یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

دانلود تحقیق جوان امروز تقابل علم و دین

اختصاصی از یارا فایل دانلود تحقیق جوان امروز تقابل علم و دین دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

دانلود تحقیق جوان امروز تقابل علم و دین


دانلود تحقیق جوان امروز تقابل علم و دین

 

 

 

 

 



فرمت فایل : word(قابل ویرایش)

تعداد صفحات:60

فهرست مطالب:
موضوع    صفحه
مقدمه    4
بخش اول: انتخاب آئین و راههای رسیدن به شناخت عمیق از آن
انسان عصر ما در جستجوی فلسفة زندگی    6
انتخاب آیین و مسلک    9
شناخت قاطع، عمیق و روشن    11
عوامل بازدارنده از شناخت علمی روشن    12
1- پیروی هوی و هوس:    12
2- عادات و سنتهای نیاکان:    12
3- خود باختگی در برابر بزرگان و قدرتها:    13
مهمترین ابزار شناخت    13
واقع‌بینی (رآلیسم).    16
آیا مسلک داری با بی‌بند و باری سازگار است؟    17
آثار روحی و عملی ایمان دینی    18
بخش دوم: تقابل علم و دین
تقابل علم و دین در جامعة امروز و دیروز از دیدگاه علّامه جعفری    20
علم و دین از دیدگاه امام خمینی «قدس سره»    27
ریشه‌های جدا انگاری علم و دین از منظر امام خمینی (قدس سره)    32
ریشه‌های جدا انگاری علم و دین از منظر شهید مطهری    33
روی آوردن دوباره انسان به دین در دنیای پیشرفته صنعتی    35
نمونه‌هایی از تعاون علم و دین    36
بخش سوم: نتایج نظرسنجی از دانشجویان
تحلیل پاسخها    04
تحلیل نهایی    53
نمودارهای آماری    55
نمونه‌هایی از پرسش‌نامه‌های پرشده    
فهرست منابع    

 
مقدمه:
قال رسول الله (ص): اِنّی مَسؤُلٌ وَ اِنَّکُمْ مَسؤُلونٌ.
مادیت با سرعت تمام به پیش می‌رود و بشر را بیش از پیش مقهور ظواهر می‌کند. بت مادیات غرب و شرق را عبادتگاه خویش ساخته و تمام خلق را فریفته خویش می‌سازد. خلق کثیری در برابر این بت به زانو در آمده‌اند و کسانی قربانی می‌گردند که سرمایه‌های عظیم یک جامعه‌اند جوانان و نوجوانان.
چه کسی مسئول این وضع است؟
آنانی که انسان را در مرتبه نازل نفس و مرتبه حیوانی قرار دادند و او را وا داشتند تا دین، اخلاق و مسائل عالی انسانی را در دستگاه حس و خیال و غریزه توجیه کند و انسان آنگاه که به توجیه حسی و خیالی دین و اخلاق پرداخت، آن را کاملاً متضاد با حیات فعلی خود یافت و لذا فریاد برآورد که مذهب مخالف آزادی و غیر قابل اجرا در دنیای علم و صنعت است.
توجیه مذهب و ارزش‌های انسانی در دستگاه حس و خیال جز این نتیجه را نمی‌دهد.
اما این تنها مکاتب مادیگرا نیستند که مقصرند بلکه آنانی که در برابر این فرهنگها بی‌تفاوت ماندند و مهر سکوت بر لبهای خویش زدند و با قلم و بیان و با تمام امکاناتی که داشتند در برابر آن‌ها ساکت ماندند نیز مسئول وضع موجودند مسئول در برابر جوانان و نوجوانانی که ناآگاهانه قربانی شوند. آرزوی هر معتقد به اسلام و دیانت این بوده که روزی برسد تا بتواند آزاد و بدون مانع به ترویج اسلام و به نجات نسل جوان در گرداب فرهنگی که غرب و شرق مروج آن هستند، قیام کند.
و امروز که خوشبختانه جو مناسب برای تبلیغ و شناساندن اسلام و واقعی بوجود آمده است اگر در این جهت حرکت نکنیم و با فرهنگ و الگوهای غربی و شرقی به ستیزی مدبرانه با قلم و عمل و بیان برنخیزیم مسلماً فردا در برابر جوانان جامعه پاسخی نخواهیم داشت.
در این مختصر ابتدا تحلیلی بر انسان عصر تکنولوژی و شناخت او از دین و عقاید دینی‌اش خواهیم داشت و سپس نتایج یک نظر سنجی در میان دانشجویان، دربارة عقاید و اعتقادات مذهبی آنان را بررسی خواهیم کرد.
نحوة پیشرفت مطالب:
مطالب بر اساس سؤال‌‌های نظر‌سنجی که پیرامون شناخت جوان از دین خود،‌ آثار عملی دیدگاه‌های دینی در رفتار او و جایگاه دین در دنیای تکنولوژی از نظر او می‌باشد، انتخاب شده است. در نخستین بخش پیرامون نحوة کسب شناخت عمیق از دیدگاه‌های اعتقادی بحث خواهد شد، در بخش دوم تقابل علم و دین از دیدگاه‌ بزرگانی چون علّامه جعفری، امام خمینی و شهید مطهّری بررسی می‌شود و در پایان نیز تحلیل نظر‌سنجی‌های انجام شده آورده می‌شود.
امیدواریم تلاش‌ةای ما در این راه مفید واقع شده باشد و این تحقیق نیز بتواند دیگاه قشر جوان را در باب اعتقادات دینی بطور مطلوب نمایان سازد «ان شاءالله»
انسان عصر ما در جستجوی فلسفة زندگی
در عصر ما انسان از نظر دست یابی به ساز و برگ زندگی به مرحلة پرشکوهی رسیده است. اکتشافات و اختراعات بی‌شمار برایش امکاناتی فراهم کرده که تا پیش از این در نظرش افسانه می‌نمود.
در پرتو این آشنای گسترده با اسرار طبیعت و نوآوریهای شگرف در جهت مهار کردن نیروهای طبیعی و بهره‌گیری از آنهاست که انسان عصر ما به اوج رفاه مادی رسیده و عرصة زمین را برای خود به صورت کافی بس مجهز و مجلل در آورده است، بدان امید که آسوده و شادکام و خوشبخت در آن زندگی کند و به سعادتی که همواره آرزوی آن را در سر می‌پروراند برسد.


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.