نوع فایل : Word
تعداد صفحات : 7 صفحه
چکیده :
محوطه باستانی سیَلْک که در منطقه فین کاشانواقع شدهاست و قدمتی در حدود هفت هزار سال دارد. سیلک یکی از مکانهای تاریخی پس از تمدن جیرفت کرماندر فلات ایران است که مدارک نوشته از دوران پیش از هخامنشی در آن پیدا شده ولی خطی که همزمان با آغاز تاریخ در ایلام به وجود آمدهبود، تحت نام پرتو ایلامی شناخته شده پس از رها شدن این پایگاه بازرگانی از میان رفت. در هنر سیلک جنبه تزیینی آن شدید است و هنری است کهآریاییها با خود آوردهاند.
تمدن اقوام تپههای سیلک در ۲۵۰۰ سال پیش مغلوب تمدن آریایی شد که آثار آنها در لایههای گوناگون حفاری از قبیل ظروف لولهدار بلند با نقش اسب و خورشید و جنگافزار آهنی و شمشیر و نیزههای بلند کشف شدهاست.
محوطه باستانی سیَلْک در ضلع جنوب غربی کاشانو در سمت راست جاده کاشان به فین قرار دارد و از دو تپهٔ شمالی و جنوبی که در فاصله ۶۰۰ متری یکدیگر قرار دارند و دو گورستان تشکیل شدهاست.
یکی از گورستانها که گورستان الف نامیده میشود ۳۵۰۰ سالهاست و در ۲۰۰ متری جنوب تپهٔ جنوبی واقع شدهاست که امروزه بر روی آن بلواری ۲۴ متری به نام بلوار امیرالمومنین کشیده شدهاست. گورستان دیگر که گورستان ب نامیده میشود ۳۰۰۰سال قدمت دارد و در زیر باغها و زمینهای کشاورزی ضلع غربی تپهها قرار دارد.