فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:35
فهرست مطالب:
عنوان صفحه
فصل اول ، موضوع پژوهش
مقدمه 2
بیان مسئله 4
موانع اشتغال زنان 8
1-موانع اجتماعی 8
2-موانع آموزشی 8
اهمیت موضوع 10
اهداف تحقیق 11
اهداف جزئی 11
تعریف نظری و عملیاتی متغیرها 12
تعریف عملیاتی بهداشت روانی 12
فصل دوم : پیشینه پژوهش
تحقیقات داخل کشور 15
فصل سوم : روش تحقیق
پایایی پرسشنامه 19
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها
تجزیه و تحلیل داده ها 21
1-4-آمار توصیفی 21
1-1-4-توصیف وضعیت پاسخگویان براساس جنسیت 21
2-1-4-توصیف وضعیت تحصیلی پاسخگویان 22
3-1-4-توصیف وضعیت سابقه اشتغال پاسخگویان 23
4-1-4-توصیف وضعیت سنی پاسخگویان 24
2-4-آمار استنباطی 26
1-2-4-بررسی سوال اول پژوهش 26
2-2-4-بررسی سوال دوم پژوهش 28
3-2-4-بررسی سوال سوم پژوهش 30
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری
بحث و نتیجه گیری 32
منابع و ماخذ 34
مقدمه
روان شناسی علم تحقیق در رفتار موجودات زنده و به ویژه در تفکر ، احساس و رفتار بشر است . به همین دلیل از چندی پیش روان شناسان علاقه شدیدی نسبت به مشکلات عملی که برای افراد بشر پیش می آید و راه حل هایی که می توان برای آنها پیشنهاد داد ، پیدا کردند . منظور روان شناسی ، علاوه بر پیشرفت علمی و صنفی ، بهبود بخشیدن به زندگی انسان نیز هست . این علاقه روز افزون روان شناسان به مسائل روزمره و علمی بشر موجب شده است که دانش ما در افراد ، به ویژه کسانی که دچار مشکلات روانی هستند به طور قابل ملاحظه ای افزایش یابد . عدم سازش و وجود اختلالات رفتار در جوامع انسانی بسیار مشهود و فراوان است .
در هر طبقه و صنفی و در هر گروه و جمعی اشخاص نامتعادلی زندگی می کنند . بنابر این در مورد همه افراد ، اعم از کارگر ، دانش پژوه ، پزشک ، مهندس ، کشاورز ، استاد دانشگاه و ... ، خطر ابتلا به ناراحتی های روانی وجود دارد . به عبارت دیگر هیچ فرد انسانی در برابر امراض مصونیت ندارد . البته دانستن اینکه هر شخصی ممکن است گرفتار ناراحتی روانی شود ، خود به خود کافی نیست ؛ زیرا بهداشت روانی تنها منحصر به تشریح علل اختلالات رفتار نیست ، بلکه هدف اصلی آن پیشگیری از وقوع ناراحتی هاست . پیشگیری به معنای وسیع آن ، عبارتست از به وجود آوردن عواملی که مکمل زندگی سالم و طبیعی است ، به علاوه ی درمان اختلالات جزئی رفتار ، به منظور جلوگیری از وقوع بیماری های شدید روانی (شاملو، 1378).
نشانه ها ، یافته های عینی هستند که متخصص بالینی مشاهده می کند مثل عواطف محدود و کندی روانی – حرکتی. علائم ، تجارب ذهنی توصیف شده توسط بیمار هستند مثل خلق افسرده و کاهش نیرو . نشانگان گروهی از علائم و نشانه ها است که تواماً به صورت یک حالت قابل شناخت ظاهر می شوند و ممکن است نسبت به یک بیماری یا اختلال جنبه که اختصاصی کمتری داشته باشند اکثر اختلالات روانی درواقع نشانگان هستند . روانپزشکی ممکن است از علل متعددی ناشی شود به همین دلیل طرحی برای طبقه بندی علل ضروری است برخی علل اختلالات روانی را به دو دسته تقسیم کرده اند :
1-علل جسمانی یا محیط داخلی : شامل عوامل ارثی ، مادرزادی ، شرایط فیزیکی و فیزیولوژیکی بدن
2-علل محیطی یا محیط خارجی : شامل عوامل جغرافیایی ، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی ، عفونت ، مسمومیت ، ضربه و فشار روانی و ... یکی ازعلل اختلالات روانی عوامل محیطی – اجتماعی می باشد . سنن یک فرهنگ ممکن است ایجاد مشکل نماید به ویژه اگرفرد به محیط دیگر مهاجرت نموده و در فرایند جذب آن قرار گرفته باشد(با حجب الماسی ، 1385) .