فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:66
فهرست مطالب:
عنوان صفحه
فصل اول:کلیات
1-مقدمه-------------------------------------------------- 9
1-1-شرح خدمات---------------------------------------- 10
2-1-هدف----------------------------------- 10
3-1-روش مطالعه------------------------------------- 11
4-1-موقعیت جغرافیایی حوزه زری------------------------ 11
فصل دوم:
2-جمعیت و خصوصیات جمعیتی در حوزه مطالعاتی -------------- 14
1-2-جمعیت و تحولات جمعیتی------------------------ 14
2-2-بررسی بعد خانوار----------------------------------- 14
3-2-پیش بینی جمعیت منطقه----------------------------- 14
4-2-ساخت سنی و جنسی جمعیت--------------------------- 16
5-2-جمعیت باسواد------------------------------------- 17
6-2-نیروی انسانی و اشتغال--------------------------- 19
7-2-حرکات جمعیت(مهاجرت) ---------------------------- 20
8-2-تراکم جمعیت------------------------------------- 20
9-2-امکانات رفاهی –بهداشتی-آموزشی-فرهنگی------------------ 21
10-2-نظام مالکیت و الگوهای بهره برداری از اراضی------------------- 21
11-2-الگوهای بهره برداری-------------------------------------- 21
12-2-واحد بهره برداری دهقانی----------------------------------- 22
1-12-2-بهره برداری سهم بری-------------------------------------- 22
13-2-ساختهای اجتماعی در حوزه----------------------------------- 23
14-2-بررسی تاثیرات ناشی از فعالیتهای انسانی در حوزه------------------- 23
15-2-زمینه ها و روشهای جلب مشارکت مردمی------------------------ 24
1-15-2-قرق کردن مراتع--------------------------------------- 25
2-15-2-احیای گیاهی----------------------------------------- 26
3-15-2-استفاده از روشهای صحیح زراعی----------------------------- 27
4-15-2-سایر روشهای پیشگیری از تخریب منابع------------------------- 27
فصل سوم:
3-سیمای کشاورزی---------------------------------------- 29
1-3-نحوه استفاده از اراضی-------------------------------------- 29
2-3-ترکیب کشت و عملکرد در واحد سطح محصولات مختلف کشاورزی------- 29
3-3-منابع آب و آبیاری و تاثیر آن در وضعیت خاک منطقه------------------- 31
1-3-3-منابع آب کشاورزی-------------------------------------- 31
2-3-3-مالکیت منابع آب------------------------------------- 31
4-3-روشهای آبیاری مرسوم در حوزه------------------ ------------- 31
5-3-روشهای مناسب آبیاری--------------------------------------- 32
1-5-3-عوامل موثر در انتخاب روش آبیاری--------------------------- 32
2-5-3-پیشنهاد روشهای مناسب آبیاری برای منطقه مورد مطالعه---------------- 34
6-3-تولیدات کشاورزی---------------------------------------- 35
1-6-3-تولیدات اصلی----------------------------------------------- 35
2-6-3-تولیدات فرعی-------------------------------------------- 37
7-3-بررسی وضعیت اشتغال در بخش کشاورزی------------------ 38
فصل چهارم:
4-دامداری-------------------------------------------- 38
1-4-نظام روشهای دامداری----------------------------------- 38
2-4-بررسی آمار دام در منطقه مطالعاتی--------------------------- 39
3-4-بررسی ترکیب گله-------------------------------------- 40
4-4-بررسی تولیدات بخش دامداری------------------------------ 41
1-4-4-بررسی تولیدات بخش پرورش گاو،گوسفند و بره-------------- 41
1-2-4-4-بررسی تولید گوشت سفید------------------------------ 43
2-2-4-4-میزان تولید تخم مرغ---------------------------------- 44
3-4-4-بررسی تولید کود حیوانی بخش های مختلف دامداری------------- 44
4-4-4-کل تولیدات بخش دامداری-------------------------------- 45
5-4-زمانبندی مدت استفاده انواع دام از منابع مختلف تامین علوفه------------- 46
فصل پنجم:
5-اقتصاد کشاورزی-------------------------------------- 46
1-5-بخش کشاورزی------------------------------------------ 46
2-5-بررسی عملکرد در هکتار و تولید محصولات کشاورزی------------------ 47
3-5-هزینه ها------------------------------------------------ 50
4-5-درآمد ناخالص تولید---------------------------------------- 50
5-5-ارزش افزوده--------------------------------------------- 50
6-5-بازدهی نیروی کار--------------------------------------- 51
7-5-اقتصاد بخش دامداری------------------------------------ 52
1-7-5-هزینه های زیر بخش دامداری حوزه مطالعاتی ---------------- 52
