فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:71
فهرست مطالب:
سیستمهای اطلاعاتی مالی
اهداف یادگیری
مقدمه
مدل سیستم اطلاعات مالی
نرم افزارهای مالی از پیش نوشته شده
سیستم اطلاعات حسابداری
اهمیت دادههای حسابداری
زیرسیستمهای حسابرسی داخلی
اهمیت عینیت
انواع فعالیت حسابرسی
حسابرسی مالی
حسابرسی عملیاتی
حسابرسی همزمان
طرح سیستمهای کنترل داخلی
حسابرس داخلی به عنوان عضوی از تیم CBIS
دانش و مهارتهای مورد نیاز حسابرسان
گرایش مدیریت در جهت حسابرسی :
زیرسیستم اطلاعات مالی
اطلاعات سهامداران
اطلاعات جامعه مالی
تاثیر محیطی بر جریان نقدی
نمونهای از سرویس بانک دادههای مالی
زیر سیستم پیش بینی کننده
تمام پیش بینیها شامل توضیحات نیمه گرفته شده میباشند:
هیچ تکنیک پیش بینی - کامل نیست:
پیش بینی کوتاه مدت و بلند مدت
تمام پیش بینیها، پروژههای قدیمی هستند:
متدهای پیش بینی
متدهای غیر کمی
توافق گروه :
متد Dephi :
متدهای کمی :
مثال مربوط به پیش بینی
نشان داده پیش بینی در پرسپکتیو
زیرسیستم مدیریت بودجه ها
نشان دادن مدیریت بودجه در پرسپکتیو
زیر سیستم کنترل
فرآیند بودجه بندی
روش بالا به پائین
روش پائین به بالا
روش مشارکتی
گزارش های بودجه
نسبت های عملکرد
ذکر (نشان دادن ) زیر سیستم در پرسپکتیو
مدیران چطور سیستم اطلاعات مالی را به کار میبرند؟
خلاصه مطالب
فصل 36
سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی :
مقدمه :
عملکرد منابع انسانی
فعالیتهای مقدماتی HR
انتخاب و استخدام :
خاتمه خدمت و بخش حقوق و مزایا
سیستم اطلاعات منابع انسانی (HRIS)
بررسی HRSP در سالهای 1990 و 1991 :
مکان HRIS در شرکت
تکامل HRIS
مدل سیستم اطلاعات منابع انسانی
سیستم اطلاعات حسابداری (AIS)
زیرسیستم تحقیقی منابع انسانی
مطالعات پشت سر هم و متوالی
تحلیل ها و ارزیابیهای شغلی
مطالعات مربوط به شکایت ها
زیر سیستم اطلاعات منابع انسانی
اطلاعات دولتی
اطلاعات تولید کننده
اطلاعات جامعه جهانی
اطلاعات جامعه مالی
اطلاعات رقیب
محتوای بانک داده ها
داده های کارمندان
دادههای غیر کارمندی
مکان بانک داده های HRIS
ورودی دادهها
خروجی HRIS
اشکال اساسی خروجی
نرم افزار HRIS
زیرسیستم های خروجی
زیرسیستم برنامه ریزی نیروی کار
زیرسیستم انتخاب
زیرسیستم مدیریت نیروی کار
زیرسیستم حقوق و مزایا
زیرسیستم مزایا (سودها )
زیرسیستم گزارش گیری محیطی
تلفیق تقاضاها
وضعیت اخیر HRIS
خلاصه مطالب
سیستمهای اطلاعاتی مالی
اهداف یادگیری
پس ازمطالعه این فصل، شما باید بتوانید:
مقدمه
سیستم های اطلاعات مالی مکانیزه شده،به مدت یک قرن یا بیشتر استفاده شده اند. ماشین های کارت پانچ که تنها گزینه واقعی برای شرکتهای بزرگ قبل از این که کامپیوتر به وجود آید بودند بیشتر برای کارکردهای مالی استفاده میشدند. همین وضعیت برای ماشینهای دفترداری با حرکت واقعی نیز وجود داشت.
کاربرد این ماشینها، فقط محدود به پردازش دادههای حسابداری بود و توجه کمی به اطلاعات مورد نیاز برای مدیران پرداخته میشد – حتی این شامل مدیران مالی هم میشد. وقتی که کامپیوترها وارد صحنه شدند آنها به همین طریق به کار برده شدند. این تا اواسط دهه 1960 نبود که سیستم های اطلاعات مالی، جهت استفاده از هر چیزی به جز امور اساسی حسابداری به کار برده میشدند.
ما تشخیص داده ایم که کارکرد مالی به جریان نقدینگی (پول) در شرکت میباشد.
اولا لازم است ه پول کافی را برای حمایت از تولید – بازاریابی و فعالیتهای دیگر به دست آوریم . سپس لازم است که این بودجهها را برای اطمینان از این که به روشهای بسیار مؤثر به کار برده میشوند- کنترل و نظارت کنیم.
