دانلود پایان نامه رتبه بندی مهمترین عوامل آمیزه بازاریابی مؤثر در رفتار مصرف کنندگان رب گوجه فرنگی
چکیده
منظور از آمیزه بازاریابی، یا آمیخته یا ترکیب این است که بین چهار p (محصول، قیمت، ترفیع، توزیع) میبایست یک نگرش سیستمی و هماهنگ برقرار باشد تا بتوانند در تأثیرگذاری و متقاعدسازی مشتریان مؤثر باشند. به عبارتی، محصول مناسب با قیمت مناسب از نظر مشتریان با توزیع مناسب و بهکارگیری شیوههای ارتباطی مناسب همگی با هم عمل میکنند و اگر هر یک از این اجزا ناهماهنگ با سایرین باشد نتیجه آن کاهش اثر بخشی و کارایی مجموعه بوده و شرکت را از دستیابی به اهداف باز میدارند. آمیزه بازاریابی به عنوان ابزار مؤثر بنگاه اقتصادی در تحت تأثیر قرار دادن مشتریان، و توفیق در کسب و کار میباشد. آمیزه بازاریابی برای ما یک چارچوب ایجاد میکند که بدانیم چگونه از منابع استفاده مطلوبتری ببریم.
فرضیههای این تحقیق عبارتند از:
این تحقیق از نظر هدف یک تحقیق کاربردی میباشد. جامعه آماری این تحقیق سیزده منطقه شهرداری شهر مشهد میباشد و محقق از روش نمونهگیری خوشهای استفاده کرده است و هفت منطقه را به طور تصادفی انتخاب کرده است. و ابزار اندازهگیری در این تحقیق پرسشنامه میباشد. که تعداد 427 پرسشنامه توزیع گردید. و همچنین از آزمون کای-دو برای وجود رابطه معناداری استفاده شده و در صورت وجود رابطه معناداری برای محاسبه شدت آن از ضریب همبستگی استفاده شده است. و همچنین برای رتبهبندی آن از آزمون فریدمن استفاده شده است.
بر اساس نتایج بدست آمده فرضیه اول، دوم، چهارم، هشتم تأیید شده است یعنی بین طعم، رنگ، مارک، در درسترس بودن، با خرید این محصول رابطه معناداری دارد. و در رتبهبندی عوامل مؤثر از نظر مصرفکنندگان از نظر اهمیت، رنگ رب در رتبه اول قرار دارد. در رتبه دوم مارک رب اهمیت دارد. رتبه سوم مربوط به طعم رب میباشد سپس، در دسترس بودن در رتبه چهارم قرار گرفت. در رتبه پنجم قیمت آن دارای اهمیت است و سپس اندازه آن دارای اهمیت می باشد و در رتبه هفتم تبلیغات دارای اهمیت است و آخرین رتبه مربوط به طراحی قوطی می باشد.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده 1
پیشگفتار 3
فصل اول: کلیات تحقیق
1 . 1 مقدمه 6
1 . 2 تشریح و بیان موضوع 6
1 . 3 ضرورت و اهمیت انجام تحقیق 8
1 . 4 قلمرو تحقیق 10
1 . 4 . 1 قلمرو موضوعی 11
1 . 5 فرضیه تحقیق 11
1 . 5 . 1 فرضیههای تحقیق 12
1 . 6 متغیرهای تحقیق 12
1 . 6 .1 متغیرهای مستقل 12
1 . 6 .2 متغیرهای وابسته 13
1 . 6 .3 متغیر مداخله گر 13
1 .7 تعریف عملیاتی واژهها 13
1 .7 .2 محصول 13
1 .7 .3 قیمت 13
1 .7 . 4 مکان 14
1 . 7 .5 ترفیع 14
1 . 8 محدودیت و مشکلات تحقیق 14
فصل دوم: مباحث نظری و پیشینه تحقیق
2 .1 مقدمه 16
2 . 3 . 1 ارزش 20
2 . 3 . 2 کارایی 20
