فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
فهرست مطالب:
مقدمه
چکیده
بیان موضوع
تعریف موضوع
شرح مختصری از عملیات تجاری که آثار مالی دارند
سرفصل های حسابداری مالی
تعریف عملیات مالی و ثبت آن شناسایی سود و بستن حسابها
کنترل های داخلی
نحوه نگهداری موجودیهای کالا و روش ارزیابی آن
فرم ها
منابع و مآخذ
مقدمه :
از دیر باز اطلاعات در فرآیند تصمیم گیری آگاهانه و هدفمند اهمیت زیادی داشته است . با پیشرفت جوامع اهمیت اطلاعات در تصمیم گیری ها بیشتر شده است . امروزه اصلاعات به عنوان یکی از شاخه های مهم قدرت جوامع و توسعه پایدار آنها محسوب می شود .
حسابداری فرایندی است که اطلاعات مالی را ایجاد می کند و در کلیه واحد های اقتصادی بخش مهمی از تصمیم گیری ها بر اساس همین اطلاعات انجام می شود . در حال حاضر دانش حسابداری به عنوان یک دانش فراگیر در آمده است که بسیاری خود را نیازمند دانستن آن احساس می کنند .
در این پروژه تاکید اصلی بر مفاهیم و الگوهای اساسی است به طوری که فراگیر پس از مطالعه این پروژه بتواند درک منظمی از حسابداری پیدا کند . در این را تلاش براین بوده است تا مفاهیم و الگو های اساسی ببه سادگی بیان گردد .
چکیده :
در این پروژه تلاش شده که از مبانی اساسی حسابداری تا پیشرفته توضیح کامل داده شود . تعاریف مختلف حسابداری و احتیاجات اولیه بشر به حسابداری و شاخه ها ی حسابداری در تعریف این پروژه گنجانده شده است . توضیح مختصری از حیابداری و نحوه کاربرد آن در بیان موضوع توضیح داده شده است . در شرح مختصر واحد تجاری تعاریفی از دارایی ، بدهی و حقوق صاحبان سهام گفته شده است در صورتهای مالی اساسی که شامل تراز نامه ، صورت سود و زیان و صورت حساب سرمایه وجود دارد .
از سود و مفهوم کلی سود و شناسایی سود در زمان فروش یا نسیه گفته شده که چگونه روزنامه یا دفتر کل (T) آنها نوشته می شود . در آخر بستن حسابها چه دائمی و چه موقت نیز تعریف شده است . از کنترل های داخلی و روش های آن نیز بیان شده است . نحوه ی نگهداری موجودی ها چه دائمی وچه ادواری و چه fifo و lifo و میانگین نیز به طور خلاصه گفته شده است .
مفاهیم اساسی : حسابداری مالی ، سرفصل ها ، عملیات مالی ، کنترل داخلی .
بیان موضوع :
امروزه در اکثر مجامع استفاده کردن از حسابگردی امری مهم و ضروری است . حسابداری مالی آن بخش از حسابداری است که هدف اصلی آن تامین نیاز های استفاده کننده گان برون سازمانی است . منظور از استفاده کنندگان خارجی سهامداران ، سرمایه گذاران بالقوه و بالفعل اعتبار دهندگان آنها می باشد . البته نباید این گونه تفسیر شود که استفاده کنندگان داخلی از این گزارشات استفاده نمی کنند . ( عثمانی . 1. ص.3 )
برای تکمیل اهداف حسابداری مالی ما باید این نوع حسابداری را با حسابداری صنعتی ادغام ویا در کنار هم استفاده کنیم تا یکدیگر را کامل سازند . حسابداری مالی گام های مختلفی را برای رسیدن به یک ترازنامه درست ارائه داده است که ما با تجزیه و تحلیل حسابها و رویدادهای مالی که گام اول است این حسابداری را شروع می کنیم .
سود مند بودن اطلاعات برای تصمیم گیری یکی از اصول مهم در حسابداری است . ما در حسابداری مالی می توانستیم به این نتیجه برسیم که در این حسابداری چیزی به نام سود خالص حقیقی وجود ندارد . در حسابداری مالی هدف ارائه اطلاعات به استفاده کنندگان برون سازمانی است .
