یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

یارا فایل

مرجع دانلود انواع فایل

دانلود پروژه مالی سیستم انبار داری کارون

اختصاصی از یارا فایل دانلود پروژه مالی سیستم انبار داری کارون دانلود با لینک مستقیم و پرسرعت .

دانلود پروژه مالی سیستم انبار داری کارون


 دانلود پروژه مالی سیستم انبار داری کارون

 دانلود پروژه مالی سیستم انبار داری کارون با فرمت ورد و قابل ویرایش تعدادصفحات 88

مقــدمه


چنانچه در یک سازمان دولتی و یا صنعتی ، با وجود برخورداری از همه وسایل و ابزارهای لازم و فراهم بودن تمامی زمینه های مساعد و مناسب ، مدیریت مطلوبی اعمال نشود و مدیر اصول و قواعد کلی در برنامه ریزی ، سازماندهی ، هدایت ، کنترل و اداره صحیح را رعایت نکند ، نتیجه دلخواه به دست نمی آید .
قسمت اعظم سرمایه های بسیاری از سازمانهای دولتی ، موسسات صنعتی و تولیدی ، در موجودی انبارهای آنها انباشته شده است ؛ بنابراین نگهداری و در دسترس قرار دادن سریع و به موقع اقلام مورد نیاز را می توان بخشی از وظایف مدیریت آن سازمان محسوب کرد.
امروزه تعداد موسسات صنعتی و تولیدی که به اهمیت کنترل مواد و قطعات و استفاده از پیستهای کنترل موجودی انبار به عنوان ابزار مدیریتی واقفند و اقداماتی جدی جهت برقراری آن مبذول داشته اند ، محدود است و بقیه موسسات نیز فاقد سیستم صحیح انبارداری هستند .
بدیهی است که تحقق بخشیدن اصول شناخته شده زیر ، از اهداف انبارداری محسوب می شود:
1-    چه چیز مورد نیاز است ؟
2-    چه موقع مورد نیاز است ؟
3-    چه مقدار مورد نیاز است ؟
امور تدارکات و کارپردازی ، مواد و لوازم مورد نیاز موسسه را در زمان معین تدارک می بیند و از طریق انبار در اختیار واحدهای مصرف کننده قرار می دهد .
بی شک موجودی بیش از اندازه کالا ، رکود سرمایه را در پی دارد و کمبود آن سبب ایجاد وقفه در فعالیتهای جاری سازمان می شود . بنابراین ، لزوم برنامه ریزی مناسب در امر تدارک و نگهداری اقلام ، از اهمیت ویژه ای برخوردار است که با بهره گیری از آن ، پشتیبانی صحیح و به موقع از فعالیتها به عمل خواهد آمد و در هزینه های مربوطه صرفه جویی خواهد شد . استفاده از برنامه های علمی و کاربرد آن در تدارک کالا و انبارداری ، برای هر موسسه ، نتایج زیر را در بر خواهد داشت :
1-پیش بینی نیازمندیهای موسسه .
2-درخواست نیازمندیها تا آن حد که از رکود سرمایه جلوگیری کند .
3-دریافت اقلام بر اساس آنچه که درخواست شده بود .
4-ذخیره کردن اقلام ، بررسی کنترل موجودیها ، تعیین نقطه سفارش و میزان سفارش بر اساس مقدار مصرف .
5-کنترل حساب اقلام و ایجاد تسهیلات برای انبارگردانی .
6-واگذاری به موقع اقلام رسیده و ذخیره شده .
7- محافظت و حراست از اقلام و جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی
تعریف انبارداری
انبارداری عبارت است از دریافت مواد واقلام ، نگهداری صحیح و تحویل به موقع آنها به مصرف کننده با رعایت مقررات و دستورالعملهای سازمان به نحوی که با اعمال کنترل دقیق از میزان موجودی کالا در انبار و مقدار مصرف آن ونیز از انباشته شدن بیش از حد موجودی ها جلوگیری شود .

تعریف انبار
به محل یا فضائی گفته می شود که بر اساس یک سیستم طبقه بندی صحیح ، مواد اولیه ، کالای نیمه ساخته ، محصول ساخته شده و امثالهم در آن نگهداری می شود .
انواع انبار
1 ـ انبارپوشیده
بعضی از اجناس به علت حساسیت و مواد خاصی که در ساختمان آنها به کار رفته است باید در انباری که همة اطراف آن بسته و دارای سقف است نگهداری می شود .

 2 ـ انبار سر پوشیده
 نوعی از انبار که سقف دارد ولی چهار طرف آن باز و فاقد حفاظ جانبی است .اقلام و اجناسی که در مقابل نور مستقیم آفتاب و برف و باران خاصیت خود را از دست می دهند در این انبارها نگهداری می شود .

 3 ـ انبار باز
 این انبار به صورت محوطه است و معمولاً اجناسی که در مقابل نور آفتاب و برف و باران خاصیت اولیة خود را از دست نمی دهند با رعایت اصول انبارداری در آن نگهداری می شو ند .