تمام مدیران شرکت ها،مسئولیت های مالی دارند. دست کم به آنها بودجه عملیاتی داده میشوند و از آنها انتظار دارند که هزینه ها را در محدودیتهای ایجاد شده حفظ کنند. اطلاعاتی که جریان های نقدی را توصیف میکنند – درهر دو حالت بودجه بندی شده و واقعی – به مدیران این امکان را میدهند که از عهده مسئولیت های مالیاشان برآیند.
مدیران در بسیاری از بخشهای محیط شرکتی، همچنین به موضوعات مالی شرکت گرایش دارند. سهامداران شرکت – اعضای کمیته مالی – دولت و تولید کنندگان نیاز به اطلاعات دارند تا وضعیت مالی شرکت را شرح دهند. همچنین بیشتر اطلاعات مالی، دستورالعملهایی برای گروه ها و سازمانهایی میباشد که هرگز مستقیما مربوط به شرکت نمیباشند – مثل تحلیل گران اوراق بهادار – آموزش دهندگان – اقتصاددانان و سرمایه گذاریان بالقوه. سیستم اطلاعات مالی ، نیازهای هر دو مدیران و اجزای درون محیط شرکتی را به منظور اطلاعاتی که وضعیت مالی شرکت را شرح میدهند – برآورده میکنند.
مدل سیستم اطلاعات مالی
ما عبارت سیستم اطلاعات مالی را جهت توضیح زیر سیستم CBIS به کار میبریم که اطلاعاتی را برای افراد و گروههای داخل و خارج شرکت – که مربوط به موضوعات مالی شرکت میباشند فراهم میکند. اطلاعات به شکل گزارشهای دورهای – گزارشهای خاص – نتایج مدل سازی های ریاضی – ارتباطات الکترونیکی و توصیههایی برای سیستمهای کارشناسی ارائه میشوند.
مدل سیستم اطلاعات مالی ، در شکل 3511 نشان داده شده است. همچون دیگر سیستمهای اطلاعات کاربردی، سیستم اطلاعات مالی شامل زیر سیستمهای ورودی و خروجی میباشد. دو تا از این زیر سیستمهای ورودی – یعنی سیستم اطلاعات حسابداری و زیر سیستمی که به جمع آوری اطلاعات اختصاص داده شده – نیز در دیگر سیستمهای کاربردی یافت میشوند. سوم: حسابداری داخلی – که متشکل از حسابرسان داخلی شرکت میباشد که سیستم های ادراکی شرکت را تحلیل میکنند – اطمینان میدهند که داده های مالی به روش مناسبی پردازش میشوند.
3 زیر سیستم خارجی ، تاثیر را بر روی جریان نقدی شرکت اعمال میکند. زیر سیستم پیش بینی کننده – فعالیت طولانی مدت شرکت را در محیط اقتصادی برنامه ریزی میکند. زیر سیستم مدیریت بودجهها، جریان نقدی 1 (در صورتی که روی دهد) نظارت میکند و در جستجوی تعادل و مثبت بودن میباشد. در زیر سیستم کنترل، مدیران میتوانند کاربرد مؤثر منابع تمام انواعی را به دست آورند که در دسترس آنان میباشند.
همچون دیگر سیستمهای اطلاعاتی مالی ، زیر سیستمهای خروجی شامل انواع مختلف نرم افزاری میباشد که محتواهای بانک دادهها را در اطلاعات تغییر میدهند.
شکل 1-35 مدلی از سیستم اطلاعات مالی
1-داده های …. اطلاعات
2-زیرسیستم های ورودی
3-زیر سیستم های خروجی
4-زیر سیستم اطلاعات حسابداری
5-زیرسیستم پیش بینی کننده
6-منابع داخلی
7-منابع محیطی
8-زیرسیستم حسابرسی داخلی
9-زیر سیستم اطلاعات مالی
10-بانک داده
11-زیرسیستم مدیریت بودجه ها
12-زیر سیستم کنترل
13-کاربر
نرم افزارهای مالی از پیش نوشته شده
نرم افزار کابردی از پیش نوشته شده، برای بخشهای مالی – نسبت به هر بخش دیگر – به کار رفته است. در اکثر موارد، بسته های (نرم افزاری) پردازش اطلاعات – مثل فهرست حقوق بگیران – فهرست موجودیها – و حسابهای قابل دریافت وجود دارند مدیران مالی و تحلیل گران نیز استفاده خوبی از برگه گسترههای الکترونیکی میکنند و اینها،نمونه هایی از بسته های نرم افزاری بهره وری شخصی میباشند. ردیفهای برگه گسترهها برای نشان دادن دادههای مالی مثل فروشها و هزینه فروش کالاها – عالی میباشند و ستونها می توانند دورههای زمانی مثل ماهها – فصلها یا سالها را نشان دهند.
این سیستم های نرم افزاری از پیش نوشته شده،شرکت کوچک را قادر میسازند به کنترل مالی خوبی – بدون سرمایه گذاری در سرویسهای اطلاعاتی بزرگ – دست یابند. این سیستمها – همچنین از کاربرد وسیعی در شرکتهای بزرگ برخوردارند – جایی که دوستی با کاربر محرک اصلی ارزیابی کاربر نهایی است.
