فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:174
فهرست مطالب:
فصل اول
معرفی شرکت توزیع نیرو برق خوزستان
فصل دوم
نیرو گاه برق
فصل سوم
سیستم های قدرت
فصل چهارم
سنسور ها و حسگرها
فصل پنجم
تریستوره
فصل ششم
رله ها
فصل هفتم
پست
فهرست منابع
فصل اول
معرفی
شرکت توزیع نیرو برق خوزستان
معرفی شرکت توزیع نیرو برق خوزستان
شرکت توزیع برق خوزستان ، شرکتی است خدماتی که کار توزیع برق را در سطح استان به استثنای اهواز ، بعهده دارد . این شرکت در راستای سیاست های اقتصادی و برون سپاری وزارت نیرو از تاریخ 1/7/71 از سازمان آب و برق خوزستان جدا و فعالیتهای خود را در قالب بهره برداری مطلوب از ظرفیت های موجود نشات گرفته از اهداف و استراتژیهای وزارت نیرو آغاز نمود.
شروع بکار شرکت عملاً از ابتدای سال 1372 بود. این شرکت دارای نزدیک به 000/500 اشتراک در بخشهای خانگی ، تجاری ، کشاورزی و عمومی می باشد . شرکت با ساختار سازمانی از چهار مدیریت و یازده امور تشکیل شده که هرکدام شهرهای تابعه را پوشش می دهند و کار برقرسانی را تحت هدایت و نظارت حوزه ستادی واقع در شهرستان اهواز به عهده دارند . شهرستانها : آبادان ، خرمشهر ، ماهشهر ، هندیجان ، شادگان ، امیدیه ، رامهرمز ، بهبهان ، دزفول ، اندیمشک ، شوشتر ، مسجدسلیمان ، لالی، ایذه، باغملک ، هفتگل ، دشت آزادگان و شوش و بخشها و روستاهای تابعه را تحت پوشش دارد.
مجموع و ترکیب سهام شرکت عبارت از 100 سهم عادی یکهزارریالی است که با نام تماماً پرداخت شده است . اسامی سهامداران و تعداد درصد سهام هریک به شرح جدول زیر می باشد :
شرکت مادر تخصصی توانیر 490 49%
شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد 400 40%
شرکت نوســازی کــاران 110 11%
جمـــع : 1000 100%
نواحی : منظور از نواحی شامل مدیریت برق جنوب ، مدیریت برق بهبهان ، مدیریت برق ماهشهر و مدیریت برق دزفول می باشد .
امور : منظور از امور شامل برق اندیمشک ، برق شوش ، برق شوشتر ، برق مسجدسلیمان ، برق سوسنگرد ، برق رامهرمز ، برق باغملک ، برق ایذه ، برق شادگان ، برق امیدیه و برق هفتگل می باشد .
در حوزه ستادی شرکت که در اهواز واقع شده است معاونت مهندسی ، معاونت بهره برداری ، مدیریت خدمات مشترکین ، مدیریت برنامه ریزی و بهبود مدیریت ، معاونت درآمد ، دفتر روابط عمومی ، دفتر مدیریت کیفیت ، امور تحقیقات عمدتاً فعالیت های سیاست گذاری شرکت را به عهده دارند .
هدف شرکت توزیع برق خوزستان فروش برق کلی و جزیی با استفاده از فیدرهای 33 و 11 کیلوولت و رعایت مقررات و قوانین مربوطه مجاز به اقدامات زیر می باشد :
الف – ایجاد و توسعه شبکه تاسیسات نیروی برق کلیه نقاط حوزه عمل در ولتاژهای 11/33 کیلوولت و 230/400 ولت
ب – انجام کلیه خدمات و امور مربوط به بهره برداری ، تعمیرات و نگهداری از شبکه ها و تاسیسات نیروی برق و تاسیساتی که در اختیار شرکت قرار دارد .
