یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

مقاله شرکت هرمی

اختصاصی از یارا فایل مقاله شرکت هرمی دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

مقاله شرکت هرمی


مقاله شرکت هرمی

 

 

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:32

فهرست مطالب:
مقدمه
فصل اول: تاریخچه
مبحث اول: تاریخچه پیدایش شرکتهای هرمی
        گفتار اول: شکل گیری اولین شرکت هرمی در امریکا
        گفتار دوم: شکل گیری شرکتهای هرمی در ایران
مبحث دوم: تاریخچه مبارزه با شرکتهای هرمی
فصل دوم : بازاریابی شبکه ای سالم
مبحث اول: مفهوم بازاریابی شبکه ای
مبحث دوم: معایب بازاریابی شبکه ای
فصل سوم: شرکتهای هرمی
    مبحث اول: مفهوم طرح های هرمی
    مبحث دوم: عناصر طرحهای هرمی
    مبحث سوم: ضابطه تشخیص شرکتهای بازاریابی شبکه ای از شرکتهای هرمی
مبحث چهارم: بررسی فقهی و حقوقی شرکتهای هرمی
    گفتار اول: از دیدگاه فقهی
    گفتار دوم: از دیدگاه حقوقی
    بند اول: قوانین ضد هرمی در حقوق خارجی
    بند دوم: قوانین ضد هرمی در حقوق داخلی
نتیجه گیری
فهرست منابع

 

 

 

مقدمه
پیچیده تر شدن روابط اجتماعی، تحول سریع نیازهای بشر و گسترش روابط داخلی و خارجی و توسعه بازرگانی، موضوعات تازه ای را فرا روی دانش حقوق قرار داده است. این موضوعات نو و مستحدث که روز به روز بیشتر می شود تاثیرات فراوانی بر روی روابط حقوقی اشخاص گذارده است. از این میان می توان به موضوعاتی مثل بازاریابی شبکه ای اشاره کرد. بازاریابی شبکه ای از مسائل نوظهور و متبلی به جوامع امروز است. این نهاد اقتصادی در صحنه بازارایابی به اشکال متفاوت رخ نموده و آثار خوب و بد فراوانی را از خود به جای می گذارد. واژه «بازاریابی شبکه ای» در دو مفهوم متفاوت استعمال می شود، که هم نوع سالم و قانونمند شده این شیوه که به بازاریابی شبکه ای صحیح معروف است و هم نوع سالم و غرب آن را که طرحهای هرمی (Pyramid schemes) نامیده می شود، در بر می گیرد. و مسلماً این تفاوت منجر به اختلاف احکام و آثار حقوقی قراردادهای منعقده در بدنه سیستم های مذکور می گردد. معضل اساسی در کشف احکام انواع متضاد بازاریابی ووضع قوانین متناسب با هر یک، شناسایی تفاوتهای ظریف این 2 نوع از بازاریابی است که خود موقوف به بررسی های علمی و کارشناسانه، توسط متخصصان این فن است.
از همان ابتدای ظهور بازاریابی شبکه ای و کشف قابلیت های بی شمار آن، عده کثیری از شرکت ها و افراد سودجو در سراسر دنیا از این شیوه بازاریابی، جهت منفعت طلبی شخصی استفاده کرده اند و بد ین وسیله آثار و لطمات غیر قابل جبرانی به حیات اقتصادی جوامع خود وارد نموده اند. چنان چه در برخی از کشورها، عدم برخورد مناسب با این پدیده ناسالم اقتصادی و کوتاهی نمودن مسئولان دولتی در کنترل و محدود کردن این گونه فعالیتها، منجر به حوادث ناگوار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برای مردم این جوامع گشته است. برای نمونه به وقایع و رویدادهایی که در فاصله سالهای 1995 تا 1998 در کشور آلبانی رخ داد، می توان اشاره کرد که تجربه بسیار ارزشمندی از رشد بی رویه طرح های هرمی می باشد که منجر به سقوط دولت، استعفای رئیس جمهور، انحلال مجلس و کشته شدن دو هزار نفر در جریان درگیری ها و ناامنی های ناشی از فروپاشی این طرح ها، شد.
بنابراین با عنایت به عمومیت یافتن روز افزون بازاریابی شبکه ای در سطح جهان و سوء استفاده از این مفهوم در قالب شرکتهای هرمی، شفاف سازی تعاریف بازاریابی شبکه ای و فروش مستقیم برای جلوگیری از ایجاد مفاهیم نادرست در میان عامه مردم و متخصصین، امری ضروری به نظر می رسد.
به همین جهت این نوشتار به منظور آشنایی با سابقه پیدایش شرکتهای هرمی ابتدا تاریخچه مختصری از شکل گیری این شرکتها و نیز سابقه مبارزه با آن ها را بیان می دارد. سپس برای فهم بهتر مفهوم بازاریابی شبکه ای سالم، که سوء استفاده از آن می تواند باعث تبدیل شدن به طرح هرمی شود، را توضیح می دهد و به مزایا و معایب آن اشاره می کند. سپس وارد بحث شرکتهای هرمی که موضوع اصلی این تحقیق  می باشد، می شود. در این قسمت ابتدا مفهوم شرکتهای هرمی تبیین می گردد و بعد ملاکهایی برای تشخیص این شرکتها از بازاریابی شبکه ای سالم ارائه می گردد و نهایتاً جایگاه این شرکتها و حکم آن در فقه و حقوق بررسی می شود.
 
