فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:51
فهرست مطالب:
چکیده : 1
مقدمه 2
تاریخچه ساخت ترانسفورماتور خشک 2
تکنولوژی ساخت ترانسفورماتور خشک 3
ترانسفورماتور نیروگاه مدرن Lotte fors 4
ویژگیهای ترانسفورماتور خشک 4
ترانسفورماتور خشک دارای ویژگیهای منحصر بفردی است از جمله: 4
نخستین تجربه نصب ترانسفورماتور خشک 6
چشم انداز آینده تکنولوژی ترانسفورماتور خشک 6
فصل 1: مشخصات و روشهای ساخت ترانسهای خشک رزینی 6
مشخصات ترانسهای Resitra / Rovitra 9
مراحل ساخت ترانس های Resitra / Rovitra 12
روش ساختن سیم پیچهای فشار قوی ترانسفورماتور نوع Resitra 12
روش ساختن سیم پیچهای فشار قوی ترانسفورماتور نوع Rovitra 13
سیم پیچ ولتاژ پایین RESITRA/ROVITRA : 14
قابلیت اطمینان رزین برای ترانسفورماتورهای خشک رزینی 15
خاصیت عایقی رزین 16
آنالیز استرس یا تنش مکانیکی کویلهای ترانسفورماتورهای ریخته شده با رزین 17
فصل 2 : پدیده تخلیه جزیی در سیمپیچهای ترانسهای خشک رزینی 20
برپایی آزمایش (Test Setup) 20
روش اندازهگیری 23
فصل3 : مشخصات و نحوه بارگیری از ترانسفورماتورهای خشک رزینی 29
مقایسه و بررسی استانداردهای IEEE و IEC 30
کلاس عایقی از نظر حرارت : INSULATION TEMPRATURE CLASS 31
تستهای افزایش دمای نقطه داغ 31
بارگیری از ترانسفورماتور های خشک رزینی 34
قابلیت بارگیری 36
خلاصه ای از مطالب این بخش: 36
.2تست افزایش دمای ترانسفورماتور: 37
Special test 38
1. تست نشتی: 38
2) اندازهگیری سطح صدا: 38
1. کاربرد APPLICATION 39
2 39
. شرایط کار SERVICE CONDITION 39
6) انبار کردن: 42
7) نصب: 43
8. بازرسی قبل از عملکرد: 44
9. تست قبل از عملکرد: 44
10. سوئیچ کردن : SWITCHING ON 46
نتیجه گیری: 48
مراجع : 49
چکیده :
در ابتدای این پروژه به معرفی تعاریفی کوتاه و اجمالی در مورد خازن و ساختمان آن و همچنین چگونگی رفتار آن در سیستم های الکتریکی پرداخته شده است.پس از معرفی کلیاتی در مورد خازن به بررسی در ارتباط ضریب توان واصلاح آن و همچنین چیستی توان اکتیو و راکتیو ، به توضیحاتی در زمینه اصول اصلاح ضریب توان در مسیر اجرای عملیاتی آن و جزئیاتی کوتاه در مورد مقدار خازن های مصرفی و چیدمان و روش تنظیم رگولاتور ها می پردازیم.
در بخشی از گزارش پروژه به تشریح عملکرد بانک های خازنی در حالت عادی و یا در شبکه های دارای هارمونیک می پردازیم و با ذکر تجهیزات بکار رفته در ساختمان آن به ادامه گزارش رهسپار میگردیم.
در انتهای مطالب ارائه شده به مبحث ارتباط اصلاح ضریب قدرت با محیط زیست و حفاظت از آن پرداخته می شود و توضیحات و آمار هایی در میزان تاثیر اصلاح ضریب توان بر محیط زیست آورده می شود و راهکارهای لازم در این زمینه ذکر می گردد.
مقدمه
تاریخچه ساخت ترانسفورماتور خشک
در ژوئیه 1999، شرکت ABB، یک ترانسفور ماتور فشار قوی خشک به نام “Dryformer “ ساخته است که نیازی به روغن جهت خنک شدن بار به عنوان دی الکتریک ندارد.در این ترانسفورماتور به جای استفاده از هادیهای مسی با عایق کاغذی از کابل پلیمری خشک با هادی سیلندری استفاده می شود.تکنولوژی کابل استفاده شده در این ترانسفورماتور قبلاً در ساخت یک ژنراترو فشار قوی به نام "Power Former" در شرکتABB به کار گرفته شده است. نخستین نمونه از این ترانسفورماتور اکنون در نیروگاه هیدروالکترولیک “Lotte fors” واقع در مرکز سوئد نصب شده که انتظار می رود به دلیل نیاز روزافزون صنعت به ترانسفورماتور هایی که از ایمنی بیشتری برخوردار باشند و با محیط زیست نیز سازگاری بیشتری داشته باشند، با استقبال فراوانی روبرو گردد.
ایده ساخت ترانسفورماتور فاقد روغن در اواسط دهه 90 مطرح شد. بررسی، طراحی و ساخت این ترانسفورماتور از بهار سال 1996 در شرکت ABB شروع شد. ABB در این پروژه از همکاری چند شرکت خدماتی برق از جمله Birka Kraft و Stora Enso نیز بر خوردار بوده است.
تکنولوژی ساخت ترانسفورماتور خشک
ساخت ترانسفورماتور فشار قوی فاقد روغن در طول عمر یکصد ساله ترانسفورماتورها، یک انقلاب محسوب می شود. ایده استفاده از کابل با عایق پلیمر پلی اتیلن (XLPE) به جای هادیهای مسی دارای عایق کاغذی از ذهن یک محقق ABB در سوئد به نام پرفسور “Mats lijon” تراوش کرده است.
تکنولوژی استفاده از کابل به جای هادیهای مسی دارای عایق کاغذی، نخستین بار در سال 1998 در یک ژنراتور فشار قوی به نام “ Power Former” ساخت ABB به کار گرفته شد. در این ژنراتور بر خلاف سابق که از هادیهای شمشی ( مستطیلی ) در سیم پیچی استاتور استفاده می شد، از هادیهای گرد استفاده شده است. همانطور که از معادلات ماکسول استنباط می شود، هادیهای سیلندری ، توزیع میدان الکتریکی متقارنی دارند. بر این اساس ژنراتوری می توان ساخت که برق را با سطح ولتاژ شبکه تولید کند بطوریکه نیاز به ترانسفورماتور افزاینده نباشد. در نتیجه این کار، تلفات الکتریکی به میزان 30 در صد کاهش می یابد.
در یک کابل پلیمری فشار قوی، میدان الکتریکی در داخل کابل باقی می ماند و سطح کابل دارای پتانسیل زمین می باشد.در عین حال میدان مغناطیسی لازم برای کار ترانسفورماتور تحت تاثیر عایق کابل قرار نمی گیرد.در یک ترانسفورماتور خشک، استفاده از تکنولوژی کابل، امکانات تازه ای برای بهینه کردن طراحی میدان های الکتریکی و مغناطیسی، نیروهای مکانیکی و تنش های گرمایی فراهم کرده است.
در فرایند تحقیقات و ساخت ترانسفورماتور خشک در ABB، در مرحله نخست یک ترانسفورماتور آزمایشی تکفاز با ظرفیت 10 مگا ولت آمپر طراحی و ساخته شد و در Ludivica در سوئد آزمایش گردید. “ Dry former” اکنون در سطح ولتاژ های از 36 تا 145 کیلو ولت و ظرفیت تا 150 مگا ولت آمپر موجود است.