تعداد صفحات : 52
فرمت فایل : word (قابل ویرایش)
فهرست مطالب :
مقدمه:
3/1 موقعیت محلی کارخانههای برق:
4/1 نقطه نظرهای اقتصادی کارخانه برق:
1/4/1 هزینههای ساختمانی:
3/4/1 هزینه سوخت:
4/4/1 مفهوم ارزش فعلی:
5/4/1 میزان گرمای افزایشی:
6/4/1 اصل جدول بندی اقتصادی
7/4/1 تأثیر عامل بار بر هزینه هر کیلو
وات ساعت (kwh) :
5/1 سناریور انرژی کشور هندوستان:
6/1 واحد تولید الکتریسیته سوخت زغالی:
سؤالات فنی با جواب کوتاه در رابطه با
مطالب فصل:
مقدمه:
اقتصاد تولید نیرو:
الکتریسیته تنها شکل نیرویی میباشد که تولید آن آسان و حمل و استفاده و کنترل آن نیز آسان میباشد. بنابراین نهانی ترین شکل انرژی برای انتقال و توزیع میباشد. سرانه کلی مصرف الکتریسیته شاخص استاندارد زندگی در رابطه با کل و کشور میباشد. الکتریسیته مقدار کلی انرژی تولید شده در کارخانه های برق می باشد که به صــورت گـــروههای ذیل میباشد. (a حرارتی ، (b هستهای، (c هیدرولیکی (d توربین گازی (e حرارتی زمینی.
کارخانههای برق حرارتی هستهای و حرارتی زمینی با استفاده از بخار به عنوان سیال مفید کار میکند و از نظر ساختاری و سیکل کاری دارای تشابهاتی با یکدیگر هستند. کارخانههای توربین گازی معمولاً برای تأمین مصرفی « دیماند بار بالا» مورد استفاده قرار میگیرند. با وجود این آنها به طور افزایندهای بموازات کارخانههای گازی تحتانی به صورت سیکل ترکیبی تولید نیرو بکار میروند.
کارخانههای برق هیدرولیک الزاماً چند منظوره میباشند علاوه بر این برق تولید مینمایند و همچنین نیازهای آبیاری، کنترل سیل، پرورش ماهی، پایگاهی و ناوگانی را تأمین مینمایند. با وجود این آنها پرهزینه و ساختن آنها وقتگیر میباشد. همچنین مخالفتهای قابل توجهی در جهت تأمین آنها در رابطه با بهم زدن تعادل زیست محیطی وجود دارد. کارخانههای برق حرارتی زمینی را فقط میتوان در مناطق جغرافیایی مشخص تأسیس نمود. کارخانههای برق حرارتی بیش از 80 درصد برق تولید شده جهان را تولید مینمایند.
سوختهای فسیلی از قبیل زغال سنگ و نفت سوختی و گاز طبیعی منبع انرژی هستند و بخار سیال کارآمدی میباشد. همچنین بخار در بسیاری از گرمای فرآیندی صنایع مورد نیاز میباشد. برای تأمین این نیازهای دوگانه نیرو و حرارت فرآیندی کارخانههای تولید چند سیستمی به طور متداول نصب میگردند.
تبلیغات افزایندهای در تولید الکتریسیته وجود داشته است. اگر تولید الکتریسیته « » به صورت کسر ثابت افزایش پیدا کند مقدار «i» در هر سال ، میزان تغییر الکتریسیته خواهد بود. به صورت فرمول ذیل:
(1/1)
بعد از یکی ساختن خواهد بود یا ، Eo تولید الکتریسیته بر مبنای پایه سالی و این عملکرد شماری در حد اصطکاکی به نام « زمان مضاعف» ارتقاء پیدا میکند که نشان نشان دهنده زمان لازم برای تولید برق به طور مضاعف میباشد. اگر تولید برق در زمان و تولید برق در زمان باشد بنابراین از معادله (2/1) معادله (3/10) به دست میآید و اگر بخواهیم زمان مضاعف را مشخص نماییم با استفاده از (td) بنابراین خواهیم داشت:
(3/1)
بنابراین یا (4/1)
با استفاده از این عبارت جبری ساده برای میزانهای افزایش الکتریسیته و تولید آن در سال زمان مضاعف را میتوان بر آورده نمود. از نقطه نظر گرایش به تولید مشاهده میشود که میباشد و بنابراین زمان مضاعف (td) در حدود 2/11 سال میباشد. مشخص میگردد که نیاز الکتریسیته رابطه خطی را در رابطه با تولید ناخالص ملی (yNP) کشور بوجود میآورد. مشخص کردن نیاز آینده در رابطه با الکتریسیته بنابراین با میزان رشد اقتصادی در رابطه با منطقه میباشد. با افزایش رشد اقتصادی مصرف برق هم افزایش پدا میکند.
برای برآورد حداکثر بار مورد انتظار مفید ترانس ابزار ساختن و تولید منحنی بار فرضی میباشد، شکل 1/1 که نشان که نشان دهنده منحنی بار ساعتی در نواحی شهری میباشد و میتوان از
آن حداکثر نیاز برق را تخمین زد. عوامل زیادی در صنعت تأمین برق این رابطه به صورت منحنی ها و فرمولهای ذیل انجام میگیرند: