فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:20
فهرست مطالب:
ردیف صفحه
بخش اول شامل:
الف: بیان کلیات
ب: نقد مقاله
بخش دوم شامل:
سرمایه اجتماعی و نرخ (میزان) جنایت
مفهنوم چند وجهی سرمایع اجتماعی و جرم
اطلاعات و روشها
اندازه گیری ها
استراتژی تحلیلی
الگو و مدلها
خلاصه و نتیجه گیری
بخش اول:
الف: کلیات
عنوان این مقاله، ‹سرمایه اجتماعی و میزان جرم و جنایت› است.
"Dimension of social capital and Rates of Criminal Homicide"
شماره مقاله؛ شماره دهم از مجله A.S.R (شماره ششم مجله) مربوط به سال 2004 می باشد. نویسندگان این مقاله روز تولد (Rosen feld)، بامر (Baumer) و مسنر (Messner) هستند.
«روبرت پانتام» تحقیقاتی کامل درباره جنبه های مختلف سرمایه اجتماعی انجام داده و رابطه آن را با معضلات اجتماعی از جمله جنایتهای خشونت آمیز را به اثبات رسانده است.
نویسندگان این مقاله در چهل منطقه جغرافیایی آمریکا تحقیقاتی را در این رابطه انجام دادند و با معیارهایی که برای سرمایه اجتماعی در نظر گرفتند سعی در فرموله کردن رابطه بین جنبه های گوناگون سرمایه اجتماعی و آمار جنایت در این مناطق داشته اند.
در این مقاله ابتدا اشاره به جذابیت واژه «سرمایه اجتماعی» در بین جامعه شناسان شده است، چرا که جامعه شناسان هنور تأثیر همه جانبه «روابط اجتماعی» را به عنوان عاملی متمایز از ابزارهای اقتصادی افراد یا قدرت بوروکراسی عمومی به رسمیت مانند جمع گرایی اجتماعی، همبستگی اجتماعی، حس مشترک و ضعف نظان اجتماعی که از معانی مختلف سرمایه اجتماعی به شماره می روند، ازمهمترین مفاهیم بنیادی نظریات کلاسیک جامعه شناسی است.
سابقه این تحقیق به دهه 1970 بر می گردد که توسط ژنتام و همکارانش در چهل ایالت از آمریکا صورت گرفته است و ابعاد هفت گانه ای برای سرمایه اجتماعی بیان کرده اند. بعد از پانتام، پورتس در سال 1998 بازنگری هوشمندانه ای در آن انجام داده و در ادامه، تحقیقات آقای کندی و همکارانش در سال 1999 انجام شد و بعد از آن نفلد، بامر و مسنر در سال 2001 سرمایه اجتماعی را به عنوان ترکیبی از دو عامل، اعتماد عمومی و مشارکت شهری مورد برری قرار دادند.
مطالعات لدرمن و همکاران در سال 2002 که در مورد رابطه سرمایه اجتماعی و جرم در سطح جهانی از 39 کشور به عمل آوردند (کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه)، اثرات سه عامل، اعتماد، مذهب و مشارکت را بررسی کردند.
در این مقاله، طبق نظر پورتس عمل کرده اند و جنبه های مختلف سرمایه اجتماعی را طبقه بندی کرده اند و به بررسی رابطه آن با میزان جرم و جنایت پرداخته شده است.
تحلیل های این مقاله مبتنی بر یک سری اطلاعات واحد تحت عنوان «SCBS» با همان «The Social Capital Benchmark Survey» یعنی «معیار سرمایه مطالعات اجتماعی» که نخستین هدف آن ژوشش کامل اشکال مختلف سرمایه اجتماعی است.اشکال یا ابعاد اجتماعی از دیدگاه پانتام عبارت است از:
ابعاد اجتماعی از دیدگاه پانتام:
1- اعتماد اجتماعی (اعتماد عمومی) : الف) اعتماد شناختی (اعتماد ضخیم)
ب) اعتماد واسطهای (اعتماد نازک)
2- مشارکت اجتماعی:
الف) مشارکت سیاسی ب) مشارکت شهری
ج) مشارکت مذهبی د) ارتباطات محل کار (ارتباطات شغلی)
هـ) ارتباط غیر رسمی (وابستگی های اجتماعی غیررسمی)
و) داوطلب شدن و نوع دولتی (کارهای خیریه، نوع دولتی و ...)
* اعتماد شناختی:
آن اعتمادی است که بر پایه محکم شدن روابط ما با افرادی مثل اعضای خانواده، دوستان، همکاران، همسایگان شکل می گیرد.