یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

پایان نامه بررسی رضایت مندی مستمری بگیران اداره کل تأمین اجتماعی تهران بزرگ

اختصاصی از یارا فایل پایان نامه بررسی رضایت مندی مستمری بگیران اداره کل تأمین اجتماعی تهران بزرگ دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

پایان نامه بررسی رضایت مندی مستمری بگیران اداره کل تأمین اجتماعی تهران بزرگ


پایان نامه بررسی رضایت مندی مستمری بگیران اداره کل تأمین اجتماعی تهران بزرگ

 

 

 

 

 



فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:95

چکیده:
تأمین اجتماعی ، برنامه ای رفاهی است که به منظور کاهش مخاطرات در زندگی اقتصادی و نیز حفظ و حمایت افراد بوجود آمده است . سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگترین صندوق بیمه ای کشور ، اصلی ترین سازمان مجری سیاستهای رفاهی در کشور است. مشمولین قانون تأمین اجتماعی قسمتی از حقوق و مزایای خود را ماهیانه به عنوان حق بیمه به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می کنند به این امید که در سالهای پیری و یا از کارافتادگی و فوت، خود و بازماندگانشان زیر چتر ایمنی سازمان باشند.امروزه افزایش مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی به دلایلی متعددی از جمله افزایش امید به زندگی ،کاهش زاد و ولد و پایین آمدن سن بازنشستگی روندی صعودی یافته است . با عنایت به افزایش در خور ملاحظۀ تعداد مستمری بگیران سازمان، لزوم توجه به وضعیت این گرو را از نظر برنامه ریزی و مواجهه با مشکلات پیش رو ضروری ساخته است. به منظور سنجش میزان موفقیت سازمان تأمین اجتماعی در دستیابی به اهدافی که فلسفه وجودی آن سازمان به شمار می آیند به بررسی میزان رضایت مستمری بگیران پرداخته شده است.بنابراین محور اساسی این تحقیق حول این موضوع دور می زند که تا چه حد سازمان تأمین اجتماعی توانسته است رضایت مستمری بگیران این سازمان را فراهم نماید؟
جمعیت مورد مطالعه در این پزوهش مستمری بگیران تحت پوشش اداره کل تأمین اجتماعی تهران (در حدود 251520 نفر) که حجم نمونه با بهره گیری از فرمول ذیربط 210 نفر برآورد شد .از 30 شعبه این اداره کل 10 شعبه از مناطق مختلف شهر تهران انتخاب و متناسب با حجم مستمری بگیران سهم هر شعبه مشخص گردیید.و برای جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای به صورت تصادفی در اختیار مستمری بگیران قرار داده شد.پس از داده پردازی ، اطلاعات بدست آمده در سه بخش مورد تحلیل وتفسیر قرار گرفت:
در بخش اول به عنوان توصیف اطلاعات مربوط به مستمری بگیران ،ویژگیهای فردی ، اجتماعی واقتصادی مستمری بگیران ،عمده ترین مشکل ،نیازها وانتظارات آنها مورد توجه واقع شد.در بخش دوم متغیرهای مربوط به رضایت مندی مستمری بگیران با استفاده از رگرسیون، مورد تحلیل قرار گرفت .و بالاخره در نتیجه گیری ، بر اساس یافته های تحقیق به سؤالات تحقیق پاسخ داده شد و در نهایت راهکارها و پیشنهادات کاربردی در خور تحقیق مطرح شد.