4  ـ  انبارهای مخصوص
الف )  انبار شیمیایی :  مانند اسیدها ، روغن ها ، الکل ها ، تینرها و امثالهم موادی هستند که در درجه حرارت خیلی کم شعله ور می شوند . لذا اینگونه انبارها بایستی خشک وخنک و دارای تهویة کامل باشند ، همچنین وجود کپسول آتش نشانی به تعداد لازم در اینگونه انبارها ضروری است .
ب ) انبار لاستیک : انبار لاستیک باید خشک ، خنک و تاریک بوده و دارای تهویة هوا باشد . لاستیک را باید از گرد و خاک و روغن وگریس دور نگه داشت . میزان درجه حرارت انبار لاستیک باید بین صفر تا 20 درجه باشد.پنجره های انبار را باید با رنگ مشکی رنگ نمــــود تا ازتابیدن نورخورشید به داخل انبارجلوگیـــری شود وجود کپسول های آتش نشانی به اندازه مورد نیاز در داخل انبار ضروری است .

انواع موجودی های انبار
 1 ـ مواد خام یا اولیه  
از این مواد برای ساخت محصولات استفاده می شود .
 2 ـ مواد ولوازم مصرفی
مواد و لوازمی که به طور مستقیم در تولید محصول دخالت دارند مانند چسب ، روغن ، رنگ و ...
 3 ـ قطعات یدکی ماشین آلات
این قطعات جهت تعویض و تعمیر ماشین آلات و دستگاهها به کار می روند .
 4 ـ کالاهای در جریان ساخت ( نیمه ساخته )
به موادی گفته می شود که در جریان تولید آنها قدری تغییرات بر روی مواد اولیه صورت گرفته ولی هنوز به شکل کامل در نیامده است .
 5 ـ کالاهای ساخته شده
به کالاهایی گفته می شود که از نظر ساخت به مرحلة تکمیلی رسیده اند و آمادة فروش هستند .
 6 ـ اجناس خریداری شده جهت فروش
این نوع کالاها اغلب در مـــؤسسات تجاری خـــــــریداری می شوند و بدون هیچ گونه تغییـری آمادة فــــروش و یا توزیع هستند .
 7 ـ انبار مازاد  ( اجناس اسقاطی )
 به اجناس و لوازمی گفته می شود که براثر کار مداوم مستهلک شده اند ویا به دلیل فنی دیگر معیوب ، غیر قابل استفاده و یا فرسوده تشخیص داده شوند .

سازمان انبار
شیوه های سازماندهی انبار با توجه به نیاز سازمانها متفاوت است در بعضی کارخانه ها انبار مستقیماً زیر نظر مدیر عامل ودر برخی سازمانها مسئولیت نظارت بر انبار و وظایف کارکنان آن بر عهدة مدیر انبار خواهد بود .
در سازمانهای بزرگ مدیریت واحد انبار معمولاً مستقل و تحت نظر مدیر انبار می باشد که او نیز مستقیماً زیر نظر مدیر عامل انجام وظیفه می کند .
 در سازمانها دولتی و برخـــی مؤسسات غیر انتفاعی واحد انبار معمولاً زیر نظر کارپردازی و یا تدارکات اداره می شود که این واحد خود نیز یکی از واحدهای تابعة امور اداری محسوب می شود .  
در نمودارهای 1 و 2 و 3 ، نمونه هایی از نمودار سازمانی که موقعیت انبار را نشان می دهد ، ملاحظه می شود.

نمودار شماره 1
نمودار شماره 2

ورود کالا به انبار
کالا از چندطریق وارد انبار می شود
1 ـ دریافت کالا از طریق خرید داخل
کلیة کالاهای خریداری شده داخلی همراه با یک نسخه از فرم درخواست کالا و تقاضای خرید از طریق مأمور تدارکات به انبارتحویل می شود . خریدهای داخل اساساً از طریق مناقصه و یا استعلام بهاء بر طبق آئین نامه معاملات مؤسسه صورت می گیرد . انباردار پس از شمارش، توزین و اعمال کنترلهای لازم وصدور رسید انبار به صورت موقت یا دائم به شرح زیر اقدام می کند  .
الف ) تحویل دائم
چنانچه مواد و قطعات رسیده به گونه ای باشد که انباردار بتواند پس از اعمال کنترلهای لازم و تطبیق با اسناد مربوطه و تأئید مسئولان ذیربط ،کالا را به طور قطعی تحویل بگیرد ، رسید انبار دائم صادر می کند .
ب ) تحویل موقت
در صورتی که مواد وقطعات خریداری شده به بررسی فنی و تأئیدیه کیفی نیاز داشته باشند ، انباردار ضمن صدور رسید انبار موقت ، برای حصول اطمینان از کیفیت کالای خریداری شده، نظرات کارشناسی را برابر فرم کنترل کیفیت از واحد کنترل کیفیت درخواست می کند  و چنانچه کالای دریافتی پس از کنترل فنی به تأئیدکیفی کارشناسان برسد به تحویل قطعی و صدور رسید انبار دائم اقدام  می کند .
 