2-7-5-درآمد ناخالص فعالیتهای دامداری حوزه مطالعاتی---------------- 52
3-7-5-درآمد خالص از دامداری در حوزه مطالعاتی ------------------------ 53
4-7-5-ارزش افزوده ------------------------------------------ 53
5-7-5-بررسی شاخص های اقتصاد دامی در سطح خانوار و سرانه--------------- 54
8-5-اقتصاد تولید بخش کشاورزی(کشاورزی و دامداری) ----------------- 55
مشکلات و محدودیتها------------------------------------ 58
فهرست جدول
جدول(1-1):مساحت و محیط و مرکز ثقل هر واحد---------------------- 12
جدول (1-2):آمار جمعیت و خانوار روستاهای محدود مورد مطالعه در روده های مختلف آماری---14
جدول(2-2):پیش بینی جمعیت و خانوار روستاهای حوزه زری با توجه به نرخ رشد دوره 10 ساله--------15
جدول(3-2):ترکیب سنی جمعیت محدوده مطالعاتی به تفکیک جنس و نسبت جنس -----------16
جدول(4-2): وضعیت سواد گروههای عمده سنی حوزه مورد مطالعه به تفکیک جنس -----------18
جدول(5-2):وضعیت فعالیت محدود به تفکیک جنس ---------------- 19
جدول(1-3):نحوه استفاده از اراضی کشاورزی در سطح حوزه زری----- 30
جدول(2-3):سطح زیر کشت محصولات مختلف کشاورزی و باغی حوزه---------- 36
جدول(1-4):تعداد دام ضریب واحد دامی و تعداد کل واحد دامی موجود در حوزه آبخیز-- 39
جدول(2-4):ترکیب گله حوزه مطالعاتی به تفکیک انواع دام-------------- 41
جدول(3-4):میزان کل تولید گوشت بخش دامداری حوزه مطالعاتی--------------- 42
جدول(4-4):میزان تولید شیر بخش دامداری کل حوزه مطالعاتی---------- 43
جدول(5-4):میزان تولید کود حیوانی به تفکیک بخشهای دامداری حوزه زری خوی--- 45
جدول(6-4):میزان کل تولیدات بخشهای مختلف دامداری به تفکیک انواع تولید------ 46
جدول(1-5):مقدار مصرف و هزینه نهادهای مصرفی به تفکیک محصولات در حوزه--- 48
جدول(2-5):محاسبه شاخصهای اقتصادی بخش کشاورزی در واحد سطح به تفکیک محصولات در حوزه آبخیز 49
جدول(3-5):شاخصهای اقتصادی بخش کشاورزی حوزه آبخیز به تفکیک محصولات---------- 51
جدول(4-5):محاسبه شاخصهای اقتصادی دامی در سطح خانوار و سرانه------- 54
جدول(5-5):شاخص های اقتصادی بخش های کشاورزی و دامداری به تفکیک واحد کاری--------56
جدول(6-5):قیمت واحد تولیدات بخش دامداری در منطقه مطالعاتی------------ 57
مقدمه:
توسعه اقتصادی اجتماعی و نیل به خودکفایی از چنان اهمیتی برخوردار است که ضرورتاً باید بخشهای کشاورزی و دامداری را محور توسعه تلقی نمود از طرف دیگر مطالعه فعالیتهای تولیدی،بدون توجه به مطالعات جمعیت و نیروی انسانی به عنوان عوامل تولید مفهوم ندارد .
اهم شاخص هایی که مطالعات اقتصادی – اجتماعی(کشاورزی، دامداری ، اقتصاد و جمعیت) را ضروری می سازد شامل موارد ذیل می باشند:
-تامین مواد غدایی برای جمعیت بیش از 60میلیونی کشور
-تغییر ساختار اقتصاد مصرفی اقتصاد تولیدی
-تغییر جهت منطقی مهاجرت، از شهرها به روستاها برای تولید
-حفظ و بهره برداری بهینه از منابع آب و خاک و سایر منابع طبیعی
-افزایش عمر و بهره وری مناسب از تاسیسات و ذخایر آب و بالاخره در راس همه این ضرورتها، تامین استقلال اقتصادی کشور در زمینه تولید مواد غذایی است زیرا منابع اصلی تامین معیشت قریب به 50درصد جمعیت کشور از بخش کشاورزی است و معیشت درصد قابل توجهی از 50درصد مابقی نیز از ماحصل تلاش و فعالیت این بخش تامین می شود مطالعات آبخیزداری و کنترل سیل حوزه آبخیز ، بدون مطالعه ساکنین حوزه ،( انسان و دام)و طریق معیشت انسانها ممکن نیست کلیه برنامه ریزیهای حوزه آبخیز با توجه به برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی دولت و با اهداف حفظ منابع طبیعی ، بهره برداری مناسب از این منابع و کنترل سیلاب صورت میگیرد.
فصل اول کلیات:
1-1-شرح خدمات
بررسی جمعیت و ساختار اجتماعی و اقتصادی حوزه آبخیز شامل بخشهای مختلف بررسی بخش کشاورزی از جمله وضعیت اشتغال ، میزان تولیدات تهیه نقشه کاربری
-بررسی بخش مرتعی و امکانات موجود
-بررسی بخش صنعتی و میزان اشتغال و تولید در این بخش
-بررسی تاثیرات ناشی از فعالیتهای انسانی در حوزه آبخیز
-بررسی ترویج و مشارکت مردمی
بررسی بخش دام – تعداد – میزان تولید هز انواع فرآورده های دامی و بررسی اقتصادی تولیدات دامی و از جمله بندهای شرح خدمات می باشد که در قالب مطالعات اقتصادی و اجتماعی طرح آبخیزداری حوزه زری خوی باید مطالعه گردد.
2-1-هدف:
هدف از مطالعات حوزه آبخیز زری خوی شامل کنترل سیل و رسوب حفظ منابع آب و خاک کنترل فرسایش بادی و آبی و حفظ پوشش نباتی و تقویت آن، حفظ وضع موجود اراضی کشاورزی و در صورت امکان ارائه راه کار مناسب جهت اضافه نمودن سطح زیر کشت و نهایتاً حفظ و تامین آب کشاورزی می باشد.