یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

تحقیق اندازه گیری بهره وری

اختصاصی از یارا فایل تحقیق اندازه گیری بهره وری دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

تحقیق اندازه گیری بهره وری


تحقیق اندازه گیری بهره وری

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:15

فهرست مطالب:

مقدمه :
سیستمهای ارزیابی عملکرد :
کیفیت زندگی شغلی
خلاقیت و نوآوری
اندازه گیری بهره وری :
فصل دوم : معادله بهره وری
دوازده اصطلاح در معادله بهره وری :
روابط بین الگوریتم ها و اصطلاحات به کار رفته در معادله بهره وری :

 

 

مقدمه :
بهره وری یک مفهوم و اصطلاح کلی است و شامل استفاده بهتر و مفیدتر از منابع و استعدادهای یک سیستم است .این مفهوم و اصطلاح را می توان در عناوین بسیاری از کتابها و مقالات یافت . بسیاری از رشته های علمی به تعریف بهره وری و روشهای ارتقای آن می پردازند . اقتصاد دانان ، سیاستمداران ، مهندسان صنایع ، مهندسان ساختمان ، آماردانها ، نیروهای کنترل کیفیت ، مشاوران ، شوراهای کارگری ، انجمنهای بازرگانی ، متخصصان تغذیه ، مدیران سطوح مختلف سازمانها با اندازه های گوناگون و بسیاری دیگر ، توجه فزاینده ای به مفهوم بهره وری دارند .
در دهه های اخیر در تعریف بهره وری ، اهمیتی ویژه به نیروی انسانی ، خلاقیت و نو آوری و تجزیه و تحلیل کارشناسی داده شده و هرلحظه تفکر و تلاش برای شناسایی مشکلات ، مسایل ، راهها ، طرحها و برنامه های جدید به منظور استفاده بهتر و مفیدتر از منابع ، بعنوان بهره وری تعریف شده است . البته استفاده از منابع در راستای نیل به اهداف معین تعریف می گردد .
بهره وری چیست ؟ چرا به این اصطلاح که در دهه های 1950 و 1960 حتی نام آن به گوش نمی رسید ، این قدر توجه می شود ؟ هدف این فصل ارائه چند دیدگاه مهم در مورد بهره وری و لزوم اندازه گیری آن و همچنین ارائه نگرش خاص این کتاب به مفهوم اندازه گیری بهره وری است .
 به زبان ساده ، بهره وری ، رابطه بین ستاده های یک سیستم و نهاده های فراهم شده برای تولید این ستاده ها است . نهاده به شکل کلی ، نیروی کار ( منابع انسانی ) سرمایه ، ( داراییهای سرمایه ای ، فیزیکی و مالی ) ، انرژی و مواد اولیه ای است که وارد سیستم گشته ، به ستاده ( کالاها و خدمات ) تبدیل می گردد . البته این تعریف ، صرفا تعریف فنی ، واژه ای و قابل اندازه گیری است .همان طور که در بالا ذکر گردید ، بهره وری دارای تعریف مفهومی ، کیفی و بسیار گسترده تر است .از لحاظ کمی ، بهره وری رابطه مقادیر تولیدی توسط یک سیستم معین در یک دوره زمانی مشخص با مقدار منابع صرف شده برای تولید این ستاده ها در طی همان دوره زمانی است .
صرف نظر از انواع دیدگاهها ( اقتصادی ، سیاسی ، فیزیولوژیکی ، مهندسی ، مدیریتی و ... ) تعریف اساسی بهره وری همواره یکسان است آنچه که بر اساس نوع دیدگاه تغییر می کند ، حدود ، اندازه ، نوع و د امنه سیستم مورد مطالعه است .
رابطه و فرمول کلی بهره وری نیز صرف نظر از سیستمهای مورد مطالعه دارای تنوع زیادی نیست اما روشهای محاسبه متغیرها و پارامترهای مورد نیاز این فرمول متنوع است . سیاستمداران یا اقتصاددانان علاقهمند به اندازه گیری بهره وری یک کشور باید از همان رابطه نهاده و ستاده ای استفاده کند که یک مدیر کارخانه از آن برای اندازه گیری بهره وری در کارخانه خود استفاده می کند .
تاثیر پیامدهای رشد پایین بهره وری را تمامی ما به شکل تورم ، کاهش توان رقابت در بازار های بین المللی یا جهانی ، کاهش استانداردهای زندگی ، بیکاری و غیر اینها احساس کرده ایم .
رابطه علی بین بسیاری از متغیرها و عوامل موثر بر بهره وری ، بسیار پیچیده است ، اما به آسانی می توانیم بگوییم که بهره وری ، تنها منبع واقعی رشد و پیشرفت اقتصادی است . یک کشور حتی برای حفظ استانداردهای زندگی خود در یک بازار رقابتی جهانی باید سطوح رقابتی بهره وری خود در صنایع اصلی را حفظ کند .برای حفظ این سطوح رقابتی عملکرد ، صنایع و سازمانهای یک کشور باید اثر بخش و کارا باشند ، کیفیت بالایی را حفظ کنند ، در زمینه محصول و فرایند خلاق و نو آور باشند ، کیفیت زندگی کاری را تضمین کنند و سطوح رقابتی بهره وری و سطوح قابل قبولی از سود آوری را حفظ کنند .
مهندسان ، پزشکان ، اقتصاددانان ، سیاستمداران ، جامعه شناسان و دانشمندان رفتار سازمانی مدیران ، دیدگاههای مختلفی در باره مفهوم بهره وری دارند . این دیدگاهها ناشی از تحصیلات ، آموزشها و تجربیات آنهاست و در گفت و گوها ، کتابها ، مقالات ، مصاحبه و رفتارهای آنان مطرح می گردد . هیچ یک از این دیدگاهها ، نادرست نیست اما در بسیاری از آنها ، عملکرد و بهره وری با یکدیگر استفاده می شوند اغلب کتابها ، مقالات ، مصاحبه ها و بحثها که مدعی ارائه مطالبی در باره بهره وری هستند ، در ولقع به مسئله کلی تر عملکرد پرداخته اند .مشکل این است که عملکرد اصطلاحی کلی و برایندی از زوایا و معیارهای گوناگون است ، در حالی که بهره وری ، یکی از معیارهای عملکرد است . برخی از زوایای عملکرد عبارتند از : تحقیقات ، فروش و بازاریابی ، سرمایه گذاری ، آموزش ، برنامه ریزی و طراحی ، پرورش منابع انسانی . برخی از معیارهای عملکردی نیز عبارتند از : بهره وری ، سودآوری ، کیفیت محصول ، اثربخشی و غیر اینها .

