فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:13
فهرست مطالب:
جوانه زنی : 1
جوانه زنی یکنواخت ( طبیعی ) : 1
جوانه زنی غیر یکنواخت : 3
جوانه زنی غیر یکنواخت هسته جامد بر روی جداره قالب 4
مواد جوانه زا : 5
عملیات جوانه زائی : 5
روشهای جوانه زایی : 6
الف) جوانه زایی به وسیلة هسته های خودی : 6
ب) جوانه زایی به وسیلة هسته های غیر خودی : 6
نکاتی در مورد عملیات جوانه زایی : 7
مزایا و معایب جوانه زایی : 8
نتیجه گیری بر آزمایش جوانه زایی : 11
تحلیل و بررسی : 12
هدف : بررسی اثر جوانه زا بر ساختار قطعات ریختگی
جوانه زنی : تشکیل مراکز یا هسته های انجماد ، معمولاً ممکن است به دو طریق یکنواخت ( طبیعی ) و غیر یکنواخت ( غیرطبیعی) صورت گیرد .
منظور از جوانه زنی یکنواخت این است که اتمهای فلز مذاب هنگام فراهم شدن شرایط انجماد بطور مستقل و بدون دخالت مواد ( اتمهای ) خارجی ، مرکز انجماد را تشکیل دهند . در حالی که در جوانه زنی غیر یکنواخت تشکیل هسته ها ، به کمک عوامل خارجی از قبیل مواد جامد شناور در مذاب و نیز جداره های محفظه قالب صورت می گیرد .
جوانه زنی یکنواخت ( طبیعی ) :تشکیل هسته های انجماد به این طریق نیازمند شرایط بسیار ویژه ای است که در عمل ایجاد چنین شرایطی تقریباً غیر ممکن است . به طور کلی یک هسته انجماد هنگامی که در مذاب تشکیل می شود ، مرز یا فصل مشترکی را با مذاب اطراف خود بوجود می آورد که اتمهای مستقر در آن به دلایل نزدیکی به خواص مایع در طرف مذاب ، از انرژی و تحرک بیشتری برخوردار هستند . با آزاد شدن گرمای نهان انجماد هنگام تشکیل هسته ، ناپایداری اتمهای سطحی ( فصل مشترک ) نیز افزایش می یابد ؛ به گونه ای که اگر اندازة هسته از حد معینی کوچکتر باشد ، اتمهای مستقر در فصل مشترک ، از هسته جدا و به مذاب ملحق می شوند؛ اما در صورتی که اندازة این هسته از حد مذکور بزرگتر باشد ، هسته تشکیل شده پایدار می ماند و شروع به رشد می کند .