دانلود پایان نامه رشته کشاوزی قرنطینه نباتی و برخی از اصول و استانداردهای مرتبط با قرنطینه داخلی با فرمت ورد و قابل ویرایش تعداد صفحات 91
- نگاهی گذرا بر مبارزه با آفات
مبارزه با آفات بمنظور جلوگیری از خسارات وارده از آنها در کشتزارها و باغها از اوایل قرن هیجدهم میلادی در دنیا متداول گردید و با پیشرفت علوم، فنآوری و کشف و ساخت ترکیبات شیمیایی آفت کش بشر موفق گردید تا بمقدار قابل توجهی از زیان اقتصادی آفات پیشگیری نماید. اجداد ما در دورانهای خیلی گذشته در برابر حمله و طغیان آفات عاجز وناتوان بوده و در امر کنترل آنها موفق نبودند. عملیات اولیه کنترل در گذشتههای دور بر اعتقادات مذهبی و یا بر تصوف و اعتقاد به جادو وخرافات استوار بوده است. بعنوان نمونه ذکر یکی دو مثال کوتاه خالی از لطافت نیست:
قاسم ابن یوسف انونصری هروی نوه شیخ ابونصر طبسی مشهور به پیر حاجات که در هرات سکنی داشته درکتاب الرشاد الزراعه که در تاریخ 921 هجری قمری نگاشته در خصوص دفع ملخ چنین نقل میکند « و آنچه زراعت را نقصان میرساند دعا بر چهار گوشه زمین بر سر چوب کنند بلاها را بگرداند .» جالینوس حکیم گوید « هر که ملخ سبز را که در میان گیاه بود بگیرد و در میان کشتزار آویزد دیگر ملخان از آنجا بگریزند و یا هر که ملخ را بزهره گاو بیالاید پس بکارد هیچ چیز بدان کشت زیان نرساند .»
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول
کلیات 1
1-نگاهی گذرا بر مبارزه با آفات گیاهی 2
2-قرنطینه 4
3-سابقه قرنطینه در دنیا 4
4-سابقه قرنطینه در ایران 5
5-همکاری های بین المللی حفظ نباتات 7
6-مفاهیم کاربردی اصطلاحات بهداشت گیاهی 10
فصل دوم:
استانداردهای بین المللی موازین بهداشت گیاهی 14
1-آفات بومی 15
2-آفت قرنطینه ای 15
3-عوامل قرنطینه ای 15
4-نظارت و مراقبت بر وضعیت آفات گیاهی در منطقه 15
5-نظارت و مراقبت بر منابع عمومی اطلاعات 16
6-نظارت و مراقبت با انجام بازدیدهای ویژه 16
7-بازدیدهای ویژه از آفت 17
8-بازدیدهای ویژه از کالا 18
9-نظارت صحیح 19
10-نیازهای فنی خدمات تشخیص 19
11-ثبت و نگهداری 19
12-تعیین وضعیت آفت 20
13-شرایط کلی برای تعیین وضعیت آفت 21
14-سوابق آفت 21
15-اعتبار اطلاعات مربوط به آفت 22
16-ناحیه عاری از آفت 24
17-شرایط کلی نواحی عاری از آفت 25
18-برنامه ریشه کنی آفت 28
19-فرایند برنامه ریشه کنی 28
20-تیم مدیریت و اجرای برنامه ریشه کنی 29
21- شرایط قرنطینه ای شدن آفت 34
22- رفتار و خصوصیات عوامل غیر بومی و جدید 34
23- مقایسه آفات قرنطینه ای و آفات غیر قرنطینه ای تحت کنترل و آفات معمولی 38
24-بازرسی 42
25-بازرسی عینی 43
26-بازرسی ویژه 44
27-کلاس بندی کالاهای کشاورزی و چگونگی نمونه برداری از آنها 45
28-کالاهای کلاس یک 50
29-کالاهای کلاس دو 50
30-کالاهای کلاس سه 52
31-کالاهای کالای چهار 53
32-کالاهای کلاس پنج 55
33-کالاهای کلاس شش 56
34-کالاهای کلاس هفت 58
35-کالاهای کلاس هشت 58
36-کالاهای کلاس نه 59
37-کالاهای کلاس ده 61
فصل سوم: بازرسی و جمع آوری آفات منطقه و چگونگی صدور گواهی بهداشت نباتی
1-روش های جمع آوری نمونه حشرات 63
2-نگهداری شفیره و تخم حشرات 65
3-باز و پهن کردن (اتاله کردن) و خشک کردن حشرات 67
4-تهیه پرپاراسیون لارو و حشره 68
5-فرمول تهیه الکل های مختلف الغلضه 69
6-تخمین میزان الودگی مزارع و باغات به آفات گیاهی 70
7-محاسبه تخمین آلودگی دانه ها در انبار 74
8-فهرست عوامل قرنطینه داخلی مزارع و باغ های کشور در ده ساله اخیر 78
9-اقدامات بهداشت گیاهی برای جلوگیری از انتقال، ریشه کنی و کنترل عوامل قرنطینه داخلی در مناطق آلوده کشور 80
10-مقررات صدور گواهی بهداشت نباتی برای کالاهای صادراتی 83
11-اهداف و مسئولیت های مدیریت سیستم صدور گواهی بهداشت نباتی 84
12-مسئولیت های بازرس 86
13-جایگزینی گواهی بهداشت مفقود شده 87
14-مسئولیت های صادر کننده کالا 88
15-روند کار بازرسی و صدور گواهی بهداشت گیاهی 89
منابع 90