیر می¬باشند:
الف- محدوده محتوایی یا موضوعی: تحقیق حاضر به لحاظ محتوایی، به بررسی جامعه¬شناختی   جشن¬های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران (با تأکید بر رویکرد وحدت ملی، امنیت ملی و تهدیدزدایی)؛ پرداخته است.
ب- محدوده مکانی: محدوده مکانی تحقیق حاضر، شهر تهران می‌باشد.
ج- محدوده زمانی: محدوده زمانی این تحقیق، سال 88-1387 می‌باشد.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.