مقدمه
 تأمین اجتماعی یکی از ابزارهای تحقق عدالت و امنیت اجتماعی در جامعه است و هر جامعه ای بواسطه آن می تواند گام های مهمی در فرایند رشد و توسعه بردارد. در قرن اخیر به لحاظ پیشرفتهای اجتماعی و اقتصادی ، بهداشتی و درمانی و غیر آن ، از میزان مرگ و میر کاسته شده ، به طول عمر افراد افزوده شده و امید به زندگی بهبود یافته است . در نتیجه شمار بازنشستگان و سالمندان در کشورهای مختلف جهان افزایش و سهم در قابل  توجهی در ترکیب جمعیتی کشورهای مختلف پیدا کرده است و به همین صورت نیز نقش و اهمیت اجتماعی آنان در جامعه افزون تر از هر زمان دیگر است . لذا با توجه به اینکه امید به زندگی در مناطق شهری کشور بالای 70 سال برآورد شده است و با عنایت به افزایش در خور ملاحظۀ تعداد مستمری بگیران سازمان، لزوم توجه به وضعیت این گرو را از نظر برنامه ریزی و تدارک امکانات برای رفع مشکلات و بهبود وضعیت زندگی آنان افزون تر از پیش می سازد. در شرایط حال یکی از چالش های اساسی سازمان تأمین اجتماعی میزان رضایت مستمری بگیران این نظام از خدمات ارائه شده می باشد که در مطالعه حاضر سعی بر آن است تا به این مساله توجه شود.

