فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:19
فهرست مطالب:
عنوان صفحه
مقدمه 1
1-کنترل واتوماسیون 2
2-مشخصات سیستمهای کنترل 2
-ورودیها 3
-خروجیها 4
-پردازش 4
3-انواع فرایند های صنعتی 5
-تولید پیوسته 5
- " انبوه 6
- " اقلام مجزا 6
4-استراتژی کنترل 6
- حلقه باز 6
- " پیشرو 7
- " بسته 8
5-انواع کنترلرها 9
5-1-کنترلرهای نا پیوسته 10
5-2-کنترلرهای پیوسته 12
- کنترلر تناسبی 12
- کنترلر انتگرالی 12
- " تناسبی – انتگرالی 13
- " " -- مشتقی 14
14 PID -کنترلر 6-سیر تکاملی کنترلها 17
منابع
مقدمه
در هر صنعتی اتوماسیون سبب بهبود تولید می گردد که این بهبود هم در کمیت ومیزان تولید موثر است و هم در کیفیت محصولات.هدف از اتوماسیون این است که بخشی از وظایف انسان در صنعت به تجهیزات خودکار واگذار گردد.بسیاری از کارخانه ها کارگران خود را برای کنترل تجهیزات می گمارند و کارهای اصلی را به عهده ماشین می گذارند.
1-کنترل و اتوماسیون
در هر صنعتی اتوماسیون سبب بهبود تولید می گردد که این بهبود هم در کمیت ومیزان تولید موثر است و هم در کیفیت محصولات.هدف از اتوماسیون این است که بخشی از وظایف انسان در صنعت به تجهیزات خودکار واگذار گردد.بسیاری از کارخانه ها کارگران خود را برای کنترل تجهیزات می گمارند و کارهای اصلی را به عهده ماشین می گذارند. کارگران برای اینکه کنترل ماشینها را به نحو مناسب انجام دهند لازم است که شناخت کافی از فرایند کارخانه و ورودیهای لازم برای عملکرد صحیح ماشینها داشته باشند.یک سیستم کنترل باید قادر باشد فرایند را با دخالت اندک یا حتی بدون دخالت اپراتورها کنترل نماید.در یک سیستم اتوماتیک عملیات شروع،تنظیم و توقف فرایندبا توجه به متغیر های موجود توسط کنترل کننده سیستم انجام می گیرد.
2-مشخصات سیستمهای کنترل
هر سیستم کنترل دارای سه بخش است:ورودی ،پردازش و خروجی . بخش ورودی وضعیت فرایندو ورودیهای کنترلی اپراتور را تعیین کرده ومی خواند بخش پردازش با توجه به ورودیها، پاسخهاو خروجیهای لازم را می سازدو بخش خروجی فرمانهای تولید شده را به فرایند اعمال می کند.در کارخانه غیر اتوماتیک بخش پردازش رااپراتورها انجام می دهند.
اپراتور با مشاهده وضعیت فرایند، به طور دستی فرامین لازم را به فرایند اعمال می کند.