ذینفعان شرکت توزیع برق خوزستان شامل برق منطقه ای خوزستان ، توانیر ، مشترکین ، فرمانداری ها ، استانداری، مدیریت برنامه ریزی و بودجه ، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی ، و ... می باشند.
جدول شماره 1 نمودار اصلی شرکت را نشان می دهد . این ساختار از طریق تفویض اختیار از سوی مدیرعامل شرکت فعالیت می کند و در موارد مختلف مدیرعامل شرکت با مکاتبات و جلسات در مورد تصمیمات مهم از نظرات معاونین و مدیران ارشد شرکت استفاده می نماید .
با توجه به مقوله برون سپاری که در راستای اهداف وزارت نیرو می باشد شرکت توزیع برق خوزستان گامهای مهمی را برداشته است که در رویکرد4101 به تفصیل آمده است . شرکت با شناسایی و طبقه بندی و ایجاد شناسنامه برای شرکتهای برقی در سطح استان در بخشهای توسعه و احداث و بهره برداری برون سپاری را با نظارت مدیران ستاد شرکت در اهواز انجام می دهد .
تامین کنندگان شرکت توزیع برق به چند دسته تقسیم می شوند که عبارت از :
1- شرکت هایی که تجهیزات و یراق آلات مورد نیاز شرکت را تامین می کنند .
الف : ایران ترانسفو که تامین کننده اصلی ترانسفورماتورهای شرکت در اندازه های مختلف برای تبدیل ولتاژهای فشار متوسط به فشار ضعیف می باشد .
ب : تامین کابل و سیم مورد نیاز شرکت از طریق بورس انجام می شود و یکی از اقلام مهم و هزینه بر شرکت است .
ج : یراق آلات را شرکت از طریق مناقصه و استعلام های محدود بر حسب مورد تامین می کند .
2- شرکت هایی که کار توسعه و احداث شبکه برق را به عهده دارند :
الف : شرکتهایی که کار توسعه و احداث را بدون تجهیزات انجام می دهند و شرکت توزیع یراق آلات شبکه را در اختیار آنان قرار می دهد .
ب : شرکتهایی که کار توسعه و احداث را به صورت کلید در دست انجام می دهند .
3- شرکت های خدماتی و مشاوره های و تحقیقاتی
الف) شرکتهای خدماتی جهت انجام تامین نیروی انسانی پیمانکاری،سرویس ونگهداری ساختمان ها
ب ) شرکتهای مشاوره ای که دربخشهای مختلف ازجمله مدیریت برنامه ریزی ارائه خدمات مینمایند
مشتری های شرکت توزیع برق دو دسته می باشند :
1- مشترک عادی شامل مشترکین تکفاز و سه فاز که برق تکفاز به دو صورت 25 آمپر و 32 آمپری و برق سه فاز نیز به دو صورت 15 آمپری و 25 آمپری با توجه به آئیننامه های تکمیلی برق از طریق واحد خدمات مشترکین واگذار می گردد .
2- مشترکین دیماندی ، متقاضیانی که بیش از قدرت 30 کیلووات یا 50 آمپر را درخواست دارند متقاضیان دیماند نام دارند که فروش انشعاب ب دو طریق صورت می گیرد تا سقف 250 کیلووات را مشترکین ثانویه و بیش از 250 کیلووات را مشترکین اولیه می گویند .
فرآیندهای اصلی شرکت توزیع برق
فرآیندهای اصلی شرکت شامل ده فرآیند می باشد : 1- نصب کنتور 2- اتفاقات 3- نگهداری وتعمیرشبکه 4- روشنایی معابر 5- خدمات پس از فروش 6- واگذاری انشعاب 7- خدمات فنی 8- کنترل بار 9- نظارت 10- طراحی و توسعه
1- نصب کنتور : به منظور اندازه گیری انرژی الکتریکی برحسب کیلووات ساعت کنتور برق برای هر مشترک نصب و بعد از هر دوره دوماهه قبض برق صادر می گردد .