نوع گزارشی که در حسابداری مالی محدود به صورتهای مالی است باید توجه داشت که استاندارد های حسابداری رعایت شود . گزارشات حسابداری هم یک سال مالی است که از اول فروردین آغار و تا 29 اسفند پایان می رسد . (اسکندری. 2 . ص 20)
تعریف موضوع :
بشر اتز ابتدای خلقت برای اتفاقات گذشته و اتفاقاتی که در آینده خواهد افتاد نیاز به قدرت حسابداری و کاربرد اطلاعات دارد.
به طور کلی هدف حسابداری ، اساسا حسابداری و اطلاعات مالی ارائه شده در باره یک واحد اقتصادی و اجزای آن به منظور فراهم کردن امکان قضاوت درست توسط کاربران آن اطلاعات مالی است .
به طور کلی می توان تعریف حسابداری را گفت : سیستمی است که رویدادهای مالی به صورت ورودی وارد گردیده و سپس از پردازش بروی اطلاعات به صورت ، صورت های مال ی خارج می شود . (شباهنگ . 3 . ص 4)
از شاخه های اصلی حسابداری ، حسابداری مالی و حسابداری مدیریت است . حسابداری مالی را می توان به صورت های زیر تعریف کرد :
فرایند تشخیص ، اندازه گیری ، گزارش اطلاعات اقتصادی که برای استفاده کنندگان اطلاعات مزبور امکان قضاوت و تصمیم گیری آگاهانه را فراهم می سازد.(شباهنگ.3.ص6)
در تعریف دیگر می توان گفت :
فرایند تهیه و گزارش اطلاعات مال به استفاده کنندگان برون سازمانی اصطلاحا حسابداری مالی نامیده می شود . (تاری وردی .4.ص4).
سیستمی که اطلاعات مالی موجود یک مدرسه را گرد آوری و اطلاعات مورد نیاز را برای تصمیم گیری های مختلف فراهم می سازد سیستم حسابداری نامیده می شود.
سیستم حسابداری را می توان به 2 عنصر تقسیم کرد .که عنصر اول شامل نیروی انسانی و فرمهای خام و اسناد و مدارک شرکت است . عنصر دوم را می توان به دستور العمل ها و استاندارد ها تقسیم کرد . (تاری وردی .4.ص 2 )
شرح مختصری از عملیات تجاری که آثار مالی دارد :
در حسابداری اجزا و مفاهیمی وجود دارند که هریک اثرات مختلفی در فعالیت واحد اقتصادی دارند . به عبارت دیگر رویداد های اقتصادی هستند که وضعیت مالی واحد اقتصادی را تحت تاثیر قرار می دهد . آگاهی از وضعیت مالی و واحد اقتصادی برای کسانی که مایلند اطلاعاتی در مورد آن واحد داشته باشند از اهمیت زیادی برخوردار است . (حقیقت قاسمی ، 5 ، ص 11 ).
کلیه منابع اقتصادی که در واحد اقتصادی وجود دارد و از آنها انتظار سود و منفعت برای واحد اقتصادی را داریم ، دارایی نامیده می شود .
به طور کلی می توان دارایی را به صورت زیر تعریف کرد :
منابع اقتصادی متعلق به یک واحد اقتصادی که انتظار می رود در آینده منفعتی برای واحد اقتصادی ایجاد نمایند . سرمایه اولیه را می توان از پذیره نویسی سهام یا سرمایه خود شخصی یا حتی با دوام می توان تامین نمود .
دارایی هایی کخ در واحد اقتصادی وجود دارد شامل حقوق مالی مالک و حقوق مالی طلب کاران است . نسبت به دارایی های واحد اقتصادی بدهی گفته می شود . دیگر تعریفی که می توان از بدهی کرد ، ارائه خدمات به اشخاص دیگر در آینده به عنوان نتیجه ای از معاملات و رویدادهای گذشته است که بدهی گفته می شود .