فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:57
فهرست مطالب:
فصل اول. ۳
منسوج نبافته مخمل. ۳
مقدمه. ۳
ماشین سوزن زنی مخمل و سوزن استفاده شده در آن. ۷
ساختمان پارچه مخمل شده ۱۰
فصل دوم ۱۴
نیروی وارده بر سوزن- تحقیقات انجام شده در گذشته. ۱۴
۴-۴-۱) اندازه گیری استاتیکی نیروی وارده بر تخته سوزن(کل سوزن ها ) ۲۲
۴-۴-۲) اندازه گیری دینامیکی نیروی وارده بر تک سوزن در سرعت سوزن زنی کم ۲۳
۴-۴-۳) اندازه گیری دینامیکی نیروی وارده بر تک سوزن در سرعت سوزن زنی زیاد ۲۴
۴-۴-۴) اندازه گیری دینامیکی نیروی وارده بر تخته سوزن(کل سوزن ها) در سرعت سوزن زنی زیاد ۲۴
۴-۸) Abdelfattah M.Seyam.. 34
4-9 ) شناخت موقعیت مکانی ای که در آن سوزن های قرار گرفته در تخته سوزن. ۳۵
۴-۱۰) در سال ۲۰۰۲، Romualda Cislo. 37
4-12) در سال ۲۰۰۴، Watanabe. 44
محققین نتیجه گیری کردند که: ۴۵
فصل سوم ۴۷
پیشنهاد انجام پایان نامه. ۴۷
۵-۱) مقدمه. ۴۸
۵-۲) علل انجام پایان نامه. ۴۹
۵-۳) بررسی و نقد تحقیقات انجام شده و راهکارهای پیشنهادی.. ۵۱
۵-۵) زمانبندی پیشنهادی جهت انجام پایان نامه. ۵۳
منابع. ۵۴
مقدمه:
در حال حاضر پارچه های بی بافت با سطح مخمل شده یکی از مهم ترین منسوجات از طیف گسترده منسوجات بی بافت را تشکیل می دهند. پارچه هایی که امروزه، به دلیل استفاده از یک فناوری خاص در تولید آنها و توسعه ای که این فناوری طی سالیان گذشته شاهد آن بوده است، قابلیتهای منحصر به فردی را دارا می باشند.
اینگونه پارچه ها با استفاده از ماشین سوزن زنی با طراحی خاص که به نام ماشین سوزن زنی مخمل[۱] نامیده میشود تولید می گردند. علیرغم اینکه اصول طراحی اولیه ماشین آلات سوزن زنی نمدی و طرح زنی درآنها به کار گرفته شده است اما دو تفاوت اساسی را با اینگونه ماشین آلات دارا می باشند. [۱]
الف) در ماشین سوزن زنی مخمل، یک نوارمتحرک پوشیده ازبرس های مخصوص[۲] جایگزین صفحه مشبک زیرین[۳] که متحرک نمیباشد گردیده است.
ب) سوزن های استفاده شده در ماشین سوزن زنی مخمل از نوع سوزن های چنگالی[۴] است ولیکن بر خلاف ماشین آلات طرح زنی چیدمان سوزن ها در تخته سوزن[۵] دارای چیدمان نامنظم[۶] بوده و بدین جهت میتوان انتظار داشت که حداکثر سطح لایه تحت تاثیر عملیات سوزن زنی مخمل قرار گیرد.
به دلیل تفاوتهای فوق الذکر، تغذیه نمودن یک لایه متراکم سوزن زنی شده به ماشین سوزن زنی مخمل منجر به تولید پارچه ای می شود که یک سطح آنرا پرزهای مخمل مانند پوشانده است. لازم به توضیح است که به دلیل نیاز به زیاد بودن تراکم پرز سطحی در پارچه های مخمل، تراکم سوزن در ماشینهای سوزن زنی مخمل به مراتب بیش از ماشینهای سوزن زنی معمول است. که البته این امر با بهره گیری از دو تخته سوزن یکسان در ماشینهای سوزن زنی مخمل انجام می شود.
شکل ۱-۱ مسیر حرکت لایه مخمل شده را پس از خارج شدن از ناحیه سوزن زنی و جدا شدن از سطح برس نشان می دهد. بدین منظور از یک جفت غلتک برداشت استفاده می گردد.
بطور کلی روشهای تولید منسوجات بی بافت و از جمله منسوجات سوزن زنی شده دارای قابلیت تولید پارچه در طیف بسیار گسترده جرم سطحی میباشند که این امر می تواند خواص فیزیکی و مکانیکی منسوج را تحت تاثیر قرار دهد. در این راستا نکته حایز اهمیت امکان تولید بسیار اقتصادی پارچه های کم وزن مخمل بی بافت در مقایسه با پارچه های مخمل بافته شده تار و پودی می باشد. علاوه بر اقتصادی بودن بیشتر مخملهای بی بافت، قابلیت شکل پذیری حرارتی و مشابه بودن نسبی خواص مکانیکی آنها در جهت طول و عرض از مزیت های شاخص این نوع از پارچه ها نسبت به پارچه های مخمل تار و پودی با جرمهای سطحی مشابه است.
از طرف دیگر امکان استفاده از الیاف بسیار ظریف در این پارچه ها، قابلیت پوشانندگی (فاکتور پوشش) پارچه منسوج نبافته مخمل را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. قرار گرفتن تعداد قابل توجه از الیاف به صورت نسبتا آزاد درسطح پارچه بواسطه چیدمان نامنظم سوزنها موجب افزایش لطافت سطح پارچه نیز
می شوند. این در مقایسه با عملیات تکمیلی خارزنی مورد نیاز در حالت پارچه مخمل بافته شده که نه تنها هزینه تولید را افزایش میدهد بلکه باعث صدمه دیدن ساختمان پارچه و کاهش کیفیت آن می شود از اهمیت شایان برخوردار میباشد. انجام تغیرات سریع و آسان در فرایند تولید مخملهای بی بافت که سبب ایجاد
خصوصیات فیزیکی و مکانیکی مورد نیاز میشود، طیف گسترده کاربرد نهائی اینگونه منسوجات را فراهم آورده است