2- اتفاقات : گروههای اتفاقات در هر شهرستان بطور شبانه روزی مشغول به کار هستند . اتفاقات شبکه معمولاً به سه دسته تقسیم می گردد: 1- اشکال روی شبکه فشار متوسط 2- اشکال روی شبکه فشار ضعیف 3- اشکال روی شبکه روشنایی معابر . اشکالات شبکه معمولاً از طریق مردم به اطاق رادیو از طریق تلفن 121 اطلاع داده می شود. سپس گروه اتفاقات برای رفع عیب به محل اعزام و وضعیت شبکه را عادی می سازند .
3- نگهداری و تعمیر شبکه : نگهـداری و تعمیـرات شبکـه معمولاً به دو صورت برنامه ریزی می شود و اتفاقاتی انجام میپذیرد .
- تعمیرات برنامه ریزی شده : معمولاً کلیه مشکلات شبکه بعد از فصل تابستان در فرمهای مربوطه جمع آوری و نسبت به تعمیرات لازم اقدام می گردد .
- تعمیرات اتفاقاتی : معمولاً بر اثر باد و طوفان و یا بارندگی سیمهای شبکه پاره و یا پایه های برق شکسته می شوند که بلافاصله گروههای تعمیرات و اتفاقات نسبت به رفع عیب اقدام می نمایند .
4- روشنایی معابر : یکی از مهمترین خدمات شرکتهای برق روشنایی سطح خیابانها و بلوارهای شهر می باشد که علاوه بر ایجاد امنیت برای شهروندان زیبایی خاصی به شهر می دهد . گروههای اتفاقات هر شب معابر سطح شهر را بررسی و در صورت خاموش بودن قسمتی از معابر اقدام به اصلاحات لازم می نمایند و در صورتیکه تعدادی از لامپها سوخته باشند به اطاق رادیو گزارش و سپس توسط رئیس اداره بهره برداری اقدام لازم جهت تعویض لامپ صورت میگیرد .
5- خدمات پس از فروش : که شامل قرائت کنتور – توزیع صورتحساب و حذف بدهی مشترک از لیست بدهکاران می باشد .
6- واگذاری انشعاب : پس از مراجعه متقاضی به واحد خدمات مشترکین جهت انشعاب برق مدارک لازم از متقاضی اخذ می گردد سپس بازرس مشترکین به محل مراجعه و امکان واگذاری انشعاب برق را بررسی می نماید در صورت موجود بودن امکانات لازم عقد قرارداد و دریافت هزینه های لازم صورت می گیرد و انشعاب برق واگذار و سوابق در کامپیوتر نگهداری می گردد .
7- خدمات فنی : کلیه تغییرات شبکه اعم از توسعه و احداث و یا تعمیرات و نگهداری و یا ایجاد شبکه های روشنایی معابر و همچنین انتقال بار فیدرها بر روی فیدر دیگر در نقشه ها ثبت و این نقشه ها همیشه به روز نگهداری می شوند .
8- کنترل بار : به منظور استفاده بهینه از ظرفیت ترانسفورماتورهای ایستگاه و ترانسهای توزیع کنترل بار صورت می گیرد همچنین با توجه به شکایات مشترکین ناشی از ضعف ولتاژ دستور کار لازم جهت اضافه کردن ترانس در شبکه صادر می گردد .
9- نظارت : به منظور تطبیق کروکی و اجناس تحویلی به پیمانکار با اجرای کار همچنین انجام کار مطابق استانداردهای وزارت نیرو و در نهایت تحویل دائم شبکه نظارت مستمر توسط واحد مهندسی و شرکتهای نظارتی صورت می گیرد .
10- طراحی و توسعه : به منظور پاسخگویی به مشترکین جدید و واحدهای صنعتی جدیدالاحداث طراحی و تهیه کروکی توسط واحد مهندسی صورت گرفته و پس از تائید و اخذ اعتبارات لازم دستور کار اجرایی جهت انجام کار صادر و به پیمانکار ارجاع می گردد.