2 . 3 . 3 مقدار 21
2 . 3 . 4 تنوع 21
2 . 3 . 5 مزایا 21
2 . 4 رفتار مصرفکننده 22
2 . 5 انگیزش چیست
(1)
27
2 . 6 شخصیت و رفتار مصرفکننده 27
2 . 6 . 1 ساختار شخصیت 28
2 . 7 شغل و موقعیت اقتصادی 29
2 . 8 سبک زندگی 29
2 . 9 نگرشهای مصرفکننده 29
2 . 10 ادراک 30
31
2 . 11 یادگیری
2 . 11 . 1 شرطی شدن سازگاری رفتاری و نگرش یادگیری 32 2 . 12 حافظه 32
2 . 13 فرهنگ 32
2 . 13 . 1 خرده فرهنگ 34
2 . 14 خانواده 34
2 . 14 .1 ماهیت نقشهای خرید خانواده
2 . 15 طبقه اجتماعی و رفتار خرید 35
2 . 16 موقعیت اجتماعی 36
2 . 17 گروه مرجع 36
2 . 18 فرایند تصمیمگیری مصرفکننده 37
2 . 18 1 انواع تصمیمگیریهای مصرفکننده 39
2 . 18 . 2 چهار عنصر تصمیم برای خرید 40
2 . 19 درگیری مصرفکننده 40
2 . 19 . 1 درگیری ذهنی مصرفکننده 41
2 . 19 . 2 تأثیرات درگیری ذهنی زیاد 41
2 . 20 آمیزه بازاریابی 45
2 . 20 . 1 پیدایش مفهوم 4P 46 2 . 20 . 2 عوامل نوین در آمیخته بازاریابی 46
2 . 20 . 3 رفتار خریدار و آمیخته بازاریابی 47
2 . 21 محصول 49
2 . 21 .1 نام و نشان 56
2 . 21 . 1 . 1 نام تجاری 56
2 . 21 . 1 . 2 نشان تجاری (آرم) 56
2 . 21 . 1 . 3 علامت تجاری 57
2 . 21 . 1 . 5 انتخاب یک نام تجاری 61
2 . 21 .2 بسته بندی 61
2 . 21 . 2 . 1 تصمیم در مورد بستهبندی محصول 62
2 . 21 . 2 . 2 اهداف بستهبندی 64
2 . 21 .2 . 3 طراحی بستهبندی 65
2 . 21 . 2 . 4 اهمیت رنگ در بستهبندی 66
2 . 21 . 2 . 5 اهمیت رنگها و نمادها در بازاریابی 68
2 . 21 . 2 . 6 روانشناسی رنگها و مفهوم آنها در فرهنگهای مختلف 69
2 . 22 قیمتگذاری محصول 69
2 . 22 . 1 انواع روشهای قیمتگذاری در تعامل با رقیبان 70
2 . 22 . 2 محدودیتهای قیمتگذاری 71
2 . 22 . 3 استراتژیهای قیمتگذاری در عرضه یک محصول جدید به بازار رقابتی 71
2 . 22 . 4 تشریح عوامل داخلی مؤثر بر تصمیمات قیمتگذاری 72
2 . 22 . 5 تشریح عوامل خارجی مؤثر بر تصمیمات قیمتگذاری 76
2 . 22 . 6 روشها و استراتژیهای قیمتگذاری 80
2 . 22 . 6 . 1 هزینه بر مبنای هدف 80
2 . 22 . 6 . 2 قیمتگذاری بر مبنای قیمت تمام شده+ چند درصد 81
2 . 22 . 6 . 3 قیمتگذاری بر مبنای ارزش 81
2 . 22 . 6 . 4 قیمتگذاری نفوذی 81
2 . 22 . 6 . 5 قیمتگذاری پرمایه و گران( با هدف عصاره کشی) 82
2 . 22 . 6 . 6 قیمتگذاری پرستیژی 82
2 . 22 . 6 . 7 قیمتگذاری مناقصهای 82
2 .22 . 6 . 8 قیمتگذاری گروهی( خط محصول) 82
2 .22 . 6 . 9 قیمتگذاری محصولات مکمل 83
2 .22 . 6 . 10 قیمتگذاری محصولات تزئینی 83
2 . 22 . 6 . 11 قیمتگذاری مجموعه محصولات 83
2 . 22 . 6 . 13 قیمتگذاری رهبر و رهبری قیمت 84
2 . 22 . 6 . 14 قیمتگذاری متناسب با بخشهای بازار 84
2 . 22 . 6 . 15 قیمتگذاری روانی 84
2 . 22 . 7 روشها و استراتژیهای تعدیل قیمت 85