فصل اول : تاریخچه
مبحث اول: تایخچه پیدایش شرکتهای هرمی
سیستم بازاریابی شبکه ای به عنوان یکی از شیوه های بازاریابی علمی به زعم برخی از اساتید این فن در ایران ظرف چندسال گذشته مطرح شده است، در حالی که در دنیا قریب هفتاد سال سابقه دارد  .
ولی در مورد بازاریابی شبکه ای ناسالم باید گفت که تاریخ ظهور اولین شرکتهای هرمی در دنیا بطور دقیق مشخص نیست. برخی معتقدند که اولین پدیده های بازاریابی هرمی در دنیا در سال 1910 میلادی در کشور روسیه تحت عنوان «بهمن» و در سال 1920 در کشور فرانسه بنام «گلوله برفی» رخ نموده است. اما چنانچه برخی دیگر از محققان گفته اند ظهور نخستین پدیده هرمی در دنیا قدمت بیشتری دارد. شرکتهایی مثل می سی سی پی بابل در سال 1719 و نیز سندیکای ویلیام فرانکلین میلر در سال 1899 در فرانسه در قالبی شبیه به طرح های بازاریابی هرمی کنونی فعالیت می کرده اند .
از آن جا که پیشینه تارخی شرکتهای هرمی از کشوری به کشور دیگر متفاوت است، ابتدا به ظهور اولین شرکت هرمی در امریکا اشاره می شود. زیرا این کشور دارای سابقه بیشتر و تجارب قابل توجه تری نسبت به سایر کشورها در شناسایی عملی این گونه سیستم ها و ارائه راهکارهای حقوقی توسط حقوقدانان این کشور در کنترل و ضابطه مند نمودن شرکتهای مذکور است و پس از آن به تاریخچه ظهور این شرکت ها در کشور ایران اشاره خواهد شد.
 
گفتار اول: شکل گیری اولین شرکت هرمی در امریکا
اولین بار در سال 1919 چارلز پونزی، پس از تاسیس یک شرکت مبادله اوراق بهادار به جامعه ایتالیایی- امریکایی جنوب بوستون تعهد کرد که در عرض 3 ماه، سود 50 درصدی به پولهایی که آنها در شرکت، سرمایه گذاری کرده اند، تعلق بگیرد و بدین منظور شروع به انتشارسفته های قابل پرداخت ظرف 90 روز پس از تاریخ صدور سفته، همراه با بهره 50 درصدی نمود و به این شکل طوفانی از سرمایه گذاری عنان گسیخته ای  را به حرکت در آورد که هر کسی از جمله سیاست مداران و مجریان قانون را نیز اغفال نمود. شرکت او هیچ محصولی برای عرضه و فروش نداشت. بلکه تنها سرمایة اعضای جدید را برای تصفیة بدهی های خود به اعضای قدیمی تر پرداخت می کرد. در زبان انگلیسی اصطلاحی وجود دارد که این موضوع را توضیح میدهد: «دزدی کردن از پیتر برای پرداخت کردن به پل » و بسیاری از بازرسان و مجریان قانون نیز طرح چارلز پونزی را، ((پیتر-پل))می نامند. سرانجام کلاهبرداری بیش از 15 میلیون دلاری پونزی، منجر به سالهای متمادی حبس و تبعید او در سال 1934 به ایتالیا گردید.
گفتار دوم: شکل گیری شرکتهای هرمی در ایران
در ایران شرکت های هرمی سابقه چندانی نداشته و فعالیت مشهود این شرکتها از سال 1379 آغاز گردیده. اولین طرح هرمی در ایران «شرکت پنتاگونا» است. طرحی که فرد پس از خریداری نمودن یک برگه شرکت در طرح و بعد از آن وصول برگه های ارسال شده توسط موسسه  می بایست آن ها را به دیگران بفروشد تا آن ها نیز همین عمل را تکرار کنند و طی عملیاتی، فرد، به سود قابل توجهی رهنمون شود .
علاوه بر شرکت پنتاگونا، شرکت گلدکوئیست هم وجود دارد که برای اولین بار در سال 1380 توسط دو بردار شیرازی به ایران وارد شد، اما چندان مورد استقبال قرار نگرفت. تا این که در سال 82 نمایندگی این شرکت به فردی بنام فرزاد در تهران سپرده شد و به این ترتیب با تاسیس نمایندگی هایی ، فعالیت عنکبوتی این شرکت در تهران و شهرهای بزرگ دیگر آغاز شد.  در زمان ریاست جمهوری جناب آقای خاتمی نامه ای توسط وزیر اطلاعات وقت، آقای علی یونسی به ایشان نوشته شد و در آن اشاره شده بود که شرکت گلدکوئیست در شهرهای اصفهان، شیراز، مشهد، بندرعباس و کرمان اقدام به کلاهبرداریهای وسیعی کرده و خاطر نشان کرد که این گونه اقدامات هیچگاه در کشورهای پیشرفته و نیمه پیشرفته که دارای کمترین سیستم های نظارتی بر نقل و انتقال وجوه هستند، اتفاق نمی افتد.
گسترش سریع شرکتهای هرمی خارجی دیگر نظیر گلدماین، مای سون، دایاموند، ای بی ال و ... در مدت کوتاهی در سراسر کشور و استقبال گسترده مردم از این طرحها موجب پیدایش شرکتهای فراوان داخلی مشابهی، به طمع کسب سودهای بادآورده، توسط افراد سودجو گردیده است که گاه با نام های مذهبی و در قالب امور خیریه، به غارت اندوخته های مردمی دست یازیده اند. تا آن جا که در بعضی از شهرها متجاوز از سی شرکت بازاریابی شبکه ای، تاسیس و مشغول بکار شده اند.

 


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.