فرمت فایل : word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات:24
فهرست مطالب:
چکیده
مقدمه
کاربرد مدل ریاضی کسری آرمانی در برنامه ریزی تولید
ارزیابی کارآیی واحدهای اجرایی گمرک ایران از طریق مدل ریاضی پوششی داده ها(DEA) نویسنده : پرستو معین الدینی – سیما هاشمی
روششناسی تحقیق
تحلیل پوششی دادهها
انواع جهتگیریهای مدلهای تحلیل پوششی دادهها
مدل انتخاب شده در این تحقیق
یافتههای تحقیق
راهکارهای پیشنهادی
پیشنهاد برای تحقیقات آتی
استفاده از شبکه های عصبی در کاهش هزینه و ارائه ی یک مدل ریاضی
مراحل تعمیر، تعویض، نگهداری در مرحله طراحی و تولید بالا بودن سطح کیفیت قطعات به موازات آموزش نیروی انسانی جهت تعمیر محصولات
مبانی شبکه های عصبی مصنوعی :
مدل ریاضی یک نرون:
کاربردهای شبکه های عصبی مصنوعی در مهندسی نفت:
نتیجه گیری
الف – پیشنهادات کاربردی
ب- پیشنهاد پژوهشی :
مراجع :
فهرست منابع
چکیده:
در علم تحقیق در عملیات برای اجرای تجربه علمی ابتدا از مدل سازی و عمدتاً از مدل های ریاضی استفاده می شود. بعد از ساختن مدل مناسب تصمیم گیرنده می توان به هر نوع تجربه ای اقدام نماید.
بدین ترتیب محدودیت تجربه علمی در تحقیق در عملیات را می توان با مدل سازی بر طرف نمود. در این مقاله سعی ما بر این بوده است تا با کمک چندین مدل ریاضی روش هایی را در جهت ارتقاء و بهبود سطح برنامه ریزی تولید در شرکتهای تولیدی ارائه دهیم. مدل ریاضی DEA (تحلیل پوشش داده ها) می تواند زمینه ای برای ارتقاء کارائی واحدهای گمرکی نا کارا از طریق الگو برداری از واحدهای کارا به وجود آورد و همچنین مدل ریاضی کسری آرمانی چهارچوب کلی برنامه ریزی تولید را در صنعت نساجی مورد بررسی و تدوین قرار می دهد. در مدل شبکه های عصبی مصنوعی صرفه چوبی در زمان مورد بررسی قرار می گیرد به این صورت که یک شبکه عصبی مجموعه لایه هایی از مزون هاست که نرون ورودی خود را (ارزش یا عدد) در یک عدد ضرب می کند و سپس با عدد دیگر جمع می گردد و نتیجه نهائی را به حالت یک تابع ایجاد می کند . که این مدل از یک مدل ریاضی و فیزیولوژیک بدست آمده است.
مقدمه:
مدیران در تمامی سازمان ها اعم از تولیدی ، بازرگانی و خدماتی با محدودیت منابع مختلف روبهرو هستند.
معمولاً این منابع سرمایه ، مواد اولیه ، ظرفیت ماشین آلات ، زمان ، مکان و . . . است. بنابراین مدیران در پی روش هایی هستند که به وسیله آن بتوان به سطح قابل توجهی از اهداف رسید بهره وری شاخصی است که با استفاده از آن می توان رابطه ی بین مهارت و انگیزه ، نیروی انسانی ، . . . را بررسی کرد.
استفاده از ابزارهای علمی می تواند ارائه کننده اطلاعات مفید برای مدیریت جهت تصمیم گیری به منظور بهبود شیوه های انجام عملیات و به کارگیری منابه باشد. که در این مقاله با استفاده از مدل های ریاضی چند مدل را به عنوان ابزارهای علمی ارائه می دهیم.
کاربرد مدل ریاضی کسری آرمانی در برنامه ریزی تولید
موضوع اصلی این تحقیق کاربردی طراحی یک مدل ریاضی کسری آرمانی در می باشد تا با کمک آن بتوان چارچوب کلی برنامه ریزی تولید را در صنعت مورد مطالعه (نساجی) تدوین کرد. به گونه ای که همه شرکتهای تولیدی مشابه نیز با اندکی تغییر در آن بتوانند از آن برای برنامه ریزی تولید شرکت خود استفاده نمایند. در اینگونه شرکتهای تولیدی ، برنامه ریزی تولید دقیقی مورد نیاز است تا بتوان از حداکثر ظرفیت ماشین آلات و نیروی انسانی استفاده شود یا بعبارت دیگر بهره وری در تولید فرآیند تولید افزایش یافته و در ضمن محدودیتهای موجود نیز رعایت شود. روش مورد استفاده در این پژوهش ، روش تجربی – ریاضی بوده و اطلاعات برای اجرای تجربه علمی ، ابتدا از مدلسازی و عمدتاً از مدل های ریاضی استفاده می شود .
بعد از ساختن مدل مناسب تصمیم گیرنده می تواند به هر نوع تجربه ای اقدام نمایند. با این ترتیب که چند متغیر موجود را تغییر داده و بقیه را ثابت نگه می دارد . به این ترتیب محدودیت تجربه علمی در تحقیق در عملیات را می توان با مدلسازی بر طرف نمود.
مدیران در تمامی سازمانها اعم از تولیدی ، بازرگانی و خدماتی با محدودیت منابع مختلف روبرو هستند. معمولاً این منابع ، سرمایه ، مواد اولیه ، ظرفیت ماشین آلات و نیروی انسانی ، مکان ، زمان و . . . را شامل می شود. در عین حال مدیران فرا روی خود اهداف متعددی می بینند که این اهداف ، گاه با یکدیگر در تعارض می باشند. یعنی در رسیدن به یک هدف ، مانع رسیدن به هدفی دیگر می شوند. به علت موارد فوق مدیران در پی روشهایی هستند که بوسیله آنها بتوانند در عین رعایت محدودیت های موجود ، به سطح قابل قبولی از اهداف نیز برسند.
بهره وری ، شاخصی است که با استفاده از آن می توان پیوند میان مهارتها و انگیزه انسانی ، تکونولوژی ، مواد اولیه ، سرمایه ، مدیریت و شرایط محیطی را بررسی کرد.
از این مدل می توان در صنعت نساجی که با رکود شدیدی مواجه شده است برای افزایش بهره وری و بهینه سازی این صنعت استفاده کرد.
این روش در قالب مدل استاندارد LP مطرح می شود و در آن ، تقاضا به صورت قطعی و پارامترهای هزینه تولید ، خطی است. تابع هدف به صورت حداقل هزینه ، جواب بهینه را در دوره های مختلف ارائه می دهد. سطح نیروی انسانی ریال سطح موجودی ، ظرفیت ، نرخ تولید و اضافه کاری در محدودیت ها قابل گنجاندن است. از مزایای برنامه ریزی خطی قدرت مانور مدیریت در مقابل تغییرات آینده و محصول بوسیله تجزیه و تحلیل حساسیت پس از به دیت آوردن جواب بهینه می باشد.