حال که وضعیت سیستم اطلاعات مالی را شرح دادیم، هر کدام از زیرسیستم های آن را توضیح میدهیم.
سیستم اطلاعات حسابداری
پیش از این سیستم اطلاعات حسابداری را بحث کردیم و متعاقبا توانایی آن را جهت ارائه ورودی – در سیستمهای اطلاعات اجرایی – بازاریابی و ساخت و تولید تشخیص دادیم. در این فصل، مشاهده میکنیم که این سیستم اطلاعاتی نقش مهمی را در سیستم اطلاعات مالی بازی میکند.
اهمیت دادههای حسابداری
دادههای حسابداری،رکورد هر چیزی با اهمیت مالی (یا پولی ) – را که در شرکت روی میدهد ارائه میکنند. یک رکورد شامل هر تعامل میباشد و توضیح میدهد که چه اتفاقی روی داده است - چه موقع روی داده است – چه کسی شرکت کرده – و (در بسیاری موارد) مستلزم چه مقدار پول میباشد. این دادههای اطلاعاتی میتوانند به روشهای مختلفی تحلیل شوند تا بخش نیازهای اطلاعات مدیریت را برآورده سازند.
ما مشاهده کردهایم که چطور مدیر بازاریابی میتواند گزارش تحلیل فروشها را دریافت کند (شکل 4-28) که این نشان میدهد چطور محصولات به خوبی به فروش میرسند. ما همچنین مشاهده کردهایم که چطور مدیر ساخت و تولید میتواند گزارش تعمیر و نگهداری را دریافت کند (15-34) که این هزینههای اجرای ماشینهای مختلف تعمیر و نگهدرای را دریافت کند. (شکل 15-34)که این هزینههای اجرای ماشینهای مختلف تولید را نشان میدهد. همچنین یک مدیر مالی مثل مدیر اعتباری میتواند گزارش حسابهای دورهای قابل دریافت را دریافت کند که این مقادیر قابل دریافت را براساس این که آنها چه مدت بدهی داشتهاند – طبقه بندی میکند. ما این گزارش را در شکل 5-28 نشان دادهایم - زمانی که مدیریت را با استثناء شرح دادیم.
AIS : تنها جزء رودی است که در تمام سیستمهای اطلاعات مالی وجود دارد. حتی به طوری بنیادیتر، AIS پایه و اساسی است که در آن تمام زیرسیستمهای CBIS اطلاعات گرا ساخته میشوند. اگر شرکت AIS خوبی نداشته باشد نمیتوان انتظار داشت که MIS خوب – DSS های خوب و سیستمهای متخصص خوب داشته باشد.
زیرسیستمهای حسابرسی داخلی
شرکتهای تمام سایزها، متکی به حسابرسان خارجی میباشند که تا رکوردهای حسابداری را جهت تایید صحت و درستی اشان – حسابرسی کنند. حسابرسان خارجی برای چنین شرکتهای حسابداری – مثل آرتور آندرسون و پراییس واترهوس – کار میکنند. گزارشهای سالیانه سهامدار شامل گزارش مخصوص سهامداری میباشد که چنین حسابرسیایی را انجام داده است.
شرکتهای بزرگتر، کارمندان حسابرسان داخلی مخصوص خودشان را دارند یعنی کسانی که تحلیلهای مشابه همچون حسابرسان خارجی انجام میدهند ولی دامنه مسئولیتهایشان وسیعتر میباشد. ما حسابرسی داخلی را به عنوان زیر سیستم ورودی از سیستم اطلاعات مالی در نظر میگیریم – به دلیل توانایی آن جهت ارزیابی مستقل و تاثیر عملیاتهای شرکت از نقطه نظر مالی.
شکل 2/35 روش معمول وضعیت حسابرسی داخلی را در شرکت نشان میدهد. انجمن مدیران شامل کمیته حسابرسی است که مسئولیت های بخش حسابرسی داخلی را مشخص میکنند و بسیاری از گزارشهای حسابرسی را دریافت میکند. مدیر حسابرسی داخلی، بخش حسابرسی داخلی را نظارت میکند و معمولا آن را به CEO یا CFO گزارش میکند. CFO یا کارمند مالی ارشد – شخصی است که کارکرد مالی را نظارت میکند و معمولا عنوان معاون رئیس مالی را دارد. این وضعیت سطح بالای حسابرسی داخلی در سازمان، اطمینان میدهد که به عنوان یک فعالیت مهم تشخیص داده شد، و مستلزم همکاری مدیران در تمام سطوح میباشد.
شکل2/35 وضعیت حسابرسی داخلی در سازمان
1-انجمن مدیران / کمیته حسابرسی
2-کارمند اجرایی ارشد یا کارمند مالی ارشد
3-مدیر حسابرسی داخلی
4-بخش حسابرسی داخلی