2 . 22 . 7 . 1 تخفیف نقدی 85
2 . 22 . 7 . 2 تخفیف تجاری 85
2 . 22 .7 . 3 تخفیف مقدار ی 85
2 .22 .7 . 4 تخفیف فصلی 86
2 . 22 . 7 . 5 تخفیف ترفیعی( ویژه) 86
2 . 23 ترفیع 86
2 . 23 . 1 تبلیغات 87
2 . 23 . 1 . 1 انواع آگهیهای تجاری 88
2 . 23 . 2 پیشبرد فروش 96
2 . 23 . 3 روابط عمومی 96
2 . 23 . 4 نیروی فروش( فروش شخصی ) 98
2 . 23 . 5 بازاریابی مستقیم 102
2 . 23 . 5 . 1 فایدههای بازاریابی مستقیم 103
2 . 24 توزیع 106
2 . 24 . 1 نقش کانالهای توزیع 106
2 . 24 . 2 سطوح کانالهای توزیع 107
2 . 24 .3 استراتژیهای انتخاب کانال توزیع 107
2 .24 . 4 مراحل طراحی کانالهای توزیع 108
2 . 24 . 5 عوامل موثر در ایجاد تعارض در کانال توزیع 109
2 . 24 . 6 کانالهای توزیع و توزیع فیزیکی کالا 110
2 . 24 . 7 ماهیت کانالهای توزیع 111
2 . 24 . 8 وظایف کانال توزیع 112
2 . 25 مروری بر پژوهشهای پیشین 115
فصل سوم: روش تحقیق
3 . 1 مقدمه 119
3 . 2 تعریف روش تحقیق 120
3 . 3 تحقیقات بنیادی 120
3 . 3 . 1 تحقیقات بنیادی تجربی 120
3 . 3 . 2 تحقیقات بنیادی نظری 120
3 . 4 تحقیقات کاربردی 121
3 . 5 تحقیق و توسعه 121
3 . 6 تحقیق توصیفی(غیر آزمایشی) 121
3 . 7 تحقیق آزمایشی 122
3 . 8 جامعه آماری 123
3 . 9 نمونه آماری 124
3 . 9 . 1 فرایند نمونهگیری 124
3 . 9 . 2 دلایل نمونهگیری 125
3 . 9 . 3 نمونه آماری شامل روش نمونهگیری و حجم نمونه 125
3 . 10 انواع خطاهای تأثیرگذار در تحقیق 129
3 . 11 منابع دادههای تحقیق 130
3 . 12 پرسشنامه 130
3 . 12 . 1 اصول کلی تنظیم پرسشنامه 131
3 . 12 . 3 انواع سئوالات پرسشنامه 132
3 . 12 .4 تصمیمات در مورد توالی سئوالات 133
3 . 12 .5 اجرای مقدماتی پرسشنامه 135
3 . 13 مقیاسهای اندازهگیری نگرشها( طرز فکرها) 136
3 . 14 قابلیت اعتماد ابزار اندازهگیری 137
3 . 14 . 1 عوامل مؤثر بر ضریب قابلیت اعتماد 137
3 . 15 قابلیت اعتبار ( روایی) اندازهگیری 138
3 . 16 روشهای آماری برای تحلیل دادهها 138
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل یافتههای تحقیق
4 . 1 فراوانی خرید رب گوجهفرنگی 143
4 . 2 فراوانی جنسیت پاسخگویان 144
4 . 3 فراوانی سن پاسخگویان 145
4 . 4 فراوانی تحصیلات پاسخگویان 146
4 . 5 فراوانی میزان توجه به طعم رب گوجهفرنگی 147
4 . 6 فراوانی میزان توجه به رنگ رب گوجهفرنگی 148
4 . 7 فراوانی میزان توجه به اندازه بستهبندی رب گوجه فرنگی 149
4 . 8 فراوانی میزان توجه به نام ونشان تجاری(مارک) رب گوجهفرنگی 151
4 . 9 فراوانی میزان توجه به طراحی قوطی رب گوجهفرنگی 152
4 . 10 فراوانی میزان توجه به قیمت رب گوجهفرنگی 153
4 . 11 فراوانی میزان توجه به تبلیغات رب گوجهفرنگی 155
4 . 12 فراوانی میزان توجه به در دسترس بودن رب گوجه فرنگی 156