فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:41
سمینار مقطع کارشناسی نقشه برداری
فهرست مطالب:
چکیده...................................................................1
فصل اول
مقدمه...................................................................2
سیستم GPS............................................................2
نرم افزار های پردازش داده های GPS.............................9
فصل دوم
نرم افزارهای علمی.................................................10
GAMIT/GLOBK ..................................................10
Bernese ............................................................18
فصل سوم
نرم افزارهای تجاری.................................................24
LGO ..................................................................24
PINNACLE .........................................................32
فصل چهارم
نتیجه گیری و پیشنهاد ...............................................37
فهرست منابع .........................................................40
چکیده
در این تحقیق تعدادی از نرم افزارهای پردازش GPS که کار پردازش داده های خام جمع آوری شده را انجام می دهند، مورد بررسی قرار گرفته اند.
این نرم افزار ها را می توان به دو دسته ی علمی و تجاری تقسیم بندی نمود.
از دسته ی اول یعنی نرم افزارهای علمی؛ GAMIT/GLOBK وBernese که به منظور کاربرد های دقیق و علمی مورد استفاده واقع می شوند و از دسته ی دوم یعنی نرم افزارهای تجاری؛ PinnacleوLeica Geo Office که در پروژه های مختلف عمرانی که به دقت های خیلی بالا نیاز نیست استفاده می شوند؛مورد مطالعه قرار گرفته اند.
در راستای این تحقیق از مقالات علمی ارائه شده در این زمینه، دستورالعمل های مربوط به نرم افزارها، مطالب ارائه شده در کتب و سایت های اینترنتی مختلف و تخصص و تجربه ی کاربران حرفه ای نرم افزارها بهره گیری شده است.
از بین نرم افزار های تجاری LGO وPinnacle، نرم افزار LGOاز جنبه های مختلف انعطاف پذیرتر می باشد. نرم افزار LGOمی تواند داده های GPS را با دیگر داده های نقشه برداری مثل داده های ترازیاب وداده های توتال استیشن سرشکن کند.
از بین نرم افزارهای علمی GAMIT وBernese، نرم افزارBernese به صورت مستقل عمل می کند و برای کامل شدن نتایج نیازی به نرم افزار بعدی برای سرشکنی ندارد.
فصل اول
مقدمه
1-1- سیستم GPS
GPS ، نام تجاری یک سیستم تعیین موقعیت جهانی است که در سال 1973 توسط وزارت دفاع آمریکا راه اندازی شد. NAVSTARGPS، نام علمی این سیستم است که یک سیستم ناوبری فضایی در همه ی شرایط آب وهوایی می باشد.
1-1-1- آرایش فضایی ماهواره های GPS
آرایش فضایی ماهواره های این سیستم به این صورت است که ماهواره ها در 6 صفحه ی مداری تقریبا دایره ای شکل با زاویه میل 55 درجه نسبت به استوا واقع شده اند که در هر مدار 4 ماهواره ودر ارتفاع تقریبی 20200 کیلومتری زمین قرار دارند. دوره ی تناوب گردش ماهواره ها 11 ساعت و58 دقیقه می باشد. سازماندهی GPS در سه بخش فضایی، کنترل وکاربر صورت می گیرد.
1-1-2- اصول تعیین موقعیت
تعیین موقعیت با استفاده از GPS بر اساس اندازه گیری حداقل 4 شبه فاصله بین گیرنده ی زمینی و4 ماهواره قابل رویت می باشد، که با معلوم بودن موقعیت ماهواره ها، با یک ترفیع فضایی موقعیت گیرنده ی زمینی بدست می آید.
1-1-3- سیگنال های GPS
ساختار سیگنال های GPS به این صورت است که همه ی ماهواره ها سیگنال های مشابه هم تولید می کنند و با استفاده از پیغام های ناوبری مربوط به هر ماهواره می توان تشخیص داد که هر سیگنال مربوط به کدام ماهواره است.