ـ طرح وبیان مسئله
انسانها در دورانهای مختلف همواره در صدد تأمین نیازها و خواسته های خود بوده اند. تأمین این نیازها در ابتدا از طریق تلاشهای انفرادی ، خانوادگی و قبیله ای صورت می پذیرفت ، لیکن با تحولات پدید آمده در شرایط زندگی آنها و شکل گیری دولتها ، تأمین نیازهای عمومی به سوی سازمانهایی هدایت شده اند که نیازهای اعضاءرا با مشارکت آنها برآورده می سازند.
 تأمین اجتماعی یکی از ابزارها و یا راههای تحقق رفاه اجتماعی وافزایش امید به زندگی مفید در جامعه است. تأمین اجتماعی ترمیم و جبران خطرات اجتماعی و حمایت از همه افراد جامعه در قبال خطرات انسانی و اجتماعی است . در طول تاریخ، بشر دریافته است که گسترش فقر در جامعه منجر به افزایش ناملایمات اجتماعی از قبیل دزدی ‏، بزهکاری ، جرم ، جنایت و تکدی گری می شود و آسیب آن به همه افراد جامعه می رسد . بنابراین طی دو قرن اخیر انسان ها برای رفع نیاز طبقات کم درآمد جامعه به فکر چاره افتادند . نمونه این تلاش ها برقراری تأمین اجتماعی است که حداقل سطح زندگی را برای افراد جامعه فراهم می کند (زاهدی اصل، 1381 : 22).
در قرن اخیر به لحاظ پیشرفتهای اجتماعی واقتصادی ، بهداشتی و درمانی و غیر آن ، از میزان مرگ و میر کاسته شده ، به طول عمر افراد افزوده شده و امید به زندگی بهبود یافته است . در نتیجه شمار بازنشستگان و سالمندان در کشورهای مختلف جهان افزایش و سهم در خور توجهی در ترکیب جمعیتی کشورهای مختلف پیدا کرده است و به همین صورت نیز نقش و اهمیت اجتماعی آنان در جامعه افزون تر از هر زمان دیگر است . بعلاوه افزایش نسبت وابستگی تهدید جدی برای صندوق های بیمه ای به شمار می رود « افزایش جمعیت سالخورده و بازنشسته باعث افزایش نسبی آنها به دیگر گروهای سنی و خصوصاً جمعیت واقع در گروه سنی فعالیت و اشتغال شده و باعث کاهش نسبی جمعیت فعال و افزایش هزینه های ناشی از پرداخت مستمری سازمانهای   بیمه ای می شود. طبق تحقیقات انجام شده ، عمر متوسط دو جنس از 5/52 سال در سال 1350 به 7/60 سال در سال 1365 و 65 سال در سال 1375 رسیده و به 73 سال در 1400 خواهد رسید(امانی ، 1380: 129). بدین سان با افزایش 21 سال به امید به زندگی ،سالهای بقاء بعد از بازنشستگی در کشور در حال افزایش است. امروزه  بازنشسته ها می توانند امید داشته باشند 20 تا 25 سال پس از سن بازنشستگی کنونی زندگی کنند و حتی سالهای بیشتری را بازماندگان آنها از مستمری استفاده نمایند.
 براساس قانون بازنشستگی در کارهای سخت وزیان آور و ماده 76 قانون تأمین اجنماعی،  سن بازنشستگی برای زنان و مردان به ترتیب 45 و 50 سال است. همچنین زنان بیمه شده  با 20 سال سابقه و 42 سال سن و کلیه بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی که 35 سال سابقه پرداخت بیمه داشته باشند با هر سنی می توانند متقاضی مستمری بازنشستگی شوند. لذا با توجه به اینکه امید به زندگی در مناطق شهری کشور بالای 70 سال برآورد شده است و با عنایت به افزایش در خور ملاحظۀ تعداد مستمری بگیران سازمان، لزوم توجه به وضعیت این گرو را از نظر برنامه ریزی و تدارک امکانات برای رفع مشکلات و بهبود وضعیت زندگی آنان افزون تر از پیش می سازد. از طرف دیگر با توجه به این که  سازمان تأمین اجتماعی با چالشهای گوناگون  و مستمری بگیران این سازمان با مشکلات عدیده مواجه هستند این سوال پیش می آیدکه تا چه حد مستمری بگیران این سازمان از خدمات این سازمان احساس رضایت می کنند ؟
به بیان دیگر از آنجایی که تأمین اجتماعی یکی از ابزارهای تحقق عدالت و امنیت اجتماعی در جامعه است و هر جامعه ای بواسطه آن می تواند گام های مهمی در فرایند رشد و توسعه بردارد ، پس رضایت افراد تحت پوشش این سازمان در این میان از نقشی اساسی برخوردار است و می توان این احساس رضایت را یکی از پیش شرط های اساسی توسعه جامعه به حساب آورد .
همچنین اگر مستمری بگیران از عملکرد سازمان رضایت داشته باشند می توان ادعا نمود که سازمان در جهت نیل به اهداف خویش موفق بوده است و از طرف دیگر اگر افراد تحت پوشش این سازمان احساس نارضایتی و بی عدالتی داشته باشند ، دارای نوعی جهت گیری منفی در برابر نظام اجتماعی کل می شوند و این نوع جهت گیری باعث سلب پتانسیل لازم جهت حرکت به سمت رشد و ترقی جامعه می شود .