 2 ـ دریافت کالا از طریق خارج
پس از طی مراحل مختلف مربوط به خریدهای خارجی ،ترخیص کالا از گمرک وتحـــــویل به انبار صورت می گیرد که علت گستردگی مطالب مراحل خرید از خارج در بخش جداگانه بیان خواهد شد .



3 ـ برگشت کالای مازاد بر نیاز
اقلام مازاد بر مصرف دوائر مختلف یک مؤسسه ( پس از اعلام صحت آنها ) قابل برگشت به انباراست. انبار پس از سفارش ،توزین و اعمال کنترلهای لازم ، به تنظیم فرم برگشت کالا به انبار اقدام کند .
4 ـ دریافت کالای ساخته شده در گارگاههای مؤسسه
درمورد ساخت قطعات در کارگاههای یک مؤسسه ، برگ درخواست ساخت را درخواست کننده تهیه می کند و آنگاه این برگ جهت ساخت به امور فنی ویا مهندسی ارسال می شود . قسمت انجام دهنده پس از اتمام کار با ذکر مواد مصرفی و شرح کار در برگ درخواست ساخت قطعه مزبور را به انبار تحویل می دهد .
5 ـ  دریافت کالای امانی  
این کار براساس فرمی که در انبار برای کالاهایی که به صورت امانت از مؤسسات ویا واحدهای دیگر دریافت شده است ، انجام می شود .
6 ـ نقل وانتقال کالا بین انبارها
جهت انتقال کالا اعم از مواد و قطعات از یک انبار به انبار دیگر در یک مؤسسه از فرم انتقال کالا بین انبارها استفاده می شود انبار متقاضی پس ار دریافت کالا یک نسخه از فرم مزبور را امضاء و سپس آن را برای اجرای عملیاتی مالی به حسابداری ارسال می دارد .
صدور کالا از انبار
خروج اجناس از انبار به چند طریق صورت می گیرد :
1 ـ درخواست کالا و مواد از انبار
نحوة صدور قطعات و مواد از این قرار است که ابتدا واحد متقاضی کالای مورد نیاز خود را با تکمیل فرم برگ درخواست کالا از انبار و تأئید مسئول ذیربط از انبار درخواست می کند .
در صورت موجود بودن کالا، انبار اقدام به صدور حوالة انبار می کند و اگر جنس موجود نباشد به تنظیم فرم درخواست خرید کالا اقدام و یک نسخه از فرم مزبور جهت خرید به تدارکات ارسال می گردد .
دربرخی مؤسسات به جای فرم های درخواست کالاوحواله انباراز فرم ادغام شدة درخواست و تحویل کالا از انبار استفاده می شود که این فرم را متقاضی کالا تکمیل وپس از تحویل کالا از طریق انبار در ستون مربوط به تحویل گیرنده امضاء می کند .

2 ـ صدور ابزار از انبار
جهت دریافت ابزار از انبار متقاضی فرم ابزار را تکمیل می کند و به انبار ارسال می دارد . از این فرم معمولاً برای استفادة موقت از ابزار استفاده می شود .

3 ـ برگشت کالای امانی دریافتی
از این فرم هنگام برگشت کالایی که قبلاً از مؤسسه به امانت گرفته شده است استفاده می شود . این فرم نیز در انبار صادر می شود .

4 ـ کالای غیر قابل قبول
چنانچه کالای خریداری شده به تأئید فنی و کیفی نرسد، انبار با تکمیل فرم کالای غیر قابل قبول ،کالای خریداری شده را از طریق تدارکات مرجوع می کند .

5 ـ رسید و تحویل مستقیم
دربعضی شرایط اقلام خریداری شده بدون ورود به انبار، مستقیماً به مصرف کننده تحویل می شود. مانند  مصالح ساختمانی. در این صورت انباردار در تحویل مستقیم کالا نظارت دارد. او مؤظف است کالای وارده را با نسخة سفارش خرید کالا تطبیق دهد وسپس به صدور رسید انبار مستقیم که در واقع حکم حواله انبار را دارد، اقدام نماید .

6 ـ خروج کالا از مؤسسه
ارسال کالا از واحدهای مختلف به خارج از مؤسسه، مستلزم تنظیم برگ خروج کالا می باشد .

روش های مختلف صدور اجناس از انبار
برخی از اجناس انبار ممکن است دارای تاریخ مشخصی بوده و یسا به عبارت دیگر دارای عمر مفیدی باشند (از قبیل فیلم عکاسی ، دارو و ...) این تاریخها در روی بسته بندی توسط کارخانه سازنده مشخص می شود . عدم توجه به تاریخهای مصرف علاوه بر اتلاف سرمایه ، سبب عدم تامین به موقع نیاز مشتریان نیز می گردد .


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.