سیستمهای ارزیابی عملکرد :
به طور کلی ، دست کم هفت معیار مجزا برای ارزیابی عملکرد یک سازمان وجود دارد هرچند که لزوما متمایز از یکدیگر نیستند . این معیار ها عبارتند از :
1-    اثر بخشی
2-    کارایی
3-    کیفیت
4-    سود و سودآوری
5-    بهره و بهره وری
6-    کیفیت زندگی شغلی
7-    خلاقیت و نوآوری
توجه داشته باشید که بهره وری فقط یکی از معیارهای ارزیابی عملکرد در سیستم است و لزوما مهمترین آنها نیست اکنون اجازه دهید هریک از این معیارها را بطور مفصل تر بررسی کنیم .

اثربخشی – میزان موفقیت سیستم در حصول به اهداف و انجام وظایف تعیین شده است . اثر بخشی میزان تکمیل شدن کارهای صحیح را نشان میدهد . در تعریفی دیگر اثر بخشی عبارت است از انتخاب کارهای صحیح ، مفید و مرتبط . برای ارزیابی میزان اثربخشی ، حد اقل چهار ملاک مورد نیاز است :
1- برای امیدواری به اثر بخشی یک کار این کار باید براساس عقل ، منطق ، تجزیه و تحلیل های            کارشناسی تعریف و طراحی شده باشند .
2- کیفیت : آیا کارهای صحیح را بر طبق مشخصات از پیش تعیین شده انجام داده ایم ؟
3- کمیت : (به مقدار بودن ) : آیا کارهای صحیح به انجام رسیده اند ؟
4- به موقع بودن : آیا کارهای صحیح به موقع انجام گرفته است ؟
فرایند برنامه ریزی ارتباط تنگاتنگی با اثر بخشی دارد . ما در مورد کاری که انجام خواهد گرفت ، زمام انجام آن و معمولا انواع معیارهای کیفی مربوط تصمیم گیری می کنیم . این امر ، در سطح افراد و نیز در سطح سازمان صادق است .


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.