مسئله عمده در این پژوهش این  است که مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی مدعی چه حقوقی هستند و تا چه میزان از خدمات و تعهدات و فعالیت های انجام گرفته در جهت      مرتفع کردن نیازهایشان رضایت دارند. براین اساس پژوهشگر برآن است تا با انجام یک پژوهش پیمایشی میزان رضایت آنها و عملکرد سازمان تأمین اجتماعی را مورد مطالعه قرار دهد .
2ـ ضرورت تحقیق
بشر در طول تاریخ در پی بدست آوردن امنیت فردی و اجتماعی بوده است. در دنیای پر تلاطم و تهدیدها و ریسک های گوناوگون، افراد تلاش می نمایند خود و بستگان خود را در مقابل انواع خطرات اجتماعی و اقتصادی که زندگی آنها را بویژه در دوران پیری و سالخوردگی مورد تهدید قرار می دهد محافظت نمایند. در چنین شرایطی نظامهای تأمین اجتماعی نقش بسیار حساسی در تأمین امنیت رسمی و قانونی برای نیروی کار فعال و همچنین مستمری بگیران جامعه به عهده دارند . تأمین اجتماعی به عنوان ابزار استقرار امنیت ، ثبات و عدالت اجتماعی از دوران انقلاب صنعتی در اواخر قرن هجدهم میلادی تا کنون در بسیاری از کشورهای جهان نماد و جایگاهی ویژه و پوششی گسترده داشته و در قرن 21 نیز کماکان مهمترین ابزار سیاستگذاری و توسعه در کشورهای پیشرفته صنعتی و همچنین کشورهای در حال توسعه محسوب می گردد. در ایران بزرگترین صندوق بیمه ای کشور، سازمان تأمین اجتماعی که هم اکنون بالغ بر 5/7 ملیون بیمه شده اصلی و بیش از 2/1ملیون نفر مستمری بگیر را تحت پوشش خود دارد، به منظور اجرا و تعمیم و گسترش انواع بیمه های اجتماعی و استقرار نظام هماهنگ و مناسب با برنامه های تأمین اجتماعی تشکیل گردییده است. یکی از وظایف سازمان تأمین اجتماعی اجرای تعهدات مقرر در قانون تأمین اجتماعی از جمله پرداخت مزایا ومستمریهای کوتاه مدت و بلند مدت و نیز ارائه خدمات درمانی به شیوه های مستقیم و غیر مستقیم می باشد.
      سنجش وارزیابی عملکرد هر سازمان جهت تعیین  میزان دستیابی به اهداف و چگونگی مواجهه با چالشهای پیش رو ضرورتی انکار ناپذیر است. یکی از راههای سنجش و ارزیابی سازمان ها میزان رضایت مندی مشتریان و دریافت کنندگان خدمات می باشد. چرا که هدف اصلی از شکل گیری سازمان ها تلاش درجهت برآوردن نیازها به منظور ایجاد احساس رضایت و آرامش افراد به عنوان خدمت گیرندگان است.
اما چنانچه خواسته باشیم میزان موفقیت سازمان تأمین اجتماعی را در رسیدن به اهداف اساسی اش بسنجیم ، ناچاریم که به بررسی میزان رضایت افرادی بپردازیم که به گونه ای با این سازمان در ارتباط هستند (صبوری ، 1374 : 156 ). یکی از اقشاری که با این سازمان در ارتباط تنگاتنگ هستند ، مستمری بگیران این سازمان هستند که جمعیت قابل ملاحظه ای هستند و میزان رضایت این افراد از سازمان تأمین اجتماعی سهم بسزایی در گسترش روحیه عدالت و امنیت در جامعه دارد . به بیان دیگر چنانچه افراد مستمری بگیر از خدمات ارائه شده این سازمان ناراضی باشند ، این احساس عدم رضایت از سازمان تأمین اجتماعی را به دیگر جنبه های جامعه نیز تسری می دهند و باعث می شود که اعتقاد به ، نوعی روحیه بی عدالتی در جامعه گسترش پیدا کند . بنابراین اگر سازمان تأمین اجتماعی مستمری بگیران را راضی نگه دارد اولا تا حدی توانسته به اهداف مورد تعقیبش جامه عمل بپوشاند و از طرف دیگر باعث گسترش روحیه عدالت و برابری در جامعه می شود . پس لازم است که در وهله اول میزان رضایتمندی مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی مشخص شود تا معلوم گردد که این سازمان تا چه حد توانسته به اهدافش دسترسی پیدا کندو از سوی دیگر با ارائه راهکارهای مناسب میزان رضایتمندی مستمری بگیران را افزایش دهیم.
3ـ اهداف تحقیق:
تحقیق حاضر درصدد تحقّق اهداف ذیل می باشد:
الف- اهداف اصلی:
شناخت میزان رضایت افراد مستمری بگیر از سازمان تأمین اجتماعی و خدمات آن .
شناخت نوع تعاملات و روابط بین افراد مستمری بگیر و سازمان تأمین اجتماعی .
شناخت ویژگی های فردی و اجتماعی افراد مستمری بگیر .
شناخت رابطه بین انتظارات افراد و میزان رضایت آنها از سازمان تأمین اجتماعی .
مشخص کردن سهم و میزان تأثیر متغیر تأمین نیازهای افراد از سوی سازمان تأمین اجتماعی و میزان رضایت افراد از این سازمان .
ارائه راهکارهای مناسب به منظور افزایش میزان رضایتمندی افراد از سازمان تأمین اجتماعی .             


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.